SVH en VANG Buitenshuis starten e-learning duurzame horeca


V.l.n.r Jennifer van Dijk (VANG Buitenshuis), Ricardo Eshuis (SVH) en Johanna Minnaard (VANG Buitenshuis)

Opleiding - Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en VANG Buitenshuis, een uitvoeringsorgaan van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, gaan samen aan de slag voor een meer duurzame horeca. Beide partijen willen ondernemers met een e-learning voorbeelden en kennis aanreiken, zodat zij meer kunnen bijdragen aan het bereiken van een duurzame bedrijfsvoering en daarmee de klimaatdoelstellingen.

Veel horecaondernemers vinden duurzaamheid nog een ingewikkeld thema en lastig in te voeren in de bestaande bedrijfsvoering. Ook omdat duurzaamheid een breed raakvlak heeft met talloze onderwerpen, zoals geen fossiele brandstoffen meer, thuisbezorgen zonder CO2-uitstoot, circulair gebruik van grondstoffen, etc. Toch zijn er ook binnen de horeca talrijke mogelijkheden om de ecologische voetafdruk kleiner te maken. Ricardo Eshuis, directeur van SVH: “In een sector waarin veel eten wordt weggegooid en waar veel energie wordt verbruikt, is enorm veel resultaat te behalen. Daarom is het goed dat we samen met VANG Buitenshuis werken aan een e-learning met kant-en-klare oplossingen. In de e-learning Duurzame horeca brengen we noodzakelijke en actuele kennis bij elkaar”. In de e-learning komt ook naar voren hoe je medewerkers bij het onderwerp betrekt, hoe je een bedrijfsconcept verduurzaamt en hoe je kosten kunt besparen met verduurzamen.

 VANG

Het programma VANG Buitenshuis werkt in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en heeft vooral als doel restafval te verminderen op talloze plekken en meer te recyclen. Vorig jaar onderzocht VANG Buitenshuis hoe kennis over een duurzame bedrijfsvoering in de horeca en catering beter benut kan worden. Jennifer van Dijk, programmamanager: “Uit het onderzoek kwam naar voren dat vooral de grote middengroep in de horeca weet dat ze met duurzaamheid aan de slag moeten, maar ze weten vaak niet hoe. Binnen ons programma is er veel kennis over anders inkopen, voorkomen van voedselverspilling en beter en meer afval scheiden. Door deze kennis via een e-learning met examen aan te bieden, helpen we ondernemers om hun medewerkers mee te nemen in deze veranderingen.”

Profileren

Het ontwikkelen van de e-learning Duurzame horeca is de eerste stap die SVH en VANG Buitenshuis samen zetten. De volgende stap is de oplevering ervan met bijbehorend examen. “Gezamenlijk willen we de achterban mobiliseren om in de hospitalitysector ondernemers te inspireren en motiveren om de noodzakelijke stappen te zetten en groene keuzes te maken”, aldus Eshuis. "Steeds meer mensen zoeken bewust naar werkgevers die zich inzetten om in de bedrijfsvoering duurzaam te werken. Door je als ondernemer duidelijk te profileren als verantwoorde ondernemer, kun je een groep nieuwe medewerkers aantrekken."

Eind mei

Stichting Horeca Opleiding (SHO) is als opleider betrokken bij de ontwikkeling van de e-learning en zal als eerste horecaopleider een training Duurzame horeca aanbieden. De training Duurzame horeca zal vanaf eind mei bij SHO beschikbaar zijn.

Bron: SVH/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

11.100 horecabedrijven moeten definitieve NOW berekening nog aanvragen

Financieel - Werkgevers in de horeca- en cateringsector, die in de vier aanvraagperiodes tussen oktober 2020 en september 2021 gebruikmaakten van de NOW-regeling hebben in veel gevallen nog geen definitieve berekening van de NOW-regelingen aangevraagd. Het gaat om de NOW-aanvragen NOW 3.1, 3.2, 3.3 en 4. Zo’n 11.100 bedrijven hebben daarvoor nog een kleine maand de tijd. Om de bedrijven daarop te wijzen komt het UWV,...

Lees bericht


‘Meer flexibelere kantoorbezetting lukt met verleiden’

Onderzoek – 44% van de hybride werkende kenniswerkers is te verleiden om op een andere dag naar kantoor te komen dan ze nu doen. Daarmee kunnen piekmomenten op kantoor worden voorkomen. De piekdagen op kantoor zijn nu maandag, dinsdag en donderdag terwijl woensdag en vrijdag het minst populair zijn. Medewerkers zijn vooral goed te verleiden met een gratis lunch of diner op...

Lees bericht

De Werf Beste Leerbedrijf en Mark Benneker Beste Leermeester

Verkiezing - Restaurant De Werf uit Veere is uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2022/2023. Op de tweede plaats staat ’t Voorhuys in Emmeloord, gevolgd door De Hof in Renswoude. Mark Benneker van ’t Kruisselt in De Lutte kreeg de titel Beste Leermeester Horeca 2022/2023 uitgereikt.

Lees bericht

‘Horeca gedwongen tot accepteren lagere marge’

Onderzoek - Driekwart van de horecaondernemers kan de gestegen inkoopkosten en energieprijzen niet doorberekenen aan klanten. Ze voelen zich gedwongen een lagere marge te accepteren. Dat blijkt uit onderzoek van GROUP7 in opdracht van Foodservice Instituut Nederland (FSIN).

Lees bericht


Prinses Máxima Centrum verlengt samenwerking met Hutten

Catering - Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie en Hutten hebben hun samenwerking verlengd. De komende jaren blijft Hutten de cateringactiviteiten verzorgen binnen dit speciale centrum. “Onze missie blijft om met voeding toegevoegde waarde te bieden aan het herstel van kinderen met kanker én om bij te dragen aan een zo prettig mogelijk verblijf,” aldus Jan Loeff, directeur Care &...

Lees bericht
© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid