Talenten in de spotlight bij ‘NK-wedstrijden De Lekkerste….’
Wedstrijden - Stichting de Lekkerste Wedstrijden en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) slaan opnieuw de handen ineen om in de aanloop naar Horecava 2023 talenten en het vakmanschap in de spotlight te plaatsen.
Tijdens acht wedstrijden van het Nederlands Kampioenschap (NK) kunnen ondernemers én medewerkers uit de branche nieuwe kennis, ervaring en inspiratie opdoen als het gaat om nieuwe producten, samenstelling of een specifieke bereidingswijze.
Het NK ‘De Lekkerste…’ voorheen bekend als de Lekkerste Wedstrijden, staat voor vakmanschap in de horeca. Samen met KHN organiseert Stichting de Lekkerste Wedstrijden in januari 2023 acht wedstrijden tijdens de Horecava. Het doel: aandacht genereren voor vakmanschap binnen de branche en de horeca positioneren als aantrekkelijke werkgever.
De inschrijving voor deze editie is inmiddels geopend. Er zijn nieuwe wedstrijden aan het programma toegevoegd en het evenement heeft een nieuwe naam: deelnemers schrijven zich vanaf nu in voor het Nederlands Kampioenschap.
Nieuwe wedstrijden
De nieuwe wedstrijden in 2023 zijn het NK Lekkerste Vegan burger, het NK Pizza Bakken en het NK Lekkerste Pasta. Die laatste twee vinden plaats tijdens de Italiaanse dag. De pizzawedstrijd wordt georganiseerd door Pizza Profs, in samenwerking met Pizza Profs.
De wedstrijden van 2023
NK Lekkerste Broodje
NK Lekkerste Burger
NK Lekkerste Vegan Burger
NK Loaded Fries
NK Pizza bakken
NK Lekkerste Pasta
Lekkerste Pannenkoek
Lekker Anders
Het Nederland Kampioenschap vindt plaats tijdens de Horecava 2023, van maandag 9 tot en met donderdag 12 januari 2023 in RAI Amsterdam.
Bron: KHN/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Eerste beursdag Gastvrij Rotterdam ziet er veelbelovend uit
Vakbeurzen - Een uitverkocht huis en volle gangpaden in AHOY. Zo startte en eindigde de eerste dag van de driedaagse horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Ondanks de uitdagingen voor de horecasector was de sfeer op de 12e editie goed. Smaakvolle initiatieven en producten bij Start-up Spots en het Plant-Based Pavilion, maar ook bij het duurzaamheidspaviljoen Dit Smaakt Naar Meer!
Lees berichtNieuwe joint venture voor dagverse brood Jumbo
Joint venture - Bakker Goedhart, Bakkerij BACU en Bakkerij Visser bundelen hun krachten in een nieuwe joint venture die zich richt op de landelijke levering van dagvers brood aan de ruim 700 Jumbo-supermarkten in Nederland. De samenwerking gaat officieel van start in januari 2026.
Lees berichtInschrijving geopend voor NK De Lekkerste 2026
Wedstrijden - De inschrijving voor het NK De Lekkerste 2026 is geopend. Het jaarlijkse topevenement voor de fast casual-branche vindt van 12 tot en met 15 januari 2026 plaats tijdens de Horecava in RAI Amsterdam.
Lees berichtKHN: Btw-verhoging leidt tot 30% minder hotelgasten
Analyse - Een voorgenomen verhoging van het btw-tarief op logies van 9% naar 21% kan forse gevolgen hebben voor de Nederlandse hotelbranche. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van onderzoeksbureau Significant, in opdracht van het ministerie van Financiën. De analyse wijst uit dat tot 30% van de gasten dreigt weg te blijven, vooral in grensregio’s en bij budgethotels.
Lees berichtNieuw convenant servicekosten biedt horeca grip en duidelijkheid
Convenant - Tien brancheorganisaties, waaronder Koninklijke Horeca Nederland en het Vakcentrum, hebben tijdens vastgoedbeurs PROVADA een nieuw convenant voor servicekosten ondertekend. Hiermee worden afspraken over servicekosten in winkel- en horecapanden transparanter, eerlijker en beter onderbouwd.
Lees berichtOnderzoek naar ontwikkeling digitalisering horeca
Onderzoek - Nederlandse horeca digitaliseert te langzaam, dat is de verwachting van vooraanstaande technologiepartners onder aanvoering van Scanfie. Daarom start vandaag het eerste nationale Horeca 2.0 onderzoek.
Lees bericht