Tapwacht reinigt tot en met juni kosteloos leidingen


Foto bij: Lakerveld-photodesign

Horeca – Tapwacht gaat tot en met de gehele maand juni kosteloos de leidingen spoelen in de horeca. Onder de noemer ‘Het is rondje is van ons’ wil het bedrijf de horecaondernemers een hart onder riem steken.

Directeur Jeroen Slokkers van Tapwacht noemt het zelf ‘een bescheiden steunmaatregel’. Maar daarmee is de actie niet minder wenselijk voor de horecabedrijven. ‘Iedereen kan zich voorstellen dat het een prettige gedachte is om de leidingen, die 2,5 maand droog of op water hebben gestaan, weer te laten reinigen’.

Slokkers verwacht dat Tapwacht in juni ongeveer 1000 horecaondernemers kan helpen. ‘Normaal komen we er eens in de vier of acht weken om leidingen door te spoelen. Sinds half maart staat de tap overal stil. Onze 62 Tapwachters hebben daarna nog leidingen op water of droog gezet, maar ook hun werk is stil gelegd.’

Tapwacht zat in een lastig parket, zo laat het bedrijf weten. Hoewel de werkgelegenheid behouden is gebleven voor medewerkers van Tapwacht, heeft de Facilicom-divisie een grote klap gehad van de coronacrisis. Voor een aantal werknemers is vervangend werk gevonden. Zo zijn twintig Tapwachters aan de slag gegaan als pakketbezorger voor DHL. Een ander deel vindt tijdelijk onderdak bij Gom Specialistische Reiniging.

Met ruim 15.000 horecaondernemers op de klantenlijst is Tapwacht marktleider in het dagelijks onderhoud van tapinstallaties van bier en wijn.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Sfeervolle Belgische Tavola laat bezoekers echt genieten

Vakbeurs – Aan culinaire hoogtepuntjes geen gebrek op de Belgische vakbeurs Tavola in Kortrijk. Dit driedaagse horecaevenement trekt traditioneel ook altijd veel Nederlandse vakbezoekers. Belangrijkste reden is dat de horecabeurs veel specialiteiten laat zien en de foodprofessional ook echt kan genieten van de kwaliteit van de producten.

Lees bericht

Schiphol vernieuwt Lounge 2 met nieuwe horecaconcepten

Luchthaven - Schiphol werkt aan de vernieuwing van Lounge 2, het gebied dat zich bevindt na de securitycontrole voor passagiers met bestemmingen veelal buiten Europa. Het horeca- winkelgebied krijgt een nieuwe inrichting, waarbij de beleving van passagiers centraal staat. Er wordt ruimte gemaakt voor nieuwe luxe merken en een vernieuwd aanbod aan horeca- en winkelmogelijkheden. 

Lees bericht



Minder faillissementen in februari, maar horeca stijgt

Analyse - In februari zijn 26 minder bedrijven failliet verklaard dan in januari, meldt het CBS. Dat is een daling van 7 procent. De onderliggende trend van het aantal faillissementen is echter bijna 2 jaar stijgend. Relatief gezien werden er in februari de meeste faillissementen uitgesproken in de sector horeca.

Lees bericht

Strandpaviljoenondernemers verwend met pizza bij opbouw

Strandpaviljoens - De strandpaviljoens zijn volop bezig met de start van het nieuwe seizoen. De tijdelijke locaties worden weer opgebouwd en de jaarrond paviljoens worden klaargemaakt voor het buitenseizoen. Dr. Oetker Professional speelde hierop in om een aantal van hen langs de Nederlandse kust te verrassen met warme pizza’s.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid