Talenten in de spotlight bij ‘NK-wedstrijden De Lekkerste….’


Winnaars van een eerdere De Lekkerste wedstrijden op de Horecava, die van Loaded Fries. Voortaan heten die wedstrijden nu 'NK De Lekkerste...' / Foto bij: Tamara Verheij

Wedstrijden - Stichting de Lekkerste Wedstrijden en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) slaan opnieuw de handen ineen om in de aanloop naar Horecava 2023 talenten en het vakmanschap in de spotlight te plaatsen.

Tijdens acht wedstrijden van het Nederlands Kampioenschap (NK) kunnen ondernemers én medewerkers uit de branche nieuwe kennis, ervaring en inspiratie opdoen als het gaat om nieuwe producten, samenstelling of een specifieke bereidingswijze.

Het NK ‘De Lekkerste…’ voorheen bekend als de Lekkerste Wedstrijden, staat voor vakmanschap in de horeca. Samen met KHN organiseert Stichting de Lekkerste Wedstrijden in januari 2023 acht wedstrijden tijdens de Horecava. Het doel: aandacht genereren voor vakmanschap binnen de branche en de horeca positioneren als aantrekkelijke werkgever.

De inschrijving voor deze editie is inmiddels geopend. Er zijn nieuwe wedstrijden aan het programma toegevoegd en het evenement heeft een nieuwe naam: deelnemers schrijven zich vanaf nu in voor het Nederlands Kampioenschap.

Nieuwe wedstrijden

De nieuwe wedstrijden in 2023 zijn het NK Lekkerste Vegan burger, het NK Pizza Bakken en het NK Lekkerste Pasta. Die laatste twee vinden plaats tijdens de Italiaanse dag. De pizzawedstrijd wordt georganiseerd door Pizza Profs, in samenwerking met Pizza Profs.

De wedstrijden van 2023

NK Lekkerste Broodje

NK Lekkerste Burger

NK Lekkerste Vegan Burger

NK Loaded Fries

NK Pizza bakken

NK Lekkerste Pasta

Lekkerste Pannenkoek

Lekker Anders

Het Nederland Kampioenschap vindt plaats tijdens de Horecava 2023, van maandag 9 tot en met donderdag 12 januari 2023 in RAI Amsterdam.

Bron: KHN/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

ONCE, Veneca en VOCC onderzoeken gezamenlijk belangenplatform

Catering – Een nieuwe samenwerking in hospitality noemen de verenigingen Veneca, ONCE en VOCC het plan om op 1 januari 2024 één gezamenlijk belangenplatform in te richten, waar het gaat om gastvrijheid, eten en drinken op (veelal andermans) locatie. Dit jaar wordt gebruikt om de samenwerking in de vorm van een federatie uit te werken, zo meldt Venenca.

Lees bericht


Marijke Vuik volgt Robèr Willemsen op als voorzitter KHN

Benoeming - Marijke Vuik is de opvolgers van Robèr Willemsen als voorzitter van de vereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Marijke Vuik is de eerste vrouwelijke voorzitter in de geschiedenis van KHN. Na zeven jaar had Willemsen de maximale zittingsduur als voorzitter bereikt.

Lees bericht

Veel uitdagingen voor de horeca, maar ook vertrouwen

Horeca - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) presenteerde maandag op de eerste dag van Horecava, de economische terugblik op het horecajaar 2022 en een vooruitblik op 2023. Hoewel de omzet in de horeca weer op hetzelfde niveau is als voor de coronacrisis, blijven de (financiële) uitdagingen voor horecaondernemers groot. Vooral door de hoge inkoopprijzen, de energiecrisis en tekorten op de arbeidsmarkt. Maar...

Lees bericht

KHN: ‘TEK-regeling moet toegankelijker worden’

Actie – De TEK-regeling voor horecaondernemers moet verbeteren en de toetredingsdrempels voor bedrijven moeten fors omlaag. Dat is de mening van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) omdat zij zien dat veel ondernemers de hogere kosten niet kunnen doorberekenen aan de gast.

Lees bericht


KHN-leden pakken met Too Good To Go voedselverspilling aan

Voedselverspilling - Ondernemers die aangesloten zijn bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN) worden sinds deze maand actief geïnformeerd over het tegengaan van voedselverspilling. Door een samenwerking met antiverspillingsplatform Too Good To Go, maakt KHN het voor hun leden heel eenvoudig om zich in te zetten tegen voedselverspilling.

Lees bericht
© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid