The Tosti Club opent eerste virtuele restaurant in Lelystad


Formulenieuws – Lelystad beleeft de primeur met de eerste virtuele locatie van The Tosti Club. Ondernemer en restauranteigenaar Clint Brown opende afgelopen week de eerste zogenaamde ‘dark kitchen’ als The Tosti Club To Go.

The Tosti Club had in eerste instantie een fysieke winkel in Lelystad, maar heeft deze per 1 oktober  gesloten. Omdat bezorgen overal in het land een hoge vlucht neemt, zag Brown, die een regelmatige bezoeker was van de lunchlocatie, wel iets in het idee om vanuit een locatie uitsluitend te gaan bezorgen. Wat volgde was een snelle beslissing en omschakeling van het concept van fysieke winkel naar de eerste dark kitchen van de formule The Tosti Club.

Van Tosti naar To Go

“Zo donker is het hier eigenlijk niet hoor”, grapt Bart van Ham, mede-eigenaar van The Tosti Club. In 2015 opende de eerste The Tosti Club in Breda. De tosti's worden volgens eigen recept bereid van eigen brood. De twee sneetjes brood zijn elk  precies 18 mm dik en belegd met verse ingrediënten. De start van de formule was voortvarend, opening van diverse locaties volgden, waaronder in Lelystad. Later bleek - door de leegstand in het centrum van de stad - dat deze locatie haar deuren moest sluiten. Op dat moment kwam Clint Brown - eigenaar van het restaurant Thais Eten - met de oplossing. “In slechts één maand tijd hebben we The Tosti Club To Go op de 1e verdieping boven ons bestaande restaurant toegevoegd”, aldus Brown.

Dark kitchens groeien

Mede door de coronacrisis schieten de zogenaamde “dark kitchens” als paddenstoelen uit de grond. Sinds de opkomst van online bestelplatformen, de groei in bestellen, en apps winnen virtuele restaurants, ook wel dark kitchens of virtual kitchens genoemd, aan populariteit. Het concept is simpel: keukens waarin enkel maaltijden worden bereid voor bezorging. “Sommige van deze virtuele restaurants zijn gewoon bij mensen thuis, in een mini-keukentje,” legt Brown uit. Het afgelopen kwartaal steeg het aantal bestellingen bij Thuisbezorgd met 32% ten opzichte van vorig jaar. Voor Brown én Heijkoop een uitgelezen kans om zich ook eens aan dit concept te wagen. Zodat de inwoners van Lelystad kunnen blijven genieten van een verse tosti.

Gemaksketen SPAR met meerderheidsbelang in The Tosti Club

Met 10 vestigingen, waarvan dit nieuwste To Go concept de meest recente is, is The Tosti Club een succesvolle formule. Dat is niet onopgemerkt gebleven. Sinds 29 oktober heeft gemaksketen SPAR een meerderheidsbelang in het bedrijf. Ook het To-Go concept van The Tosti Club blijkt een schot in de roos te zijn. The Tosti Club is inmiddels in gesprek om het bezorgconcept ook uit te rollen in meerdere steden. Daarnaast is The Tosti Club samen met SPAR aan het onderzoeken of deze vorm van bezorgservice ook uitgerold kan worden binnen de SPAR-winkels.

The Tosti Club heeft inmiddels restaurant-locaties in Arnhem, Breda, Den Bosch, Leeuwarden, Middelburg, Nijmegen, Nuland, Rotterdam en Zwolle.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Thuisbezorgd komt met eigen trendrapport

Analyse – Bezorgdienst Thuisbezorgd.nl komt met een eigen Food Trend Rapport 2021. In deze eerste editie presenteert de bestelsite de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van smaak, eten en bestelgedrag. Het rapport is tot stand gekomen aan de hand van geanonimiseerde data van alle bestellingen van het afgelopen jaar bij 12.000 aangesloten restaurants.

Lees bericht


Eerste LEON langs de snelweg opent bij TEXACO Honswijck

Petrol – TEXACO Honswijck langs de A1 bij Muiden krijgt de eerste LEON-winkel van Nederland langs de snelweg. De stationslocatie is recent bij de veiling in handen gekomen van EG Retail (Netherlands) BV, onderdeel van EG Group, die sinds dit jaar eigenaar is van de Engelse gezonde fastfoodformule.

Lees bericht

Karma Kebab gaat eigen horecaconcept openen

Winkelconcept - Het plantaardige initiatief Karma Kebab heeft 1 miljoen euro investeringsgeld van investeringsfonds Phase2.earth opgehaald en wil daarmee onder meer een nieuw eigen horecaconcept openen in Utrecht. Dat maakt het bedrijf donderdag bekend.

Lees bericht

John van der Ent scherpt strategie SPAR verder aan

Formulenieuws – Verder groeien met foodservice, groeien in verkooppunten en investeren in permanente verbetering van de winkels. Dat is de aangescherpte strategie, die SPAR CEO John van der Ent op de formuledag van de gemaksformule deelde met de aangesloten ondernemers.

Lees berichtThuisbezorgd.nl introduceert Takeaway Pay Card

Thuisbezorging - Just Eat Takeaway.com, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, lanceert vandaag een nieuw onderdeel van het Takeaway Pay programma: Takeaway Pay Card. De nieuwe betaalkaart is ontwikkeld in samenwerking met betaalplatform Adyen.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid