SVH Meestertour 2025 geeft inkijkje bij de topgastronomie


SVH Meesterkok François Geurds van FG Restaurant en Franky's Grill / Foto bij: Martijn van Dam

Meestertour - Op maandag 15 september 2025 vindt de zesde editie van de SVH Meestertour plaats. Voorafgaand aan de Week van de Horeca krijgen horecaprofessionals en studenten een unieke kans om achter de schermen mee te kijken bij drie SVH Meesters, samen goed voor vijf Michelinsterren.

Dit jaar voert de culinaire tour door Zuid-Holland, met bezoeken aan Central Park in Voorburg* van SVH Meestergastheer Joey de Kruijf, Restaurant Parkheuvel in Rotterdam van SVH Meesterkok Erik van Loo*, en FG Restaurant en Franky’s Grill van SVH Meesterkok François Geurds. Drie generaties Meesters laten zien hoe gastheerschap, vakmanschap en ondernemerschap in de praktijk samenkomen.

Inspiratie

De SVH Meestertour is bedoeld om kennisoverdracht en inspiratie te stimuleren, juist in een tijd waarin fine dining voor uitdagingen staat. Ricardo Eshuis, directeur van SVH: “Het is enorm waardevol om te zien hoe SVH Meesters hun liefde voor het vak en hun kennis delen met professionals én de nieuwe generatie.”

Impuls

De tour vormt de opmaat naar de Week van de Horeca (22-27 september, red.), die start tijdens Gastvrij Rotterdam. Doel is om te laten zien hoe aantrekkelijk een loopbaan in de horeca kan zijn en een positieve impuls te geven aan onderwijs en bedrijven in de sector.

Bron: SVH Meesters/@FoodClicks

SVH Meestergastheer Joey de Kruijf van Central Park in Voorburg Foto's: Martijn van Dam
SVH Meesterkok Erik van Loo van Parkheuvel in Rotterdam

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Horecava 2026 draait om betaalbare luxe

Vakbeurzen - De komende editie van Horecava, van 12 tot en met 15 januari 2026 in RAI Amsterdam, staat voor een belangrijk deel in het teken van ‘betaalbare luxe’. De vakbeurs richt zich dit jaar vooral op hoe horecaondernemers hoogwaardige gastbeleving kunnen blijven bieden in een tijd van stijgende kosten, personeelstekorten en veranderende gastverwachtingen.

Lees bericht

Koreaanse keuken breekt definitief door

Onderzoek - Na K-pop en K-beauty is het nu K-Food dat Nederland in rap tempo verovert. De Koreaanse keuken is uitgegroeid van niche tot mainstream, volgens nieuw onderzoek van Motivaction. Uit de gegevens blijkt dat inmiddels 40% van de Nederlanders al eens een Koreaans gerecht geproefd. 10% van de mensen eet zelfs maandelijks een Koreaans gerecht.

Lees bericht



Startende horecaondernemers vaak te laat met btw-aangifte

Ondernemerschap - Startende ondernemers, waaronder veel horecabedrijven, dienen opvallend vaak hun btw-aangifte te laat in. Volgens de Belastingdienst kwam in 2024 10 procent van de btw-aangiften van alle startende ondernemers te laat binnen. Wie te laat indient of betaalt, riskeert een boete.

Lees bericht




© 2025 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid