Telesuper bezorgt binnenkort alle online bestellingen Coop-filialen


Telesuper-medeoprichter Johan Dekker voor het pand in Almere kort na de opening van het nieuwe bedrijfspand en het samengaan met COOP

Interview - Telesuper is een betrekkelijk jonge speler op de markt van boodschappenbezorging, maar wel eentje die fors groeit. Gestart met de bezorging van het Coop-assortiment bij zorginstellingen, kinderdagverblijven en kleinere bedrijfslocaties, gaat het e-commerce bedrijf dit jaar de thuisbezorging regelen voor alle Coop-filialen. En dat vanuit een nieuw duurzaam dc in Almere.

Johan Dekker is een van de oprichters van Telesuper en daarnaast ook Coop-ondernemer in Rijsenhout. Dekker begon met de ontwikkeling van de software die aan de basis staat van Telesuper, toen automatisering nog in de kinderschoenen stond. In die tijd werd er nog gewerkt met een fax. Dekker lachend: “Ik moest niet alleen ondernemers uitleggen hoe software werkte, maar ik moest ze ook nog uitleggen wat een computer was.” Dekker kon zich niet realiseren dat op dat moment de basis werd gelegd voor het bedrijf Telesuper. Drie andere supermarktondernemers gingen ook gebruik maken van de door Dekker gerealiseerde bezorgformule. In 2015 richtten zij gezamenlijk het bedrijf Telesuper op, centraal gevestigd in Almere. In de loop der tijd sloten ook klanten als Albron zich aan en ging het bedrijf bij steeds meer kleinschalige woonvoorzieningen de boodschappen bezorgen, onder andere bij locaties van Cordaan. In 2018 nam Coop een belang van 50% in Telesuper. Daarna ging de groei extra hard. Doordat Coop besloot de online orders van alle filialen door Telesuper te laten bezorgen, groeide Telesuper uit z’n jasje. Er moest gezocht worden naar een groter pand. Dat werd in september 2020 gevonden in Almere. Vlak voor kerst ging Telesuper over naar dit duurzame nieuwe onderkomen, op slechts één kilometer afstand van het oude pand.

Groei

Johan Dekker laat vol trots het nieuwe pand van Telesuper zien. Het gebouw is duidelijk geschikt voor groei. “Ons assortiment heeft hier de ruimte om te groeien van zeven- naar twintigduizend items. Coop maakt dat mede mogelijk. Commercieel directeur Gerard Koning van Coop zit ook bij ons in de directie. De samenwerking biedt beide partijen voordelen op. Coop heeft bijvoorbeeld Coop Vandaag. Dat is zeg maar het snelle rondje door de supermarkt. Daar leren wij weer van voor onze gemaksproducten. En straks ook voor de inrichting van een grab & go-concept voor de bedrijven. Want ook daar zijn we mee bezig als antwoord op de ontwikkelingen binnen de bedrijfscatering.”

Net als iedereen in de wereld van eten en drinken, heeft ook Telesuper te maken met alle perikelen rondom corona. Niet alleen werkt een belangrijk deel van de mensen vanuit huis, ondanks het nieuwe pand, ook in de gehele thuisbezorging is veel verschoven. Dekker: “Veel van onze klanten in de catering zijn dicht, dus daar is beduidend minder te doen. De kinderdagverblijven en zorginstellingen zijn echter over het algemeen wel open gebleven. Daarbij hebben we natuurlijk de hele thuisbezorging voor de Coop-locaties erbij gekregen.” De eerste thuisbezorgingen voor de Coop-filialen worden inmiddels verzorgd en voor de zomer moeten alle filialen over zijn. Coop-ondernemers die interesse hebben, kunnen zich ook aansluiten bij Telesuper. 

Veranderende markt

Volgens Dekker is de markt door corona volledig veranderd en zal het nog wel enige tijd vragen voordat die zich weer gaat normaliseren. Het ontwikkelen van plannen in een grab & go-concept voor bedrijven past in die veranderende markt. Dekker: “Mensen zullen veel minder vaak naar kantoor komen. Het is daarom voor de cateraars lastiger om voor inkoop goede inschattingen te maken. Daarnaast vindt consumptie veel meer over de dag plaats, dus moet je concepten hebben die daar rekening mee houden. Praktisch in de zin van niet te hoge kosten qua personeel, maar toch een juist aanbod zodat iedereen tevreden is. De eerste locatie van het concept gaat binnen het eigen bedrijf open, zodat we ook kunnen zien hoe het in de praktijk werkt. We zijn nu aan het kijken hoe we dit verder kunnen doorontwikkelen, zodat we de klant ook op dit gebied volledig kunnen ontzorgen.”

Combinatie

Telesuper is sterk in kleine drops en laat dat een tak van sport zijn die bij cateringlocaties ook steeds belangrijker wordt. Dus ook daar ziet het bedrijf ruimte voor groei. “Omdat we zijn aangesloten bij Coop kunnen we gebruik maken van de scherpe inkoopcondities van Superunie”, zegt Dekker. “Dat zorgt ervoor dat we tegen scherpe prijzen kunnen aanbieden. Daarnaast zie je steeds vaker dat huismerken aan populariteit winnen, ook omdat die producten steeds beter worden. En het is die combinatie die ervoor zorgt dat we een uitstekend aanbod hebben aan reguliere producten, aangevuld met hele specifieke foodserviceproducten. Bij die laatste artikelen zie je bijvoorbeeld ook een forse groei in het aantal ‘prepared’-artikelen: makkelijk te verwerken producten op locatie en tegen een scherpe inkoopprijs. Denk aan compleet belegde broodjes en kant-en-klare yoghurt met granola en fruit.”

(Dit artikel heeft eerder in de @FoodClicks-editie van januari 2021 gestaan)

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

John Uffing hoofd winkelbedrijf Boon Food Group

Benoeming - John Uffing wordt per 11 maart verantwoordelijk voor het winkelbedrijf van Boon Food Group. Hij gaat leiding geven aan de acquisitie-, bouw- en vastgoedactiviteiten en zal de volledige winkeloperatie gaan aansturen. Uffing is op dit moment nog werkzaam als algemeen directeur bij Focusplaza.  Daarvoor heeft hij 23 jaar bij Coop Supermarkten/Plus Retail gewerkt.

Lees bericht


Smaakchef van Albron wint Overall-prijs Innovation Award 2023

Verkiezing – De winnaars van de Horecava Innovation Award 2023 zijn maandag bekendgemaakt. Overall winnaar 2023 is Albron met Smaakchef. Smaakchef ontzorgt het zorgpersoneel door de bereiding van de warme maaltijd uit handen te nemen. De winnaar van de Horecava Innovation Award is Uhhmami, culinaire plant based boulions in de smaken Vegetable, Chickenis, Oceanish en Beefish.

Lees bericht

Getir start met verkoop van G’woon private label

Bezorgdienst – Boodschappenbezorgdienst Getir breidt haar bestaande assortiment uit met circa 90 private labelproducten van G’woon. Het gaat om afbakbrood, ontbijtproducten, dranken, pasta, rijst, olijfolie, koekjes, snacks, schoonmaakmiddelen, wc-papier en dierenvoeding. De producten worden vanaf dinsdag ook aangeboden in de Gorillas-app.

Lees bericht



Gebruik creditcards vaak ongewenst bij retail in Nederland

Betaalmethode - Het gebruik van creditcards in Nederlandse supermarkten en conveniencestores ligt Europees gezien laag. Opmerkelijk want veel Nederlanders betalen wel in het buitenland met hun creditcard. Amper 2,5 procent van de kassabetalingen in Nederland wordt afgerekend met een creditcard.

Lees bericht

Winnaars FoodAwards 2023 bekend gemaakt

Verkiezing - Op kasteel Amerongen zijn woensdagavond de jaarlijkse FoodAwards uitgereikt. 12 introducties uit 2022 werden door de jury beloond met een FoodAward. De uitverkiezing van de FoodAwards is een initiatief van FoodPersonality en vond voor de 25e keer plaats.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid