Taste Like Chicken introduceert mirrored menu

Horecaconcept – Kiprestaurant Taste Like Chicken (TLC) introduceert een innovatief menuconcept: het ‘mirrored menu’, waarin elk gerecht zowel in een plantaardige als in een traditionele kipvariant beschikbaar is. De plantaardige versie is standaard; gasten kunnen optioneel kiezen voor originele kip.
Met deze stap vergroot TLC zijn doelgroep. Het nieuwe menu is ontworpen om iedereen samen aan tafel te kunnen laten eten: of je nu veganistisch eet, van kip houdt, lactosevrij moet eten of andere dieetvoorkeuren hebt.
TLC-favorieten
Het concept is ontwikkeld door ondernemer Ron Simpson. Aanvankelijk positioneerde hij plantaardige kip als volwaardig alternatief voor dierlijke kip. Nu biedt hij daarnaast ook de originele kipvariant aan. Hierdoor zijn alle TLC-favorieten voor iedereen toegankelijk, zoals de chicken & waffles met plantbased soft serve, de Korean Fried Chicas en de BBQ Bae Burger met pittige saus. De rest van het menu, inclusief milkfakes, sauzen en sundaes, blijft volledig plantaardig.
Chicken Challenge
Om gasten kennis te laten maken met het concept, organiseert TLC de Chicken Challenge: een blinde smaaktest tussen plantaardige en dierlijke kip. Op 16 juni vindt een speciale editie plaats in Amsterdam. Deelnemers maken kans op een jaar lang gratis eten.
Bron: TLC / @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Efteling serveert voortaan uitsluitend vegan poffertjes
Attractiepark – In restaurant 't Poffertje in de Efteling worden sinds kort alleen nog vegan poffertjes geserveerd. Het attractiepark heeft de receptuur aangepast, waardoor het beslag volledig plantaardig is. Volgens een woordvoerder, in een reactie aan pretparkwebsite Looopings, is de wijziging onderdeel van de bredere duurzaamheidsambitie van het park.
Lees berichtGrootste Nederlandse vegan event op 6 september in Rotterdam
Vakbeurzen - De NLVegan Fair vindt dit jaar voor de tweede keer plaats en wel op 6 september in de Laurenskerk in Rotterdam. Met ruim 2.000 bezoekers is dit het grootste vegan evenement in Nederland. Het evenement wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) en is open voor iedereen, van vegans tot flexitariërs.
Lees berichtPlant FWD Week keert terug na succes eerste editie
Actie - Na een geslaagde eerste editie komt de duurzame restaurantweek Plant FWD Week terug. Van 5 tot en met 12 april kunnen restaurantgasten in Amsterdam weer een week lang plantaardige specials en duurzame menu’s proeven. Dit jaar doen er bijna 100 restaurants mee.
Lees berichtUnilever verkoopt De Vegetarische Slager aan Vivera
Overname – Unilever gaat door met de verkoop van de foodonderdelen en verkoopt nu De Vegetarische Slager aan Vivera. De overname door het plantaardige voedingsmerk uit Holten past in de ambities van het bedrijf.
Lees berichtAchtste editie Week Zonder Vlees & Zuivel van start
Actie - De achtste editie van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel is van start gegaan. De duurzame gedragsveranderingscampagne kiest dit jaar voor een regionale aanpak om in te spelen op de uiteenlopende eetgewoonten in Nederland.
Lees berichtInnergy brengt gezondere pomodorosaus voor schoolkantines
Catering – Cateraar Innergy in Zevenbergen is sinds begin deze maand de nieuwe naam van Catermaat De Reus. De naam staat voor de innerlijke energie die het cateringbedrijf drijft én voor de innerlijke kracht waar het eten en drinken voor zorgt. Na eerdere succesvolle introducties van Sweet Mustard Culidressing en Sweet Chilisauce, lanceert de schoolcateraar nu de Pomodoro & Peperone Culisauce.
Lees bericht