Tabaksverkoop in 2024 alleen bij tankstations en speciaalzaak


Bij veel tankstations is de tabaksverkoop al uit het zicht van de klant

Tabak – Over drie jaar worden sigaretten en shag alleen nog maar verkocht bij tankstations en in tabaksspeciaalzaken. Supermarkten mogen vanaf dat moment geen sigaretten meer verkopen.

Diverse mediapartijen verwachten dat de ministerraad van vandaag dit besluit gaat nemen. Het voorstel komt van staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid en is een uitwerking van het preventieakkoord. In dit akkoord zijn divers maatregelen opgenomen die het roken in Nederland moeten ontmoedigen en waarin ook staat dat het aantal verkooppunten van tabaksproducten de komende jaren moet worden verminderd.

De uitwerking van dit preventieakkoord is al op diverse plekken zichtbaar. Zo moeten sigaretten in neutrale verpakkingen zitten en moeten de rookwaren uit het zicht van de klant blijven. Bij supermarkten is dat al het geval en vanaf volgend jaar is dat ook bij andere verkooppunten niet meer toegestaan.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Per 1 januari 2021 displayban tabak en accijnsverhoging

Tabak – Tabak en andere rookwaren mogen vanaf 1 januari 2021 niet meer zichtbaar worden  getoond bij tankstations en andere gemakslocaties. Vanaf die datum gaat ook de accijns op tabak omhoog. Sigaretten stijgen 12 cent in prijs en shag gaat 30 cent meer kosten. De maatregelen maken onderdeel uit van het kabinet om roken verder te ontmoedigen.

Lees bericht


Uitrol AH to go bij tankstations bp pas in 2021

Petrol – De uitrol van de Albert Heijn to go-locaties op zo’n 100 bp tankstations in Nederland zal niet, zoals eerder aangekondigd, na de zomer van 2020 starten, maar pas in 2021. een woordvoerder van Albert Heijn heeft dat tegenover @FoodClicks bevestigd.

Lees bericht

AH to go meest populaire shop onderweg

Onderzoek -  Meer dan vier op de tien consumenten (43%) die weleens onderweg eten en drinken kopen doen dit bij AH to go. Hiermee is het gemaksconcept de meest bezochte on the move shop. Dit blijkt uit de tweede editie van de Smart Food Monitor, een online onderzoek van Multiscope onder 7.300 Nederlanders.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid