Tankstations willen shops ook ’s avonds openhouden


De Go Fresh-balie in de nieuwe ESSO-locatie van de EG Group, tankstation Ruyven aan de A13 / Foto bij: De Digitale

Brandbrief – De brancheorganisaties BOVAG, TLN, evofenedex, VERN, NOVE en VNPI willen dat de shops bij de tankstations openblijven tijdens de avondklok. De verenigingen pleiten er bij het kabinet voor dat voorzieningen als eten, drinken, douchen, of naar het toilet gaan onmisbaar zijn voor vrachtwagenchauffeurs en andere cruciale beroepen.

Tankstations mogen ondanks de avondklok voor brandstofverkoop open zijn, maar mogen vanaf 20:45 uur geen levensmiddelen meer verkopen. Dit betekent dat cruciale beroepsgroepen, zoals politieagenten, brandweer en vrachtwagenchauffeurs, tijdens de avondklok geen drinken en eten meer kunnen kopen. In een brandbrief aan verschillende ministeries pleiten de branche- en ondernemersorganisaties, ervoor om tankstations volledig open te houden deze beroepsgroepen.

Onmisbaar

Ondanks de coronacrisis en de avondklok werken veel mensen dag en nacht door, dus moeten zij ook dag en nacht ergens wat kunnen eten of drinken. Al die mensen moeten pauze houden en dat doen ze veelal langs de weg. Dan moeten ze bij een tankstation wel iets te eten of drinken kunnen kopen of gebruik kunnen maken toilet of douche. Vrachtwagenchauffeurs zijn onmisbaar voor de bevoorrading van Nederland en de voorzieningen langs de weg zijn onmisbaar voor vrachtwagenchauffeurs. Bovendien zal het openhouden van tankstations en toiletten niet tot extra drukte leiden, omdat niet-noodzakelijk verkeer tijdens de avondklok verboden is.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Voortaan seksspeeltjes verkrijgbaar aan de pomp

Petrol – EasyToys en retailorganisatie GemaQ zijn en overeenkomst aangegaan waardoor de sexspeeltjes Van online aanbieder EasyToys voortaan verkrijgbaar zijn bij een aantal tankstations. De komende maanden komen de bestverkochte speeltjes van dit moment in een aantal aangesloten tankstations te liggen verspreid over Nederland. In eerste instantie als pilot voor een halfjaar, maar bij succes wordt de samenwerking landelijke uitgerold.

Lees berichtBP en AH openen honderdste gezamenlijke locatie

Petrol - BP en Albert Heijn openen vandaag bij tankstation De Kooi in Alkmaar aan de A9 het honderdste tankstation met een AH to go. De uitrol van Albert Heijn to go op BP-tankstations in Nederland startte in september 2021 bij BP Vliete aan de A58 bij Krabbendijke (Zeeland), nu anderhalf jaar later staat de teller op honderd vestigingen.

Lees bericht

Vollenhoven en broodjesformule Bufkes willen groeien

Tankstation - Vollenhoven en broodjesformule Bufkes hebben van de week een overeenkomst gesloten voor de opening van twee nieuwe locaties. Het gaat vooralsnog om de locaties Nuenen en Ittervoort, Maar beide partijen willen samen groeien. Vollenhoven had al twee vestiging met daarin het broodjesconcept Bufkes van de Van Melik Food Groep.

Lees bericht


Eerste ledendag Summit 2022 van GemaQ

Petrol – Midden mei liet SWO de Splinter weten dat de naam van de organisatie werd gewijzigd in GemaQ. De veranderende markt lag aan die naamswijziging ten grondslag, zo liet de inkoop- en marketingorganisatie voor zelfstandige tankstationondernemers toen weten. Onlangs organiseerde GemaQ de eerste relatie- en ledendag Summit 2022.

Lees bericht
© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid