SVH Meestertour 2025 geeft inkijkje bij de topgastronomie
Meestertour - Op maandag 15 september 2025 vindt de zesde editie van de SVH Meestertour plaats. Voorafgaand aan de Week van de Horeca krijgen horecaprofessionals en studenten een unieke kans om achter de schermen mee te kijken bij drie SVH Meesters, samen goed voor vijf Michelinsterren.
Dit jaar voert de culinaire tour door Zuid-Holland, met bezoeken aan Central Park in Voorburg* van SVH Meestergastheer Joey de Kruijf, Restaurant Parkheuvel in Rotterdam van SVH Meesterkok Erik van Loo*, en FG Restaurant en Franky’s Grill van SVH Meesterkok François Geurds. Drie generaties Meesters laten zien hoe gastheerschap, vakmanschap en ondernemerschap in de praktijk samenkomen.
Inspiratie
De SVH Meestertour is bedoeld om kennisoverdracht en inspiratie te stimuleren, juist in een tijd waarin fine dining voor uitdagingen staat. Ricardo Eshuis, directeur van SVH: “Het is enorm waardevol om te zien hoe SVH Meesters hun liefde voor het vak en hun kennis delen met professionals én de nieuwe generatie.”
Impuls
De tour vormt de opmaat naar de Week van de Horeca (22-27 september, red.), die start tijdens Gastvrij Rotterdam. Doel is om te laten zien hoe aantrekkelijk een loopbaan in de horeca kan zijn en een positieve impuls te geven aan onderwijs en bedrijven in de sector.
Bron: SVH Meesters/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Foodservicemarkt blijft groeien, maar tempo neemt af
Analyse - De Nederlandse foodservicemarkt blijft in 2025 groeien, al vlakt het tempo af. Dat blijkt uit de periodemeting van bureau Foodsteps uit Ede. De komende periode moet duidelijk gaan maken hoe positief het jaar gaat afsluiten.
Lees berichtHorecava 2026 draait om betaalbare luxe
Vakbeurzen - De komende editie van Horecava, van 12 tot en met 15 januari 2026 in RAI Amsterdam, staat voor een belangrijk deel in het teken van ‘betaalbare luxe’. De vakbeurs richt zich dit jaar vooral op hoe horecaondernemers hoogwaardige gastbeleving kunnen blijven bieden in een tijd van stijgende kosten, personeelstekorten en veranderende gastverwachtingen.
Lees berichtKoreaanse keuken breekt definitief door
Onderzoek - Na K-pop en K-beauty is het nu K-Food dat Nederland in rap tempo verovert. De Koreaanse keuken is uitgegroeid van niche tot mainstream, volgens nieuw onderzoek van Motivaction. Uit de gegevens blijkt dat inmiddels 40% van de Nederlanders al eens een Koreaans gerecht geproefd. 10% van de mensen eet zelfs maandelijks een Koreaans gerecht.
Lees berichtPickwick introduceert Finest Selection voor professionele markt
Introductie - Theemerk Pickwick breidt zijn assortiment uit met Finest Selection, een nieuwe premium theelijn gericht op de zakelijke markt. De introductie speelt in op de toenemende vraag naar kwaliteit en variatie binnen horeca, zorginstellingen, kantoren en hotels.
Lees berichtStartende horecaondernemers vaak te laat met btw-aangifte
Ondernemerschap - Startende ondernemers, waaronder veel horecabedrijven, dienen opvallend vaak hun btw-aangifte te laat in. Volgens de Belastingdienst kwam in 2024 10 procent van de btw-aangiften van alle startende ondernemers te laat binnen. Wie te laat indient of betaalt, riskeert een boete.
Lees berichtSocial Deal kiest voor Vermaat als nieuwe cateraar
Catering - Social Deal heeft cateringbedrijf Vermaat aangetrokken als nieuwe partner voor de verzorging van de bedrijfslunch. Het hoofdkantoor dat gevestigd is in Den Bosch neemt na enkele jaren afscheid van cateraar Hutten.
Lees bericht

