‘Tankstation met fastfood-formule werkt’


Arjen en Erszebet (L)van Spare Rib Express in Zwaag bij de opening van de locatie in het AVIA-tankstation

Formulenieuws - De combinatie van een tankstation met een Spare Rib to go-concept werkt goed, ook in coronatijd. Dat valt op te maken uit het feit dat franchisenemers Arjen en Erszebet van Spare Rib Express in Hoorn hun totale omzet met meer dan 100% hebben zien verdubbelen na de opening van hun To Go-concept in de shop van AVIA-tankstation Marees.

Het To Go-concept in de tankshop van Marees zit op het foodcourt in Zwaag, langs de A7. Het Multi Traffic Point, met diverse horecagelegenheden werd vorig jaar in verschillende fases geopend.  Op het terrein zitten onder meer een McDonald’s, KFC, FEBO en een restaurant van De Beren. Initiatiefnemer achter dit foodcourt is ondernemer Dick-Jan Marees, die verschillende AVIA-tankstations exploiteert. Voor de locatie op het foodcourt in Zwaag koos hij er voor om het zijn tankshop te laten exploiteren door de Spare Rib Express-ondernemers. Het werd de eerste Spare Rib To Go-locatie waar binnen  de brandstof werd afgerekend.

De franchisers hadden de Spare Rib Express-locatie in Hoorn sinds augustus 1997. De franchisegever ziet steeds vaker dat ondernemers een langetermijn strategie aangaan met de Soare Rib Express-formule. Zo werd onlangs de oudste franchisenemer, Gregor Arts, in Haarlem gefeliciteerd met zijn 25 jarig bestaan. Maar ook kijken ondernemers, die langere tijd met de formule samenwerken, steeds breder om zich heen en openen meerdere locaties. Vooral omdat zij meer van het proces kunnen overlaten aan het personeel. De organisatie steunt hen daarin door programma’s en tools aan te reiken zodat iedereen grip blijft houden op de bedrijfsprocessen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Raad voor Volksgezondheid: “Niet alleen snackbars benoemen”

Actie - In het maatschappelijke debat over de gezondheidsachterstand in Nederland, mogen snackbars en fastfoodwinkels niet als enige bedrijfstak worden genoemd als veroorzaker van het probleem. Dat zegt Stannie Driessen, directeur van de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving, bij de overhandiging van het manifest door ProFri.

Lees bericht


Onbemande tankstations nauwelijks gestegen

Analyse - Het aantal onbemande tankstations is dit jaar nauwelijks verder gestegen. Van de in totaal 4.147 benzinepompen in Nederland, worden er 2.280 zonder shop geëxploiteerd. Dat zijn er 33 meer dan vorig jaar, of te wel 0,1 procent. Bemande locaties zijn met 2 procent licht gedaald. Spectaculaire stijgingen deden zich wel voor bij het aantal (snel)laadpalen en locaties waar CNG, LNG en...

Lees bericht

Letteke van der Kruk nieuwe directeur SWO de Splinter

Benoeming - Letteke van der Kruk is per 5 juli 2021 aangesteld als de nieuwe directeur van SWO de Splinter, de inkooporganisatie van bijna 200 tankstationondernemers. Zij volgt in die functie Eric van Voorthuizen op, die om persoonlijke redenen zijn functie heeft neergelegd.

Lees bericht

Tweede Spare Rib Express in Limburg

Formulenieuws - Fastserviceformule Spare Rib Express heeft een nieuw bezorgrestaurant geopend in Roermond. Dit is, naast het bezorgrestaurant in Gennep, de tweede locatie in Limburg waar de franchiseformule momenteel focust op uitbreiding.

Lees bericht


Statiegeld op kleine plastic flessen vanaf 1 juli

Statiegeld – Vanaf 1 juli zit er €0,15 statiegeld op kleine plastic flesjes frisdrank en water. In de aanloop naar die datum komen er al flesjes in omloop waarop statiegeld zit. Deze flesjes zijn te herkennen aan het nieuwe statiegeldlogo. Het kan dus zomaar zijn dat deze statiegeldflesjes al worden aangeboden.

Lees bericht

Kapteijn: ‘Statiegeldregeling past bij duurzaamheidstrategie Vrumona’

Interview - De statiegeldregeling voor de kleine plasticflesjes en een aantal buitenhuislocaties gaat in per 1 juli aanstaande. Maar per 1 juni hebben consumenten al de mogelijkheid plastic flesjes in te leveren. Niet elke organisatie of ondernemer, die de verplichting heeft de flesje in te leveren, is er al klaar voor. En hoe zit dat bij de frisdrankproducten? Is een bedrijf als...

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid