Ter Marsch & Co winnaar beste burger en friet met topping
Vakwedstrijden - Hamburgerspecialist Ter Marsch & Co, met vestigingen in Amsterdam en Rotterdam, was van de week, tijdens de Lekkerste Wedstrijden op de Horecava, al winnaar met de beste hamburger, maar daar kwam het lekkerste frietje donderdag nog bij. Medewerkers Mitch Kramer won in die categorie met zijn creatie 'Sweet fries of mine'. 'Sweet fries of mine' is een friet gemaakt van een zoete zoeteaardappel met gebruik van geschaafde Parmezaanse kaas. De jury was door de kleurenpracht van de creatie jury zeer verrast. De vakwedstrijd Het Lekkerste Frietje met topping is onderdeel van de Lekkerste Wedstrijden, bedoeld voor professionals, werkzaam bij horecabedrijven. De opdracht was om ter plaatse op het podium, binnen 8 minuten, vijf identieke creaties te maken, welke door de vakjury werden geproefd en beoordeeld. De jury lette op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs. Naast winnaar Mitch Kramer van Ter Marsch & Co uit Amsterdam bestond de top 3 uit Leanne la Grange van Frietboutique uit Amsterdam op de tweede plaats en Robbert de Veen van De Daltons uit Voorthuizen op de derde plaats. Aan de finale namen 11 deelnemers deel. Koreaanse burger Chef Rohini Atwaroe van Ter Marsch & Co won maandag 13 januari opnieuw de vakwedstrijd Lekkerste Hamburger 2020 met de Koreaanse burger ‘The Gojira’. De Aziatische steambun geserveerd met een patty van dry aged rib eye en Japanse Wagyu vlees werd unaniem als beste door de jury gekozen. De burger is belegd met zoetzure mini komkommer en mini bok choy, bulgogi pulled pork en geroosterde buikspek, rode ui, yuzu manuka honing, gochujang saus en nori cassava chips. Gochujang is een gefermenteerde soja bonen pasta, dat ervoor zorgt dat er een umami smaak ontstaat vanwege het fermentatie proces. Bron: @FoodClicks
Vakwedstrijden - Hamburgerspecialist Ter Marsch & Co, met vestigingen in Amsterdam en Rotterdam, was van de week, tijdens de Lekkerste Wedstrijden op de Horecava, al winnaar met de beste hamburger, maar daar kwam het lekkerste frietje donderdag nog bij. Medewerkers Mitch Kramer won in die categorie met zijn creatie 'Sweet fries of mine'. 'Sweet fries of mine' is een friet gemaakt van een zoete zoeteaardappel met gebruik van geschaafde Parmezaanse kaas. De jury was door de kleurenpracht van de creatie jury zeer verrast. De vakwedstrijd Het Lekkerste Frietje met topping is onderdeel van de Lekkerste Wedstrijden, bedoeld voor professionals, werkzaam bij horecabedrijven. De opdracht was om ter plaatse op het podium, binnen 8 minuten, vijf identieke creaties te maken, welke door de vakjury werden geproefd en beoordeeld. De jury lette op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs. Naast winnaar Mitch Kramer van Ter Marsch & Co uit Amsterdam bestond de top 3 uit Leanne la Grange van Frietboutique uit Amsterdam op de tweede plaats en Robbert de Veen van De Daltons uit Voorthuizen op de derde plaats. Aan de finale namen 11 deelnemers deel. Koreaanse burger Chef Rohini Atwaroe van Ter Marsch & Co won maandag 13 januari opnieuw de vakwedstrijd Lekkerste Hamburger 2020 met de Koreaanse burger ‘The Gojira’. De Aziatische steambun geserveerd met een patty van dry aged rib eye en Japanse Wagyu vlees werd unaniem als beste door de jury gekozen. De burger is belegd met zoetzure mini komkommer en mini bok choy, bulgogi pulled pork en geroosterde buikspek, rode ui, yuzu manuka honing, gochujang saus en nori cassava chips. Gochujang is een gefermenteerde soja bonen pasta, dat ervoor zorgt dat er een umami smaak ontstaat vanwege het fermentatie proces. Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Ter Marsch & Co pakt wéér goud tijdens NK Lekkerste Burger
Wedstrijd - Andy Hoogvliets van Ter Marsch & Co Rotterdam heeft goud gepakt tijdens het NK Lekkerste Burger 2024 op de Horecava. Daarmee raakt de prijzenkast van de burgerboetiek nog voller dan hij al was.
Lees berichtJesse Eekhout prolongeert titel tijdens Lekker Anders 2023
Wedstrijd – Voor de tweede keer op rij heeft Jesse Eekhout van Firma van Buiten goud gepakt tijdens Lekker Anders. Hij verraste de jury met zijn 'Auberginius', een vegetarisch broodje met onder andere gegrilde aubergine.
Lees berichtItaliaanse pizzachef Renato Bosco in jury eerste NK Pizza Bakken
Wedstrijd - De eerste editie van het Nationaal Kampioenschap Pizza Bakken 2023 op 10 januari tijdens de Horecava krijgt met de komst van de Italiaanse pizzachef Renato Bosco als jurylid internationale allure. Het wordt de eerste keer dat het NK Pizza Bakken wordt gehouden. Ook SVH Meesterkok Robert Kranenborg heeft zitting in de jury.
Lees berichtAnytime Toscane wint lekkerste Loaded Fries 2021
Wedstrijd - Gabriël Oral van AnyTyme Toscane heeft onlangs mei de finale van de Lekkerste Loaded Fries 2021 gewonnen met zijn Korean Barbecue. De wedstrijd, georganiseerd door Remia Professioneel en telde tien finalisten.
Lees bericht‘Hamburgerboetiek’ Ter Marsch & Co opent in Utrecht
Hamburgerketen - Boetiek burgerrestaurant Ter Marsch & Co heeft een nieuwe vestiging geopend in Utrecht. Het is de vierde vestiging van het hamburgerbedrijf. Andere vestigingen zitten in Rotterdam en twee in Amsterdam. Nu is daar een vierde vestiging bijgekomen in hartje Utrecht.
Lees berichtRemia Professioneel gaat op zoek naar lekkerste Loaded Fries 2021
Wedstrijd – Wie maakt de Lekkerste Loaded Fries 2021 en wordt daarmee de opvolger van Mitch Kramer van Ter Marsch & Co, die de prijs vorig jaar bij de Horecava in de wacht sleepte? Die vraag stelt Remia Professioneel aan de bedrijven die werk willen maken het trenditem: friet met topping.
Lees bericht