The Veggie Lovers heeft nu biologische receptuur


The Veggie Lovers Veggie pulled beef van Future Food Group

Introductie – Vega heeft er een aanwinst bij: The Veggie Lovers. Het merk met verschillende vleesvervangende producten van Future Food Group heeft een upgrade ondergaan. Niet in de verpakking, maar ook door volledig over te stappen op een biologische receptuur.

De producten van The Veggie Lovers in de moderne & frisse verpakking worden tijdens de Biofach, die van 26 tot en met 29 juli in Neurenberg (Duitsland),  wordt gehouden. Met de introductie komt er een nieuwe categorie producten beschikbaar voor foodservice en retail binnen de EU.

Na de productie van een lijn vleesvervangers voor biologische groothandel Udea, heeft Future Food Group de ontwikkeling van deze soort producten voortgezet, om de vegetarisch biologische markt in de gehele EU te benaderen. Future Food Group doet dat voor derden, maar ook voor de eigen merken. Fleur van den Akker, productontwikkelaar bij Future Food Group: “De biologische en vegetarische consument beweegt zich in een nichemarkt, maar moet naar ons idee wel bediend worden en voldoende keuze hebben. Met The Veggie Lovers openen we een nieuwe categorie binnen voeding.”

Biologisch

Het assortiment van The Veggie Lovers bestaat vooralsnog uit 12 producten, waaronder: vegetarische biologische ‘pulled beef’, ‘rundstukjes’, kipstukjes’ en bekende items als varianten op een burger en kipschnitzel. De producten zijn gemaakt op basis van biologische en natuurlijke ingrediënten. Hierbij wordt ook naar de herkomst gekeken. “We gaan voor lokaal en duurzaam om onze ecologische voetafdruk zo laag mogelijk te houden. Zo wordt onze soja geteeld in Oostenrijk,” aldus Van den Akker.

Bron: Future Food Group/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsStegeman introduceert omeletplakjes als vleesalternatief

Introductie – Stegeman is van oudsher een vlees- en vleeswarenbedrijf, maar de laatste jaren sterk aan het innoveren op het gebied van alternatieven zonder of met minder vlees. Dit keer introduceert het bedrijf een nieuwe innovatie, de omeletplakjes. Daarmee speelt Stegeman in op het veranderde voedingspatroon van Nederlanders, want steeds vaker kiezen consumenten voor een ei als vervanger van vlees.

Lees bericht

Ekomenu start samenwerking met LikeMeat

Samenwerking – De biologische maaltijdbox aanbieder Ekomenu start een samenwerking met het plantaardige voedingsmerk LikeMeat, omdat steeds meer mensen kiezen voor het minderen in eten van dierlijke producten.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid