Thuisbezorgd groeit hard in vierde kwartaal


Bezorgservice - Moederbedrijf Just Eat Takeaway van Thuisbezorgd.nl is in het laatste kwartaal hard gegroeid door de pandemie. Het bedrijf leverde de laatste maanden van het jaar maar liefst 180 miljoen maaltijden en dat was 57 procent meer dan het jaar ervoor. De kwartaalcijfers zijn woensdag bekend gemaakt.

Niet alleen groeit het bedrijf hard in Nederland, maar ook in het Verenigd Koninkrijk neemt de omzet fors toe. Daar nam het aantal bestellingen met 58 procent toe tot een recordaantal van 56 miljoen. In vrijwel alle landen neemt thuisbezorging een hoge vlucht als gevolg van de beperkende maatregelen voor de horeca. Het online bestellen van maaltijden heeft door de maatregelen overal een enorme vlucht genomen. Woensdag meldt het bedrijf dat de opbrengsten in het vierde kwartaal op zo’n 4 miljard uitkwamen, een stijging van 64 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

In Nederland verwerkte Thuisbezorgd.nl veertien miljoen bestellingen. Dat is een stijging van 39 procent ten opzichte van de periode vorig jaar. En hoewel het aantal vegan-maaltijden wel toeneemt bij de bestellingen zijn het nog altijd de populaire producten als pizza’s en hamburgers die de boventoon voeren bij de bestellingen.

Over heel 2020 werden meer dan 588 miljoen bestellingen geplaatst (588,1 miljoen orders). Een stijging van 39 procent ten opzichte van 2019. Dat resulteerde in een opbrengst van 12,9 miljard euro. Volgens het bedrijf blijft de aandacht zich richten op het verder vergroten van het marktaandeel. Winst is minder belangrijk. Topman Jitse Groen van JustEat Takeaway heeft met regelmaat laat weten hoe belangrijk het is in de bezorgmarkt de grootste te zijn in elk marktgebied.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsTandoori Express uitgeroepen tot Beste Bezorgrestaurant

Verkiezing - Tandoori Express mag zich dit jaar het allerbeste bezorgrestaurant van Nederland noemen. Björn Burgers met zijn 100% vegetarische en vegan burgers werd uitgeroepen tot gamechanger van Nederland. De Thuisbezorgd.nl Awards zijn jaarlijks terugkerende publieksprijzen die staan voor de waardering van Nederlandse eetliefhebbers. Gisteren werden de winnaars bekendgemaakt.

Lees bericht

Thuisbezorgd.nl sluit zich aan bij Veganuary

Vegan – Bezorgdienst Thuisbezorgd.nl heeft zich aangesloten bij het wereldwijde initiatief Veganuary om het eten van vegan te stimuleren. Samen met experts en restaurants wil de maaltijdenbezorgdienst gedurende de maand januari mensen helpen om het eten van vegan zo eenvoudig mogelijk te maken.

Lees berichtHybride bestelplatform Happie landelijk live

Bestelplatform - Het bestelplatform Happie, dat vorig jaar in Enschede werd geïntroduceerd, is onlangs landelijk live gegaan. Happie combineert het gemak van een bestelplatform, terwijl consumenten toch rechtstreeks bestellen bij de ondernemers.

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid