Thijs van Esveld nieuwe directeur Château Neercanne

Benoeming - Oostwegel Collection heeft per 1 april 2025 Thijs van Esveld (33) aangesteld als directeur Château Neercanne. Hij krijgt de taak om de gastbeleving van zowel het gastronomische aanbod als de overnachtingsmogelijkheden van het iconische kasteel in de Limburgse hoofdstad naar een nog hoger niveau te brengen.
Van Esveld groeide op in Maastricht en heeft ruime ervaring als leidinggevende. De afgelopen jaren heeft hij ervaring opgedaan als Operations Manager bij de bekende Maastrichtse evenementenlocatie Complex, en als General Manager bij de multiplex bioscoop Vue Kerkrade.
Als directeur van Château Neercanne, lid van Relais & Châteaux, gaat Van Esveld zich richten op een nog sterker samenspel tussen de beide restaurants van het kasteel, het met een Michelinster bekroonde Restaurant Château Neercanne en het met een Michelin Bib Gourmand bekroonde L’Auberge, en de in 2024 geopende zeven bijzondere vijfsterren-suites op het landgoed.
Bron: Oostwegel Collection/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Ghylaine Hoeben directeur Kruisherenhotel Maastricht
Benoeming – Ghylaine Hoeben (30) start per 1 juni 2025 als nieuwe directeur/gastvrouw van het Kruisherenhotel Maastricht, onderdeel van Oostwegel Collection. Hoeben was eerder onder meer F&B Manager bij luxe hotels als W Amsterdam, W Ibiza en Hotel TwentySeven.
Lees berichtBastiaan Klomp nieuwe directeur Château St. Gerlach
Benoeming – Het Limburgse familiebedrijf Oostwegel Collection heeft Maastrichtenaar Bastiaan Klomp (46) aangesteld als nieuwe directeur/gastheer van Château St. Gerlach & Operations Director van Oostwegel Collection. Klomp start op 1 april in zijn nieuwe functie.
Lees berichtVakprijs voor Restaurant Spetters in Breskens
Verkiezing - Restaurant Spetters in Breskens is uitgeroepen tot Restaurant van het Jaar door restaurantvereniging JRE-Nederland. Het Zeeuwse restaurant van topkok Laurent Smallegange kreeg de vakprijs toegekend tijdens het Eindejaarsdiner van JRE-Nederland in Maastricht.
Lees berichtMichelin Gids telt 15 nieuwe Bib Gourmand restaurants
Uitreiking - Een week voor de Michelin Gids Ceremonie treden maar liefst vijftien restaurants toe tot de selectie van de Bib Gourmand. De volledige selectie wordt op maandag 7 oktober voorgesteld in het Maastrichtse MECC.
Lees berichtOostwegel Collection en Brand lanceren Heritage Blond
Actie – De twee Limburgse bedrijven, Oostwegel Collection en Brand, hebben de handen ineen geslagen en zijn een eigen bier gaan brouwen. Het bier is een eerbetoon aan Limburgs ambacht en erfgoed en draagt de Heritage Blond.
Lees berichtRestaurant ’t Slaakhuys opent in ‘Vrije Volk’-pand in Rotterdam
Horeca - Op een plek waar voorheen de geschiedenis letterlijk geschreven werd - de locatie deed dienst als redactie van dagblad Het Vrije Volk - opent het nieuwe restaurant ’t Slaakhuys. Het historische pand aan de Slaak heeft een flinke transformatie ondergaan.
Lees bericht