SVH start wervingscampagne voor horecamedewerkers


Foto bij: SVH

Campagne - Nu de terrassen weer open mogen is het tijd om er met positieve energie tegenaan te gaan. Daarom start Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH), het kenniscentrum voor de horeca, de landelijke wervingscampagne ‘Ga voor gaaf, ga voor de horeca’.

De campagne is bedoeld om mensen enthousiast te maken voor een opleiding of baan in de horeca. Grote namen uit de horecabranche als sterrenchefs Soenil Bahadoer, Jonathan Zandbergen, Dennis Huwaë en tv-chef en horecadocent Mounir Toub supporten de campagne.

De personeelskrapte van vóór de coronacrisis speelt een belangrijke rol in de campagne. Er staan veel vacatures en stageplekken open. Dit kan mogelijk voor problemen zorgen bij horecaondernemers nu de terrassen weer open mogen na de maandenlange lockdown. Alle reden om de horeca te helpen en een campagne te starten, vindt SVH.

Kansen in de horeca

Voor de crisis begon waren er ongeveer 466 duizend mensen werkzaam in de horeca. ‘Nu is dit aantal teruggelopen naar ongeveer 340 duizend werknemers’, aldus Ricardo Eshuis, directeur van SVH. Volgens Eshuis heeftéén op de vijf medewerkers in de crisis de horeca verlaten. ‘Hierdoor komen we duizenden mensen tekort en er stromen minder studenten de opleidingen in’.

Wervingsactie

SVH is daarom vandaag de landelijke wervingscampagne ‘Ga voor gaaf, ga voor de horeca’ gestart. Het belangrijkste van de campagne is laten zien hoe leuk het werken en leren in de horecabranche is. Sterrenchef Jonathan Zandbergen: ‘Samen met docenten, opleiders, studenten, ondernemers en medewerkers uit het vak willen we uitdragen hoe gaaf een carrière in de horeca is. Iedereen met een hart voor de horeca kan meedoen aan de campagne.’

Toolkit

In een speciale toolkit op www.gavoorgaaf.nl zijn campagnebeelden en video’s gratis te downloaden die mensen kunnen gebruiken op eigen social media en andere kanalen om de campagne te ondersteunen.

Bron: SVH/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Pizza Profs organiseert eerste Pizza Inspiratie Event

Event - Pizza Profs, het platform voor alle professionele pizzabakkers in Nederland, organiseert op maandag 24 oktober het allereerste Pizza Inspiratie Event bij SVO in Houten. Een van de gastsprekers op het event is de Italiaanse tomatenspecialist Carlo Casoni van Pizza Prof-partner Mutti. Daarnaast zijn er verschillende proeverijen.

Lees bericht


Politie en SVH gaan diplomafraude horecaportiers aanpakken

Horeca – De Nationale Politie en Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) zien een buitensporige toename van diplomafraude. Bij controles door de politie blijkt een deel van de horecaportiers te beschikken over vervalste diploma’s. Beide partijen hebben besloten de diplomafroude bij horecaportiers hard aan te pakken.

Lees bericht

’T Noorden wint verkiezing Leukste horecateam van Nederland

Verkiezing – Restaurant ’T Noorden in Aalten heeft de verkiezing gewonnen van het Leukste horecateam van Nederland 2021. De verkiezing is een onderdeel van de Week van de horeca die plaats had tussen 20 en 25 september.  Het horecateam van ’T Noorden werd gekozen uit tientallen inzendingen.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid