Thuisbezorgd groeit hard in vierde kwartaal


Bezorgservice - Moederbedrijf Just Eat Takeaway van Thuisbezorgd.nl is in het laatste kwartaal hard gegroeid door de pandemie. Het bedrijf leverde de laatste maanden van het jaar maar liefst 180 miljoen maaltijden en dat was 57 procent meer dan het jaar ervoor. De kwartaalcijfers zijn woensdag bekend gemaakt.

Niet alleen groeit het bedrijf hard in Nederland, maar ook in het Verenigd Koninkrijk neemt de omzet fors toe. Daar nam het aantal bestellingen met 58 procent toe tot een recordaantal van 56 miljoen. In vrijwel alle landen neemt thuisbezorging een hoge vlucht als gevolg van de beperkende maatregelen voor de horeca. Het online bestellen van maaltijden heeft door de maatregelen overal een enorme vlucht genomen. Woensdag meldt het bedrijf dat de opbrengsten in het vierde kwartaal op zo’n 4 miljard uitkwamen, een stijging van 64 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

In Nederland verwerkte Thuisbezorgd.nl veertien miljoen bestellingen. Dat is een stijging van 39 procent ten opzichte van de periode vorig jaar. En hoewel het aantal vegan-maaltijden wel toeneemt bij de bestellingen zijn het nog altijd de populaire producten als pizza’s en hamburgers die de boventoon voeren bij de bestellingen.

Over heel 2020 werden meer dan 588 miljoen bestellingen geplaatst (588,1 miljoen orders). Een stijging van 39 procent ten opzichte van 2019. Dat resulteerde in een opbrengst van 12,9 miljard euro. Volgens het bedrijf blijft de aandacht zich richten op het verder vergroten van het marktaandeel. Winst is minder belangrijk. Topman Jitse Groen van JustEat Takeaway heeft met regelmaat laat weten hoe belangrijk het is in de bezorgmarkt de grootste te zijn in elk marktgebied.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Thuisbezorgd komt met afbreekbare verpakking met zeewier

Bezorgdienst – Bezorgplatform Thuisbezorgd.nl gaat de biologisch afbreekbare verpakkingen van Notpla exclusief voor de Nederlandse restaurants aanbieden. De afhaal- en bezorgverpakkingen bestaan uit karton dat gecoat is met zeewier. De dozen zijn biologisch afbreekbaar binnen vier weken en daarmee een goed alternatief voor single-use plastics.

Lees bericht


© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid