The Farm Kitchen lanceert de Climate Positive Award


Jonathan Karpathios (l) en Xander-Meijer van Farm Kitchen

Verkiezing – Farm Kitchen gaat bedrijven die al aan duurzaamheid doen uitdagen nog meer te doen in het bedrijfsrestaurant. Chef Jonathan Karpathios en nature impact ondernemer Xander Meijer, initiatiefnemers achter The Farm Kitchen gaan daarvoor de Climate Positive Award 2022 uitreiken.

Duurzame koplopers op de Nederlandse markt met 100+ medewerkers, kunnen zich voor dit initiatief van The Farm Kitchen inschrijven. Dit doen zij door de visie op een duurzame toekomst en ambities van de organisatie te delen en aan te geven hoe daar nu al vorm aan wordt gegeven. "Duurzaamheid binnen het bedrijfsleven gaat niet alleen om terugdringen van CO2 door anders om te gaan met huisvesting, vervoer of productieketens, maar vooral ook om het bedrijfsrestaurant. Wanneer het gaat over een milieubewuste aanpak gaat het te vaak over opoffering, terwijl goed eten een enorme bijdrage kan leveren en lekker is. Bij het overgrote deel van de organisaties met een duurzame ambitie is dit nog niet terug te zien in het bedrijfsrestaurant”, aldus Xander Meijer. “Is een keer per jaar World Earth Day voldoende? Ons antwoord luidt: absoluut niet. In het verlengde van deze dag nodigen wij daarom grotere bedrijven met duurzame ambities uit om mee te doen aan de Climate Positive Award. Samen hebben we de verantwoordelijkheid om een positieve impact te maken voor de generaties na ons.”

Expertpanel

Op basis van alle inschrijvingen op 24 mei gaat een zevenkoppige expertpanel tien finalisten aanwijzen. Dit panel bestaat uit experts op het gebied van klimaat, eten en bedrijfsvoering, te weten Maurice Oostendorp (voormalig CEO de Volksbank), Aniek Moonen (Voorzitter Jonge Klimaatbeweging), Natascha Kooiman (Founder Smaackmakers, Kwartiermaker TransitieCoalitie Voedsel), Yvette Watson (mede-eigenaar PHI Factory & The 2B Collective), Anne-Marie van den Bos (Managing Partner The Valuescript Company), Maurits Groen (duurzaamheidsadviseur en ondernemers) en Elliot Simon (Investeerder, ondernemer & coach Hansell Investments). De tien koplopers in klimaatherstel worden eind mei online gepubliceerd op de website van The Farm Kitchen, waarna Nederland kan stemmen op hun favoriet. De resultaten worden naast het oordeel van het expertpanel gelegd om tot de winnaar te komen. Eind juni wordt de Climate Positive Award 2022 in The Farm Kitchen’s Kookfabriek in Amsterdam uitgereikt. Na deze eerste editie vindt de award uitreiking jaarlijks plaats.

Bron: The Farm Kitchen/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid