The Dutch Weed Burger introduceert vegan Sea Nuggets


Introductie - Na de Weed Burger, Balls, Dogg en Seawharma, introduceert vegan merk The Dutch Weed Burger nu de Sea Nuggets. Net als in alle andere producten van The Dutch Weed Burger is zeewier het belangrijkste ingrediënt.

De gebruikte zeewier is eiwitrijk en bevat nutriënten zoals calcium, jodium, vezels én omega vetten en is lokaal geteeld in de Oosterschelde in Zeeland. De Sea Nuggets zijn het eerste product in de categorie ‘vegan seafood’.

De Sea Nuggets kunnen worden ingezet als tussendoortje voor kids, als borrelsnack in de horeca en late night snack op festivals. The Dutch Weed Burger wil ook op het bord van de consument liggen en is daarom verkrijgbaar bij Albert Hein. Volgens de producent zijn de Sea Nuggets door hun witvisachtige structuur en een knapperige batter aan de buitenkant, verrijkt met microalgen en Japanse panko en de ziltige smaak goed te combineren met noodles, in de buddha bowl, of gewoon naast de aardappels of in de pasta pesto.

Spin-off

The Dutch Weed Burger is een plantaardig voedingsbedrijf, gevestigd in Amsterdam. Het bedrijf is in 2012 opgericht door Lisette Kreischer en Mark Kulsdom, als een spin-off van hun gelijknamige documentaire waarin werd gezocht naar de beste recepten om de consumptie van zeewier te integreren bij het grote publiek. De eerste Weed Burgers werden verkocht vanaf een bakfiets in de straten van Amsterdam.

Bron: The Dutch Weed Burger/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Nog veel misvattingen over plantaardige voeding

Onderzoek – Over plantaardig eten blijken nog veel misvattingen te zijn. Zo denken veel Nederlanders ten onrechte dat plantaardige alternatieven voor vlees, vis of zuivel altijd bewerkt zijn (29%), een plantaardig dieet moeilijk is (28%) en bovendien duurder dan een dieet met meer vlees (28%).

Lees bericht


Meatless Farm lanceert drie nieuwe horecaproducten

Vegetarisch - Meatless Farm, introduceert na de plantaardige Aziatische borrelsnacks, nu drie nieuwe producten voor de horeca en groothandel. De lijn omvat een drietal hoofdmaaltijden, te weten Aziatische gehaktballetjes, kiploze stukjes en gehaktloze braadworst.

Lees bericht
Beyond Meatballs voortaan verkrijgbaar in Nederland

Introductie - De plantaardige gehaktballetjes van Beyond Meat zijn vanaf nu ook verkrijgbaar in Nederland. De plantaardige gehaktballetjes worden lokaal geproduceerd en liggen bij 450 Albert Heijn-winkels in de schappen en zij verkrijgbaar bij ah.nl en via online supermarkt Picnic.

Lees bericht

Eerste vegetarische aanbieder van vriesverse kindervoeding

Kindervoeding – Frootie, heet het bedrijf, dat als eerste 100% vegetarische vriesverse kindervoeding gaat brengen. De ondernemers Wania Pires (30) en Elvia Gonçalves (31) sturen de maaltijdenboxen al naar consumenten, kinderdagverblijven en horecagelegenheden, zo melden zij, maar zijn nu op zoek naar investeerders.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid