Takeaway verwerkte 159 miljoen bestellingen in 2019


Bezorgdienst – Takeaway, het moederbedrijf van het Nederlandse Thuisbezorgd.nl, verwerkte in 2019 niet minder dan 159,2 miljoen bestellingen. Dat betekende een stijging van 70 procent ten opzichte van 2018.

De forse stijging in het aantal bestellingen, mede door de overname van de Duitse activiteiten van Delivery Hero en Foodora betekende een stijging in de handelsomzet van 426 miljoen euro. Vorig jaar bedroeg die nog 416 miljoen. Vooral Duitsland zorgde met 210 miljoen euro voor die forse groei in de handelsomzet. In Nederland kwam die uit op 120 miljoen euro. In Duitsland worden inmiddels ook veel meer orders geplaatst dan in Nederland.

Nettoverlies

Het nettoverlies van Takeaway liep wel op tot ruim 115 miljoen euro. Vorig jaar kwam dat nog uit op 14 miljoen euro. Belangrijke reden voor het oplopen van het verlies zijn de oplopende kosten en investeringen die zijn gedaan in verdere groei. Vooral de advieskosten in de overname van het Britse Just Eat hebben de kosten flink opgejaagd. Die fusie wordt momenteel nog bekeken door de Britse marktautoriteit CMA. In afwachting van dat onderzoek werden ook geen voorspellingen gedaan voor het lopende jaar.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsThuisbezorgd komt met afbreekbare verpakking met zeewier

Bezorgdienst – Bezorgplatform Thuisbezorgd.nl gaat de biologisch afbreekbare verpakkingen van Notpla exclusief voor de Nederlandse restaurants aanbieden. De afhaal- en bezorgverpakkingen bestaan uit karton dat gecoat is met zeewier. De dozen zijn biologisch afbreekbaar binnen vier weken en daarmee een goed alternatief voor single-use plastics.

Lees bericht

Nederlanders verbreken eerder hun goede (eet)voornemens

Bezorganalyse - Dit jaar verbreken Nederlanders eerder dan ooit hun goede eetvoornemens. Dat blijkt uit een prognose van Deliveroo. De maaltijdbezorgservice voorspelt dat donderdag 13 januari 2022 om 19:14 de Nederlandse consument de goed voornemens is vergeten en weer massaal fastfood, zoete lekkernijen en alcohol bestelt.

Lees bericht

Online warenhuis Peddler breidt verder uit in Nederland

Bezorgdienst - Peddler, de startup die producten van lokale ondernemers binnen één dag bezorgt, gaat uitbreiden. Dankzij een opgehaalde investering kan het online warenhuis na een succesvol eerste jaar in Amsterdam en Utrecht haar diensten ook in de rest van Nederland gaan aanbieden.

Lees bericht


Fooddelivery blijft onveranderd hard doorgroeien

Marktcijfers – De Nederlandse bezorgmarkt in de foodsector blijft groeien. Fooddelivery stijgt in 2021 met 27,9 procent ten opzichte van 2020. Dit blijkt uit het nieuwe Dossier Delivery van het FoodService Instituut Nederland (FSIN). Bezorging door supermarkten en andere retailers is verantwoordelijk voor de grootste groei: 36 procent. Restaurants en andere foodserviceformules zijn goed voor 19 procent groei in 2021.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid