‘Terrassen langer open en doorstroomlocaties open’


Terrassen open van 06.00 tot 20.00 uur

Coronamaatregelen – Als de daling verder doorzet in de ziekenhuisopnames dan kunnen er per 19 mei een aantal versoepelingen worden doorgevoerd. Terrassen zouden dan weer langer open kunnen, de doorstroomlocaties mogen hun buitenactiviteiten weer opstarten en sporten voor grotere groepen is dan weer mogelijk.

Tijdens de persconferentie van vanavond werden de stappen van het kabinet om de coronamaatregelen te versoepelen toegelicht door demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het kabinet blijft nog wel de beschikking houden over een soort pauzeknop als blijkt dat de komende dagen de ziekenhuisbezetting toch verder oploopt.

Er kan pas versoepeld worden als de ziekenhuisopnamen en ic-bezetting gemiddeld genomen over de laatste zeven dagen, met 20 procent is gedaald, in vergelijking met de piek van de derde golf. Dat is althans het advies  van het Outbreak Management Team (OMT). Op dit moment is dat nog niet het geval. Zijn die cijfers goed genoeg, dan kunnen de versoepelingen vanaf 19 mei ingaan.

De openingstijden van de terrassen kunnen dan worden uitgebreid van 06.00 uur tot 20.00 uur. Nu is dat nog van 12.00 uur tot 18.00 uur. Die verruiming is een aanvulling op het oorspronkelijke stappenplan, want aanvankelijk behoorde die verruiming niet tot de tweede stap. Voor de horeca is deze verruiming meer dan wenselijk. Op deze manier kunnen zij zich én richten op het ontbijt én op het diner.

Leisure

Ook het sporten buiten is voor maximaal dertig man toegestaan, alleen op 1,5 meter afstand. Jongeren tot en met 26 jaar mogen wel gezamenlijk buiten sporten en hoeven zich niet aan de 1,5 meter afstand te houden. Verder mogen sportscholen en binnenzwembaden weer open. Daarnaast mogen de sportaccommodaties weer buitenterrassen openen. Doorstroomlocaties buiten, zoals pretparken en dierentuinen, mogen zoals gezegd ook weer open, maar wel onder voorwaarden. Zo mag er één persoon per 10 vierkante meter worden toegelaten en moeten de binnenattracties gesloten blijven. “Zo is de Python-achtbaan in de Efteling wel open, maar Villa Volta niet,” aldus Rutte in zijn toelichting tijdens de persconferentie.

Volgende stappen

Eventuele volgende stappen worden bekend gemaakt op de coronapersconferentie, die gepland staat voor dinsdag 1 juni. “In de tussentijd blijft het noodzakelijk dat iedereen zich aan de basisregels houdt, want dan kan er deze zomer weer veel meer, dat voorspel ik u,” aldus Rutte.

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

‘Verruiming sneller dan gepland, maar wel een tenzij’

Coronamaatregelen – Het werd al verwacht, maar is altijd fijn als het wordt bevestigd, maar Nederland gaat sneller open dan verwacht. Per 5 juni kan stap 3 worden doorgevoerd en gaat vrijwel alles weer open. Dat is enkele dagen eerdere dan gepland. Voorwaarde is wel dat iedereen zich aan de basisregels houdt.

Lees bericht


Restaurants mogelijk 5 juni weer open

Coronamaatregelen – Het kabinet overweegt om de volgende versoepelingen in de horeca niet op woensdag 9 juni, maar al op zaterdag 5 juni te laten ingaan. Dat laten diverse media weten naar aanleiding van het ‘Catshuisoverleg’ tussen leden van het kabinet en het Outbreak Management Team (OMT) gisteren.

Lees bericht


Horeca maakt zich op voor opening terrassen

Heropening – Overal in het land waren horecaondernemers afgelopen weekend bezig met het inrichten van de buitenterrassen. En net als bij de heropening vorig jaar hadden vrijwel alle gemeenten toegestaan dat er, in goed overleg, extra ruimte mocht worden ingezet.

Lees bericht


‘Ondanks slechte coronacijfers, toch versoepelingen’

Coronamaatregelen - Geen gok, maar wel een besluit met risico’s. Dat is de kern van de versoepelingen zoals die door het kabinet vanavond bekend zijn gemaakt. Want terwijl de coronacijfers vandaag niet gunstig zijn qua ziekenhuis- en ic-opnames, ziet het kabinet toch voldoende lichtpuntjes om enkele maatregelen te versoepelen.

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid