Tess Posthumus en Timo Janse openen cocktailbar in coronatijd


Horeca - In corona-tijd een bar beginnen? De wereldwijd bekroonde bartenders Tess Posthumus en Timo Janse doen het op de Amsterdamse Zeedijk. Maandag 14 september zijn de deuren geopend van de cocktailbar Dutch Courage.

De cocktailbar is een ode aan jenever en oudhollandse likeuren en combineert 150 verschillende jenevers met een uitgebreid aanbod aan jenever cocktails. Primeur: in de Amsterdamse bar vind je ook de eerste kopstootjes-automatiek ter wereld.

Op 1 april ontvingen Tess Posthumus en Timo Janse de sleutels van hun nieuwe zaak in hartje Amsterdam. In een periode waar alle horeca gesloten was vanwege corona, was er helaas niet direct reden tot een vreugdedansje. Wat wel? “Je hebt een paar nachtmerries en zweetaanvallen, krijgt tips van je hele omgeving, en besluit er vervolgens volle bak voor te gaan”, aldus Timo Janse. En zo was de naam van Dutch Courage voor de tweede cocktailbar van Posthumus en Janse ineens nog toepasselijker dan aanvankelijk bedacht.

Cocktail bar Dutch Courage combineert 150 verschillende jenevers uit Nederland, België, Frankrijk en Duitsland met een uitgebreid aanbod aan jenever cocktails. Ook buitenlands gedistilleerd is verkrijgbaar. Timo Janse: “We willen een goede balans bieden tussen enerzijds een cocktailbar van hoog niveau en anderzijds de gezellige laagdrempelige sfeer van de bruine kroeg.”

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Tess Posthumus en Timo Janse openen tweede cocktailbar

Cocktailbar - De bartenders Tess Posthumus en Timo Janse openen in april op de Zeedijk in Amsterdam hun tweede cocktailbar. Lag bij hun eerste bar Flying Dutchmen Cocktails een focus op de internationale klassieke cocktails, bij de nieuwe cocktailbar Dutch Courage staan vooral de jenever en oudhollandse likeuren centraal.

Lees bericht


Horecaketen De Beren timmert hard aan de weg

Formulenieuws – Horecaketen De Beren heeft de vaart er goed in. Werd gisteren een van de laatste Eetcafés Baloe Beer in nieuwe De Beren-stijl opgeleverd, ook de drie nog overgebleven locaties gaan binnen afzienbare tijd om. Medio dit jaar opent ook nog een grote locatie van de horecaketen in Veenendaal. Gisteravond was het de beurt aan Baloe Beer in Dordracht...

Lees bericht

Tess Posthumus en Timo Janse willen eigen cocktailbar openen

Cocktailbar - Nederlands beste bartenders Tess Posthumus en Timo Janse willen een eigen cocktailbar in Amsterdam openen. De vraag is alleen waar, want het duo zoekt nog een geschikt pand. Het duo achter onder meer Amsterdam Cocktail Week, Perfect Serve Barshow en Difford’s Guide NL verlaat na bijna tien jaar speakeasy bar Door 74. Tess Posthumus staat al 3 jaar in...

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid