SVH start wervingscampagne voor horecamedewerkers


Foto bij: SVH

Campagne - Nu de terrassen weer open mogen is het tijd om er met positieve energie tegenaan te gaan. Daarom start Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH), het kenniscentrum voor de horeca, de landelijke wervingscampagne ‘Ga voor gaaf, ga voor de horeca’.

De campagne is bedoeld om mensen enthousiast te maken voor een opleiding of baan in de horeca. Grote namen uit de horecabranche als sterrenchefs Soenil Bahadoer, Jonathan Zandbergen, Dennis Huwaë en tv-chef en horecadocent Mounir Toub supporten de campagne.

De personeelskrapte van vóór de coronacrisis speelt een belangrijke rol in de campagne. Er staan veel vacatures en stageplekken open. Dit kan mogelijk voor problemen zorgen bij horecaondernemers nu de terrassen weer open mogen na de maandenlange lockdown. Alle reden om de horeca te helpen en een campagne te starten, vindt SVH.

Kansen in de horeca

Voor de crisis begon waren er ongeveer 466 duizend mensen werkzaam in de horeca. ‘Nu is dit aantal teruggelopen naar ongeveer 340 duizend werknemers’, aldus Ricardo Eshuis, directeur van SVH. Volgens Eshuis heeftéén op de vijf medewerkers in de crisis de horeca verlaten. ‘Hierdoor komen we duizenden mensen tekort en er stromen minder studenten de opleidingen in’.

Wervingsactie

SVH is daarom vandaag de landelijke wervingscampagne ‘Ga voor gaaf, ga voor de horeca’ gestart. Het belangrijkste van de campagne is laten zien hoe leuk het werken en leren in de horecabranche is. Sterrenchef Jonathan Zandbergen: ‘Samen met docenten, opleiders, studenten, ondernemers en medewerkers uit het vak willen we uitdragen hoe gaaf een carrière in de horeca is. Iedereen met een hart voor de horeca kan meedoen aan de campagne.’

Toolkit

In een speciale toolkit op www.gavoorgaaf.nl zijn campagnebeelden en video’s gratis te downloaden die mensen kunnen gebruiken op eigen social media en andere kanalen om de campagne te ondersteunen.

Bron: SVH/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Jonge talenten gekroond als Talent van de Toekomst

Wedstrijd – Deze week  zijn de gastronomische talenten van Nederland de strijd met elkaar aangegaan tijdens Talent van de Toekomst 2024. De eerste editie sinds 2019 van deze jaarlijkse vakwedstrijd, die voor de tiende keer werd gehouden. In totaal hebben 70 jonge koks en gastheren & -vrouwen meegedaan.

Lees bericht



Twan Hakvoort tweede SVH Meesterhorecaondernemer

Geslaagd - Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, is onlangs geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Hij is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft behaald, en de 300ste SVH Meester van Nederland.

Lees bericht



SVH en VANG Buitenshuis starten e-learning duurzame horeca

Opleiding - Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en VANG Buitenshuis, een uitvoeringsorgaan van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, gaan samen aan de slag voor een meer duurzame horeca. Beide partijen willen ondernemers met een e-learning voorbeelden en kennis aanreiken, zodat zij meer kunnen bijdragen aan het bereiken van een duurzame bedrijfsvoering en daarmee de klimaatdoelstellingen.

Lees bericht

De Werf Beste Leerbedrijf en Mark Benneker Beste Leermeester

Verkiezing - Restaurant De Werf uit Veere is uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2022/2023. Op de tweede plaats staat ’t Voorhuys in Emmeloord, gevolgd door De Hof in Renswoude. Mark Benneker van ’t Kruisselt in De Lutte kreeg de titel Beste Leermeester Horeca 2022/2023 uitgereikt.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid