The Amsterdam Coffee Festival blijft inspireren


Vakbeurs – Koffieminnend Nederland kan het hart ophalen op The Amsterdam Coffee Festival. Het terrein van de Westergasfabriek vormt niet alleen een decor voor de nieuwste koffiemachines en veelal duurzame bonenmelanges, maar is ook een inspiratiebron voor allerhande koffiezettechnieken en smaaktrends.

Het altijd druk bezochte festival, werd ook nu weer drukbevolkt door allerlei geïnteresseerden. Ook de grotere partijen waren aanwezig. Koffie is een van de belangrijkste productgroepen in de horeca om publiek te trekken. En de kwaliteitsstandaard in koffie is de laatste jaren fors verhoogd. Alle reden om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Speciale barista wedstrijden gaven extra glans aan het festival. Niet voor niets wordt het festival bezocht door de meest belangrijke foodservicebedrijven.

Koude koffie

Alpro presenteerde er een nieuwe serie koffiemelanges, zowel warm als koud. Met name die laatste varianten zijn de laatste jaren sterk in opkomst. Geholpen door het warme weer van de afgelopen zomers zijn de ijskoffievarianten behoorlijk gestegen in populariteit en op veel locaties terug te vinden op de menukaart. Toch biedt lang niet elk horecabedrijf ze standaard aan. Daarom liet Alpro niet alleen de varianten proeven, maar werd ook getoond hoe eenvoudig ze gemaakt kunnen worden en in welke variëteiten allemaal.

Chai latte

Wat ook sterk in de lift zit de laatste jaren zijn de chai latte-varianten. Chai latte is een Indiaas drankje gemaakt van thee en hete melk. Alex de Leeuw van Foodservice Marketing Foods is al jarenlang bezig met de verkoop van chai latte en ziet met name de laatste jaren de omzet fors groeien. “Chai latte staat volop in de belangstelling. En als Engeland voorop loop op Nederland, dan is er nog veel te verwachten. Wat een ontwikkelingen in smaken en technieken op dat terrein zie je daar.” De Leeuw was onlangs in de Britse hoofdstad vanwege de beurs IFE. De Leeuw heeft zelfs een chai latte-verpakking voor on-the-go voor tankstations en gemakswinkels.

'Mijn Melk'

Maar ook Lely was te vinden op het coffee festival met ‘Mijn Melk’. Vooral vanwege de introductie van een 10 liter ‘Bag-in-Box’ speciaal voor de espressobars, lunchrooms en cateraars. In samenwerking met Sanremo Coffee Machines lieten zij de Milk Mate op de beurs zien, die In combinatie met een Bag-in-Box in een handomdraai een juist gedoseerde hoeveelheid melk tapt. Naast deze introductie werd ook de nieuwe verpakking getoond van ‘Mijn Melk’. Nieuw etiket en duidelijkere THT-datum, maar ook voorzien van QR-code waarmee de melk via het nieuwe platform 'Mijn Boerderij' voor klant en consument terug is te herleiden tot boerderij en koe.

The Amsterdam Coffee Festival is er ook nog op zaterdag.

Bron: @FoodClicks

Latte art met chai latte
Alex de Leeuw bij zijn stand met chai latte
Diverse recepten voor koffievarianten bij Alpro
Een ijskoffie African Sunrise in
De tap met 10-liter box bij 'Mijn Melk'
Nieuwe verpakking bij 'Mijn Melk'
Gefilterd water bij BWT om nog betere koffie mee te zetten
'Just raw'
Koffiebrouwerij

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsLely lanceert platform Mijn Boerderij voor Mijn Melk

Platform – Lely lanceert een platform dat de korte keten van verse melk in kaart brengt. Op het platform Mijn Boerderij kan de melkdrinker traceren wat er in het glas melk zit, waar de melk vandaan komt - zelfs van welke koeien - en hoe de melk geproduceerd wordt.

Lees bericht

Shell station Oeijenbraak in Brabant wint Shells Barista Cup

Petrol - Voor de vierde keer organiseerde Shell samen met Selecta, Bakerstreet, Lattiz en Alpro de ‘Barista Cup’. De grote finale van de Barista Cup 2022 werd gehouden op 25 januari 2023 bij Selecta waar Baristas van Shell stations uit Nederland, België, Luxemburg én Frankrijk tegen elkaar streden voor de titel ‘Beste Barista op de weg’. Winnaar is Janske van Shell ‘Oeijenbraak’, gelegen...

Lees bericht

Appèl Catering kiest voor korte keten-initiatief ‘Mijn Melk’

Catering - Appèl Catering in Den Bosch neemt als eerste landelijke cateraar Mijn Melk op in haar assortiment. De melk die vanaf de zuivelboerderij binnen 24 uur in een fles zit, wordt via een korte logistieke keten direct van de boerderij aan het bedrijfsrestaurant geleverd. TU Eindhoven en de Fontys Hogeschool in Eindhoven zijn de eerste onderwijslocaties waar vanaf begin...

Lees bericht


Pop-up breakfast club van Alpro in Rotterdam

Pop-upstore -  - Liefhebbers van plantaardige ontbijtgerechten kunnen vanaf vandaag terecht bij de pop-upstore van Alpro in Rotterdam. In The Next Morning Breakfast Club, aan de Hofbogen, wil Alpro laten zien hoe je dag kunt beginnen met een plantaardig ontbijt.

Lees bericht

Nederlandse boer Guus lanceert verse biologische grasmelk

Zuivel - Verse grasmelk is uniek in de wereld en boer Guus van De Dobbelhoeve in Udenhout heeft de primeur. Hij geeft zijn koeien, in tegenstelling tot de meeste boeren, zowel binnen als buiten vers, kruidenrijk gras in de lente en de zomer. Hierdoor bevat de melk tijdens dit seizoen meer gezonde Omega 3-vetzuren.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid