Surinaamse kipketen opent tweede Nederlandse vestiging
Formulenieuws – Met de nieuwe vestiging aan het Baltimoreplein 127 te Almere opent de familie Nassy haar tweede Nederlandse Naskip-filiaal. Naskip bestaat al meer dan 50 jaar in Suriname en heeft nu uitbreidingsplannen in Nederland.
Het begon met Naskip in 1962 in de Gravenstraat (nu Henck Arronstraat) in Paramaribo. Oma Nassy bedacht een marinade waarin ze de kippen uit eigen tuin marineerde om ze vervolgens te frituren. Het familiebedrijf in Suriname wordt nu gerund door de zoon, die ondanks zijn bijna 80 jarige leeftijd nog steeds elke dag in de zaak is te vinden. De kleinkinderen besloten om in 2019 terug te keren naar Nederland, waar de familie eerder ook had gewoond. Vandaar dat Naskip ook een vestiging heeft aan de Dapperstraat in Amsterdam. Nu volgt vijf jaar later een tweede filiaal in Almere Buiten.
Vers
In tegenstelling tot veel andere fastserviceconcepten zijn de producten van Naskip allemaal vers en niet ingevroren. Voor de rest geldt de oude traditie; de lokale vrije-uitloopkip wordt gemarineerd in oma’s marinade en met een laagje bloem gefrituurd. Naskip gebruikt kippen voor de producten die met respect voor dier en milieu worden gehouden, zou laat de familie Nassy weten. Daarnaast gebruiken ze 100% natuurlijke oliën die daarna worden verwerkt tot biobrandstof.
Hotsauce
Niet alleen de kip, maar ook de hotsauce van Naskip is een Surinaams begrip. De saus wordt zelfs al jaren aangeboden tijdens vluchten van KLM van Paramaribo naar Amsterdam. Daarnaast is het ook in grote flessen verkrijgbaar voor thuis.
Bron: Naskip/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
KLM gaat betaalde maaltijden testen op drietal vluchten
Luchtvaartcatering - KLM gaat medio februari starten met betaalde maaltijden aan boord. Het gaat om een test op een drietal Europese vluchten. Dat meldt Luchtvaartnieuws op basis van bevestigingen door KLM.
Lees berichtKLM gaat eigen cateringbedrijf onder de loep nemen
Catering - KLM gaat de eigen cateringactiviteiten onder de loep nemen en mogelijk afslanken. De beslissing maakt onderdeel uit van een stevig pakket aan maatregelen om de financiële en operationele prestaties van het luchtvaartbedrijf structureel te verbeteren. KLM behaalde in het derde kwartaal van dit jaar met 396 miljoen euro een lagere winst dan een jaar eerder.
Lees berichtDe Verspillingsfabriek gaat met KLM de lucht in
Voedselverspilling – KLM en De Verspillingsfabriek gaan de komende jaren samenwerken. De luchtvaartmaatschappij gaat samen met KLM catering services vanaf augustus soepen serveren van voedsel dat gered is van verspilling.
Lees berichtKLM schakelt over op vegan in Europese Economy Class
Inflight - KLM gaat alleen nog maar vegetarische sandwiches en wraps serveren in de Economy Class op Europese vluchten. Dat meldt de website Luchtvaartnieuws vandaag. Volgens het bericht vindt de luchtvaartmaatschappij de vegetarische producten beter voor het milieu.
Lees berichtKLM wil Schiphol-lounges uitbesteden aan Vermaat
Catering – KLM wil de kleine zakelijke lounges op Schiphol uitbesteden aan cateraar Vermaat. In de lounges kunnen vaste KLM-reizigers terecht voor eten, drinken en om te rusten. Als gevolg van de uitbesteding zouden de ruim dertig hospitality agents, zoals deze lounges-medewerkers worden genoemd, in dienst komen bij Vermaat. Over de voorgenomen uitbesteding zijn de bonden en de ondernemingsraad van KLM...
Lees bericht