SVH en VANG Buitenshuis starten e-learning duurzame horeca
Opleiding - Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en VANG Buitenshuis, een uitvoeringsorgaan van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, gaan samen aan de slag voor een meer duurzame horeca. Beide partijen willen ondernemers met een e-learning voorbeelden en kennis aanreiken, zodat zij meer kunnen bijdragen aan het bereiken van een duurzame bedrijfsvoering en daarmee de klimaatdoelstellingen.
Veel horecaondernemers vinden duurzaamheid nog een ingewikkeld thema en lastig in te voeren in de bestaande bedrijfsvoering. Ook omdat duurzaamheid een breed raakvlak heeft met talloze onderwerpen, zoals geen fossiele brandstoffen meer, thuisbezorgen zonder CO2-uitstoot, circulair gebruik van grondstoffen, etc. Toch zijn er ook binnen de horeca talrijke mogelijkheden om de ecologische voetafdruk kleiner te maken. Ricardo Eshuis, directeur van SVH: “In een sector waarin veel eten wordt weggegooid en waar veel energie wordt verbruikt, is enorm veel resultaat te behalen. Daarom is het goed dat we samen met VANG Buitenshuis werken aan een e-learning met kant-en-klare oplossingen. In de e-learning Duurzame horeca brengen we noodzakelijke en actuele kennis bij elkaar”. In de e-learning komt ook naar voren hoe je medewerkers bij het onderwerp betrekt, hoe je een bedrijfsconcept verduurzaamt en hoe je kosten kunt besparen met verduurzamen.
VANG
Het programma VANG Buitenshuis werkt in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en heeft vooral als doel restafval te verminderen op talloze plekken en meer te recyclen. Vorig jaar onderzocht VANG Buitenshuis hoe kennis over een duurzame bedrijfsvoering in de horeca en catering beter benut kan worden. Jennifer van Dijk, programmamanager: “Uit het onderzoek kwam naar voren dat vooral de grote middengroep in de horeca weet dat ze met duurzaamheid aan de slag moeten, maar ze weten vaak niet hoe. Binnen ons programma is er veel kennis over anders inkopen, voorkomen van voedselverspilling en beter en meer afval scheiden. Door deze kennis via een e-learning met examen aan te bieden, helpen we ondernemers om hun medewerkers mee te nemen in deze veranderingen.”
Profileren
Het ontwikkelen van de e-learning Duurzame horeca is de eerste stap die SVH en VANG Buitenshuis samen zetten. De volgende stap is de oplevering ervan met bijbehorend examen. “Gezamenlijk willen we de achterban mobiliseren om in de hospitalitysector ondernemers te inspireren en motiveren om de noodzakelijke stappen te zetten en groene keuzes te maken”, aldus Eshuis. "Steeds meer mensen zoeken bewust naar werkgevers die zich inzetten om in de bedrijfsvoering duurzaam te werken. Door je als ondernemer duidelijk te profileren als verantwoorde ondernemer, kun je een groep nieuwe medewerkers aantrekken."
Eind mei
Stichting Horeca Opleiding (SHO) is als opleider betrokken bij de ontwikkeling van de e-learning en zal als eerste horecaopleider een training Duurzame horeca aanbieden. De training Duurzame horeca zal vanaf eind mei bij SHO beschikbaar zijn.
Bron: SVH/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Greendish en SVH bouwen aan duurzamere hospitality
Samenwerking - Greendish en SVH bundelen hun krachten om de online Greendish Academy nieuw leven in te blazen op het platform SVH Horecatalent.
Lees berichtHart voor de Horeca Award uitgereikt aan Frans Hazen
Persoonlijk – Hotelier Frans Hazen heeft de Hart voor de Horeca Award ontvangen uit handen van Ricardo Eshuis, directeur van SVH. De uitreiking vond plaats tijdens de overdracht van de dagelijkse leiding van Grand Hotel De Draak in Bergen op Zoom. Hazen heeft hier 40 jaar de leiding gehad.
Lees berichtBeurs van Berlage kiest Vineyard als nieuwe cateringpartner
Catering - De Beurs van Berlage heeft een nieuwe preferred cateringpartner: Vineyard Premium Catering. Met deze keuze opent de Beurs een nieuw hoofdstuk waarin duurzaamheid, innovatie en persoonlijke aandacht centraal staan.
Lees berichtGrote bedrijfscateraars gaan voor 60% over op plant-based
Catering - ISS, Leo Catering en Sodexo committeren zich aan de doelstelling van Wakker Dier om dierlijke producten voor een groot deel te vervangen door plant-based. Daarmee hebben alle grotere bedrijfscateraars gehoor gegeven aan de wens van Wakker Dier.
Lees bericht‘Mooie resultaten nieuwe bestelzuilen en snackmuren Arena’
Voetbalstadion - De Johan Cruijf Arena test sinds dit jaar een snackmuur en bestelzuilen voor biertjes. Doel is de doorloop snelheid van eten en drinken rondom de wedstrijd versnellen. Onlangs deelde het Amsterdamse voetbalstation zelf de verkoopcijfers.
Lees berichtOvername Albron en Hutten succesvol afgerond
Overname - Albron laat weten succesvol de overname van Hutten, branchegenoot in de catering- en hospitalitysector, te hebben afgerond. Volgens de foodservice-organisatie Albron kan het met deze strategische overname haar positie als marktleider uitbreiden, haar dienstenaanbod verder verbreden en meer maatschappelijke impact maken.
Lees bericht