Talenten in de spotlight bij ‘NK-wedstrijden De Lekkerste….’


Winnaars van een eerdere De Lekkerste wedstrijden op de Horecava, die van Loaded Fries. Voortaan heten die wedstrijden nu 'NK De Lekkerste...' / Foto bij: Tamara Verheij

Wedstrijden - Stichting de Lekkerste Wedstrijden en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) slaan opnieuw de handen ineen om in de aanloop naar Horecava 2023 talenten en het vakmanschap in de spotlight te plaatsen.

Tijdens acht wedstrijden van het Nederlands Kampioenschap (NK) kunnen ondernemers én medewerkers uit de branche nieuwe kennis, ervaring en inspiratie opdoen als het gaat om nieuwe producten, samenstelling of een specifieke bereidingswijze.

Het NK ‘De Lekkerste…’ voorheen bekend als de Lekkerste Wedstrijden, staat voor vakmanschap in de horeca. Samen met KHN organiseert Stichting de Lekkerste Wedstrijden in januari 2023 acht wedstrijden tijdens de Horecava. Het doel: aandacht genereren voor vakmanschap binnen de branche en de horeca positioneren als aantrekkelijke werkgever.

De inschrijving voor deze editie is inmiddels geopend. Er zijn nieuwe wedstrijden aan het programma toegevoegd en het evenement heeft een nieuwe naam: deelnemers schrijven zich vanaf nu in voor het Nederlands Kampioenschap.

Nieuwe wedstrijden

De nieuwe wedstrijden in 2023 zijn het NK Lekkerste Vegan burger, het NK Pizza Bakken en het NK Lekkerste Pasta. Die laatste twee vinden plaats tijdens de Italiaanse dag. De pizzawedstrijd wordt georganiseerd door Pizza Profs, in samenwerking met Pizza Profs.

De wedstrijden van 2023

NK Lekkerste Broodje

NK Lekkerste Burger

NK Lekkerste Vegan Burger

NK Loaded Fries

NK Pizza bakken

NK Lekkerste Pasta

Lekkerste Pannenkoek

Lekker Anders

Het Nederland Kampioenschap vindt plaats tijdens de Horecava 2023, van maandag 9 tot en met donderdag 12 januari 2023 in RAI Amsterdam.

Bron: KHN/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Eerste beursdag Gastvrij Rotterdam ziet er veelbelovend uit

Vakbeurzen - Een uitverkocht huis en volle gangpaden in AHOY. Zo startte en eindigde de eerste dag van de driedaagse horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Ondanks de uitdagingen voor de horecasector was de sfeer op de 12e editie goed. Smaakvolle initiatieven en producten bij Start-up Spots en het Plant-Based Pavilion, maar ook bij het duurzaamheidspaviljoen Dit Smaakt Naar Meer!

Lees bericht


Nieuwe joint venture voor dagverse brood Jumbo

Joint venture - Bakker Goedhart, Bakkerij BACU en Bakkerij Visser bundelen hun krachten in een nieuwe joint venture die zich richt op de landelijke levering van dagvers brood aan de ruim 700 Jumbo-supermarkten in Nederland. De samenwerking gaat officieel van start in januari 2026.

Lees bericht


KHN: Btw-verhoging leidt tot 30% minder hotelgasten

Analyse - Een voorgenomen verhoging van het btw-tarief op logies van 9% naar 21% kan forse gevolgen hebben voor de Nederlandse hotelbranche. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van onderzoeksbureau Significant, in opdracht van het ministerie van Financiën. De analyse wijst uit dat tot 30% van de gasten dreigt weg te blijven, vooral in grensregio’s en bij budgethotels.

Lees bericht






© 2025 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid