The Dutch Weed Burger introduceert vegan Sea Nuggets


Introductie - Na de Weed Burger, Balls, Dogg en Seawharma, introduceert vegan merk The Dutch Weed Burger nu de Sea Nuggets. Net als in alle andere producten van The Dutch Weed Burger is zeewier het belangrijkste ingrediënt.

De gebruikte zeewier is eiwitrijk en bevat nutriënten zoals calcium, jodium, vezels én omega vetten en is lokaal geteeld in de Oosterschelde in Zeeland. De Sea Nuggets zijn het eerste product in de categorie ‘vegan seafood’.

De Sea Nuggets kunnen worden ingezet als tussendoortje voor kids, als borrelsnack in de horeca en late night snack op festivals. The Dutch Weed Burger wil ook op het bord van de consument liggen en is daarom verkrijgbaar bij Albert Hein. Volgens de producent zijn de Sea Nuggets door hun witvisachtige structuur en een knapperige batter aan de buitenkant, verrijkt met microalgen en Japanse panko en de ziltige smaak goed te combineren met noodles, in de buddha bowl, of gewoon naast de aardappels of in de pasta pesto.

Spin-off

The Dutch Weed Burger is een plantaardig voedingsbedrijf, gevestigd in Amsterdam. Het bedrijf is in 2012 opgericht door Lisette Kreischer en Mark Kulsdom, als een spin-off van hun gelijknamige documentaire waarin werd gezocht naar de beste recepten om de consumptie van zeewier te integreren bij het grote publiek. De eerste Weed Burgers werden verkocht vanaf een bakfiets in de straten van Amsterdam.

Bron: The Dutch Weed Burger/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Thema-attractie World Food Experience opent in 2023

Experience – Eind 2023 gaat de World Food Center Experience open. Bezoekers van dit eerste thema-attractiecentrum kunnen vanaf dat moment met al hun zintuigen voedsel gaan beleven. In de Experience ontdekken bezoekers de complete wereld achter hun eten op een leuke en leerzame manier.

Lees berichtAH verkoopt voortaan voornamelijk rundvlees uit Nederland

Formulenieuws - De Nederlandse melkkoeien uit het Beter voor Koe, Natuur & Boer-programma gaan voortaan ook voor vlees bij Albert Hein zorgen. Bovendien zet de Zaanse supermarktketen de stap om voor het hele AH-rundvleesassortiment voornamelijk vlees van Nederlandse koeien aan te bieden, bij voorkeur van koeien met weidegang.

Lees bericht

Vegan Zeastar komt met plantaardige zalm op Anuga

Introductie – Sterk Food introduceert op de aankomende Anuga in Keulen de Smoked Zalmon van Vegan Finest Foods. Sterk Food is de Duitse distributiepartner van Vegan Finest Foods, dat eerder de plantaardige visvarianten vegan Notuna en Zalmon sashimi op de markt bracht.

Lees berichtUitrol locaties AH to go en bp eindelijk van start

Petrol – De samenwerking was al aangekondigd en de uitbreidingsplannen ook, maar met de opening van een AH to go in bp Vliete aan de A58 bij Krabbendijke (Zeeland) gaat de samenwerking tussen beide partijen nu eindelijk van start. Het plan is om dit jaar nog eens 14 bp tankstations om te bouwen, gevolgd door ruim 80 bp tankstations in 2022. Hiermee breiden Albert...

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid