Test bij drie Limburgse basisscholen met warme schoollunch


Ook Aldi spant zich in om de jeugd gezonde producten voor te schotelen / Foto bij: Aldi

Scholen – Op drie basisscholen in Limburg krijgen de leerlingen de komende tijd een warme lunch vol groente. Het gaat om een proef die onderdeel uitmaakt van een groot onderzoek naar het eetgedrag onder kinderen.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Universiteit van Maastricht en Wageningen University & Research en is een initiatief de educatieve stichting Kokkerelli. Deze stichting ontwikkelde samen met kinderen ook eerder een gezonde productlijn voor de supermarktketen Jan Linders.

Uit onderzoek blijkt steevast dat minder dan 1% van de kinderen in Nederland de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten per dag eten en dat 13% van de Nederlandse kinderen tussen 4 en 11 jaar overgewicht heeft. Het onderzoek moet nu uitwijzen of kinderen de warme lunch met groenten lekker vinden en of zij meer groenten gaan eten. Bovendien wordt gekeken of hun houding ten opzichte van groente gaat veranderen. Ook krijgen de kinderen les over gezonde voeding.

Bron: L1/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Cateringsector gaat voedselverspilling in kaart brengen

Catering – Elf ondernemingen in de cateringsector en twee brancheverenigingen hebben gezamenlijk besloten werk te gaan maken van voedselverspilling en starten met het in kaart brengen van de hoeveelheid voedsel dat wordt verspild. Het gaat om alle sectoren waarin de cateraars actief zijn, dus bedrijfskantines, zorginstellingen en schoolkantines.

Lees bericht

Jan Linders verkoopt 10 winkels aan Jumbo, PLUS en ALDI

Formulenieuws - Jan Linders heeft een nieuwe eigenaar gevonden voor tien van haar winkels, die niet meegaan in de franchise-samenwerking met Albert Heijn. Jan Linders verkoopt deze winkels aan Jumbo, Plus en ALDI. De winkels worden naar verwachting in de tweede helft van dit jaar omgebouwd naar de nieuwe formules.

Lees bericht


Gemeenten ontevreden over kabinetsaanpak honger op scholen

Scholen - De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) vindt dat het kabinet de kinderen die met een lege maag in de klas zitten onvoldoende helpt. Dat zegt VNG-woordvoerder Peter Heijkoop tegen het journalistieke onderzoeksplatform Pointer (KRO-NCRV). “Dit is een doekje voor het bloeden, er moet een structurele oplossing komen.”

Lees bericht

PLUS supermarkten starten met verkoop brood van gisteren

Supermarkt - PLUS zet een volgende stap in de strijd tegen voedselverspilling en start met de verkoop van brood van gisteren. Brood van de versafdeling dat niet op de dag zelf verkocht wordt, kost een dag later 25 cent, 50 cent of 75 cent. Brood van gisteren, is duidelijkherkenbaar door stickers en speciale borden en de volgende dag tot 11.00 uur te koop.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid