Ter Marsch & Co wint met loaded fries opnieuw NK wedstrijd
_1023_768_90.jpg)
Wedstrijd - Andy Hoogvliets van Ter Marsch & Co in Rotterdam heeft het NK Loaded Fries 2025 gewonnen. De jury was zeer onder de indruk van zijn ‘Bali Spice Fries’. Femke Versluijs van Frietboutique Laren pakte het zilver en Joyce Norder van Snacksalon De Schelp in Roelofarendsveen eindigde als derde.
In 2024 won Andy Hoogvliets ook het NK Lekkerste Burger, maar toch was hij zenuwachtig : “Bij Ter Marsch maken we heel veel burgers, maar loaded fries is niet echt onze specialiteit. Toch hebben we voor deze wedstrijd de tijd genomen om een hoogwaardige loaded fries te presenteren en ik ben blij dat de jury dat proefde en waardeerde.”
De Bali Spice Fries was gemaakt met babi ketjap en Ikan Bali, een Indonesische zoetpittige makreel. Dit gebruikte Andy Hoogvliets voor zijn Ikan Bali-ketchup en Ikan Bali-mayonaise. Hij maakte de loaded fries af met gepofte rijst en zoet-zuur van komkommer en boontjes.
Zout, zoet zuur
Femke Versluijs van Frietboutique Laren, die voor het eerst meedeed, pakte de tweede prijs. Haar ‘Zout, zoet zuur’ was onder andere opgebouwd met mosselen, kerrie-mayonaise, XO-mayonaise, XO-saus en crumble van chorizo en gedroogde ham. Snacksalon De Schelp in Roelofarendsveen nam het brons mee naar huis. Joyce Norder maakte ‘Fiësta Mexicana’, met een Mexicaanse runderstoof, avocado-limoencrème, tomatensalsa, zwarte bonen en verse limoen.
Jury NK Loaded Fries 2025
De jury van het NK Loaded Fries 2025 bestond uit juryvoorzitter Alide van Toor (voorzitter ProFri), Eke Bosman (Snackspert), Ubel Zuiderveld (horecajournalist) en Coen van Oosten van het duo Franky en Coen, dat regelmatig naar Oekraïne reist om friet te bakken voor mensen die door de oorlog zijn getroffen.
Bron: Lekkerste Wedstrijden/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Horecava trekt volgens organisatie 67.000 bezoekers
Vakbeurzen – De afgelopen Horecava heeft volgens de organisator meer bezoekers op de been gebracht in de Amsterdamse RAI dan de vorige editie. Dit jaar werd de horecabeurs bezocht door 67.000 mensen, terwijl dit vorig jaar lag op 64.000. Daarmee ligt het bezoekers aantal nog net niet op het niveau van voor corona.
Lees berichtGreendish en SVH bouwen aan duurzamere hospitality
Samenwerking - Greendish en SVH bundelen hun krachten om de online Greendish Academy nieuw leven in te blazen op het platform SVH Horecatalent.
Lees berichtWildland Zoo wint wedstrijd om Lekkerste Vegan Burger
Wedstrijd - Chef-kok Erik Jager van Wildlands Adventure Zoo Emmen heeft het NK Lekkerste Vegan Burger 2025 op de Horecava gewonnen. De jury was vol lof over zijn ‘Momma Dunia’. Het zilver ging naar Audrey Biermans van Vitam. Jamal Hlal van HMSHost Schiphol pakte het brons.
Lees berichtMariusz Olesiński winnaar NK Lekkerste Pasta 2025
Wedstrijd - Chef Mariusz Olesiński van restaurant Viviamo in Woerden heeft de derde editie van het NK Lekkerste Pasta op de Horecava gewonnen. Hij verraste de jury met een reuze ravioli gemaakt met slechts drie hoofdingrediënten. Giovanni Carmelitano van Casalinga in Amsterdam won zilver en het brons was voor Ennio Zaccariello van Primo in Hilversum.
Lees berichtBas Diks wint het NK Lekkerste Broodje 2025
Wedstrijd - Bas Diks van cateraar Diks Authentiek Culinair in Harreveld heeft tijdens de Horecava de veertigste editie van het NK Lekkerste Broodje gewonnen. Diks doet al sinds jaar en dag mee en pakt nu voor de tweede keer goud.
Lees berichtVierde keer goud voor Ferlyan Palimbong bij Lekkerste Burger 2025
Wedstrijd - Ferlyan Palimbong van Podomoro in Spakenburg heeft de tiende editie van het NK Lekkerste Burger op de Horecava gewonnen. Het is de vierde keer dat hij goed pakt tijdens het NK De Lekkerste.
Lees bericht