The Middleby Corporation neemt branchegenoot Welbilt over


Overname - The Middleby Corporation, medeaandeelhouder van Levens Middleby in Nederland, heeft de Amerikaanse branchegenoot Welbilt overgenomen. De overname betekent een enorme versterking van de positie op de markt van foodservice equipment en een aanzienlijke verbreding van het portfolio merken.

Zeker de levering van culinaire en technische diensten gaat door de overname een sprong voorwaarts maken.  Wat de overname gaat betekenen voor het Nederlandse Levens Middleby, weet Joris Levens op dit moment nog niet precies. “Ik ben zelf ook recent geïnformeerd over deze acquisitie, en het is nog te vroeg om te speculeren”.

The Middleby Corporation en Welbilt sluiten goed op elkaar aan qua positionering en aanbod. Beide bedrijven hebben leidende posities binnen de verschillende segmenten, van innovatieve ovenoplossingen voor in de winkel tot complete inrichtingen voor dark kitchens.

The Middleby Corporation heeft een lange staat van dienst in het succesvol integreren van bedrijven, laten analisten weten. Sinds 2018 wist het bedrijf al meer dan 20 overnames succesvol te integreren. Daarnaast realiseerde het  bedrijf nog enkele participaties, zoals met Levens Middleby.

TurboChef

Ook Levens Middleby wist na de participatie het marktaandeel en de portfolio fors te vergroten. Recent nog kon het bedrijf bekend maken binnenkort met de nieuwste TurboChef Plexor te kunnen als dé oplossing voor de kleine keuken, omdat de oven drie verschillende producten op hetzelfde moment kan bakken, braden en grillen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid