‘Tango Go Shops’ wil potentieel buurt en passant meer benutten


De ‘Tango Go Shops’- opgezet in samenwerking met Selecta -  biedt mensen 24/7 eten, drinken en - voor de liefhebbers van verse bonenkoffie onderweg - twee Pelican Rouge koffiemodules

Petrol – De opening van twee onbemande  ‘Tango Go Shops’ eerder dit jaar zullen in het eerste kwartaal van 2024 worden geëvalueerd. Het bedrijf wil het potentieel van buurtbewoners en passanten nog verder optimaliseren. Dat laat Michael Romijn, Shop Performance Manager bij Tango, weten. De twee locaties zijn dan ongeveer een jaar open en op deze manier zijn ook alle seizoenen in de evaluatie mee te nemen.

De ‘Tango Go Shops’- opgezet in samenwerking met Selecta -  biedt mensen 24/7 eten, drinken en - voor de liefhebbers van verse bonenkoffie onderweg - twee Pelican Rouge koffiemodules met een ruime keuze aan koffiespecialiteiten. In de twee grote Foodies Grab & Go Smart Fridges liggen verschillende producten. Er is een totaal aanbod van zo’n 70 producten, variërend van dranken en zuivelproducten tot sandwiches, wraps en zoetwaren. Dat assortiment is de afgelopen periode herhaaldelijk aangepast aan het seizoen, verkoopresultaten en locatie. Duidelijk is nu al dat de gebruikers van de onbemande shop in de regio’s Schiedam en Den Haag verschillende voorkeuren hebben. Ook is duidelijk dat het niet altijd de tankende klanten zijn die gebruik maken van de automaten. Veel verkoop wordt ook gerealiseerd door passanten en de omgeving van de locaties. Romijn: “Dat is ook precies de reden waarom we voor deze twee locaties hebben gekozen.” De ‘Tango Go Shop’ in Den Haag is omringd met een woonwijk en verschillende kantoren, terwijl deze in Schiedam onderaan de afslag van de snelweg ligt in de nabijheid van een sporthal en ziekenhuis.

Techniek

Ook op technisch vlak zijn er de afgelopen maanden ontwikkelingen doorgevoerd. De shop is altijd vrij toegankelijk, dus zonder een betaalpas of app. Daarna werkt de automaat of shop zoals elke andere automaat, maar dan slimmer. Romijn: “Een betaling dient eerst geautoriseerd te worden. Daarna weten de slimme koelkasten precies welk product er gekozen is op basis van het gewicht dat weggenomen wordt. Vervolgens reken je snel en eenvoudig via de zuil met touchscreen af met een bankpas, creditcard of mobiele betaalapp.” In de praktijk zijn er hier in de afgelopen maanden nog een aantal zaken voor aangepast en verder verfijnd.

Activatie

De komende periode wordt nog gekeken op welke wijze de activatie in het gebruik van de automaten verder versterkt kan worden. Romijn: “We kunnen nog meer initiatieven nemen om klanten te wijzen op het gemak van de shop. Ook willen we nog duidelijker maken voor de nabije omgeving hoe de shop precies werkt en wat het aanbod is. De komende tijd zullen we hier meer aandacht aan schenken, om zo een volledige en realistische evaluatie te kunnen maken.” Romijn noemt de resultaten van de afgelopen maanden zeker goed voor het doel van de test. De evaluatie in het eerste kwartaal van 2024 zal meer duidelijkheid geven over de toekomstige uitrol van het Tango Go Shops’ concept.”

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsDe Haan voegt bp Westervoort toe aan netwerk

Tankstation - Op 1 november 2023 heeft familiebedrijf De Haan Tankstations bp Westervoort toegevoegd aan haar netwerk van in totaal meer dan 180 tankstations. Deze locatie, voorheen bekend als ’t Ambacht Café, heeft een strategisch gunstige ligging en voldoet aan de eisen om er een toekomstbestendig tankstation met moderne voorzieningen van te maken. Een locatie die daarom past bij de visie van De...

Lees bericht


TotalEnergies blijft stappen zetten op weg naar Circle K

Interview – Het proces met betrekking tot de voorgenomen overname van de Retail & Cards activiteiten van TotalEnergies in Nederland door Alimentation Couche-Tard is nog lopende en dus kan Shop, Food & Service manager Jolanda van Dijk van TotalEnergies nog niets vertellen over de toekomstige plannen van de 400 tankstations in Nederland. Maar ook in deze situatie zet het bedrijf stappen: “Business as usual,”...

Lees berichtCoffee Fellows krijgt tweede tankstationlocatie bij ABM

Petrol – Na tankstation De Korte Duinen in Soest opent Achilles Brandstoffen Maatschappij (ABM) een tweede locatie van Coffee Fellows bij een van de tankstations. De Avia Express locatie aan de Fruitsweg in Den Haag wordt ook de tweede locatie van Coffee Fellows in de Hofstad.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid