Tankstationcoöperatie Puur/RTO kiest voor groothandel Lekkerland


Petrol - Coöperatie Rijnmond Tankstation Organisatie (Puur/RTO) heeft gekozen voor groothandel Lekkerland. Puur/RTO is van mening dat voor een actuele invulling van de foodserviceconcepten de groothandel in Son de ideale partner is.

De coöperatie uit Rotterdam en omstreken is daarmee de derde petrolpartij die recent groothandel Sligro verruilde voor Lekkerland. Eerder besloot De Haan Minerale Oliën en GP Groot over te stappen. Volgens Puur/RTO hebben de veranderende rol van de bemande tankstations en de kennis van Lekkerland op dat terrein de belangrijkste rol gespeeld bij de keuze.

Erik Lagendijk, directeur van Lagendijk Brandstof en lid van coöperatie Puur/RTO vertelt wat Puur/RTO onderscheidt: “Alle aangesloten leden exploiteren bemande locaties langs provinciale wegen, in woonwijken of industriegebieden. Het zijn stuk voor stuk plekken met mogelijkheden om de shop tot een prachtige bestemming te vormen. Gastvrijheid van personeel en persoonlijke betrokkenheid met de klant staan daarom altijd hoog in het vaandel.”

Bakery

Puur/RTO is sinds lange tijd thuis in foodservice en bijna alle tankstations zijn voorzien van een bakery. Lagendijk: “De bakery is een onderdeel waarin Lekkerland voor ons veel kan betekenen. De bakery-concepten van Lekkerland met modulaire oplossingen, zullen voor zowel kleine als grote tankshops een ideale uitkomst bieden. Ook hun nadruk op iedere vorm van gemak en hospitality sluit hier naadloos op aan”.

Nieuwe samenwerking

Dat Lekkerland de laatste jaren zo gegroeid is in foodservice, maakte de keuze des te logischer,” aldus Lagendijk. “Dit was een van de vele raakvlakken die wij hadden. Met het oog op de toekomst zochten wij een sterke partner die onze bedrijfskoers begrijpt en vooral deelt. De strategische keuze van Lekkerland om sterker te focussen op het petrolkanaal, sprak ons enorm aan.”

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Eerste onbemande Tony’s kiosk opent bij Haan Express Amsterdam

Petrol - Bij het onbemande Haan Express tankstation aan de Appelweg in Amsterdam Noord is vrijdag de allereerste Tony’s Kiosk van Nederland geopend. De onbemande Kiosk, die 24/7 open is en ontwikkeld is met een aantal partners, maakt onderdeel uit van de strategie van De Haan Minerale Oliën (DHMO) om antwoorden te vinden op de toekomstige ontwikkelingen binnen petrol.

Lees berichtRaad voor Volksgezondheid: “Niet alleen snackbars benoemen”

Actie - In het maatschappelijke debat over de gezondheidsachterstand in Nederland, mogen snackbars en fastfoodwinkels niet als enige bedrijfstak worden genoemd als veroorzaker van het probleem. Dat zegt Stannie Driessen, directeur van de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving, bij de overhandiging van het manifest door ProFri.

Lees bericht

Onbemande tankstations nauwelijks gestegen

Analyse - Het aantal onbemande tankstations is dit jaar nauwelijks verder gestegen. Van de in totaal 4.147 benzinepompen in Nederland, worden er 2.280 zonder shop geëxploiteerd. Dat zijn er 33 meer dan vorig jaar, of te wel 0,1 procent. Bemande locaties zijn met 2 procent licht gedaald. Spectaculaire stijgingen deden zich wel voor bij het aantal (snel)laadpalen en locaties waar CNG, LNG en...

Lees bericht


De Haan is begonnen met uitrol van Tony’s Tower

Petrol – Tankstationbedrijf De Haan Minerale Oliën is gestart met de uitrol van Tony’s Tower, een van afstand herkenbare promotietoren met vending. Onlangs werden twee nieuwe torens geplaatst in Roelofarendsveen en in Ouderkerk aan de Amstel. Deze week volgden er opnieuw twee, in Hank en Velserbroek.

Lees bericht

Letteke van der Kruk nieuwe directeur SWO de Splinter

Benoeming - Letteke van der Kruk is per 5 juli 2021 aangesteld als de nieuwe directeur van SWO de Splinter, de inkooporganisatie van bijna 200 tankstationondernemers. Zij volgt in die functie Eric van Voorthuizen op, die om persoonlijke redenen zijn functie heeft neergelegd.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid