Thuisbezorgd komt met eigen trendrapport


Kipgerechten winnen aan populariteit blijkt uit het trendrapport / Foto bij: Thuisbezorgd

Analyse – Bezorgdienst Thuisbezorgd.nl komt met een eigen Food Trend Rapport 2021. In deze eerste editie presenteert de bestelsite de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van smaak, eten en bestelgedrag. Het rapport is tot stand gekomen aan de hand van geanonimiseerde data van alle bestellingen van het afgelopen jaar bij 12.000 aangesloten restaurants.

Uit de analyse van de bestellingen blijkt volgens Thuisbezorgd.nl dat zowel in het aanbod van de verschillende keukens, maar ook de smaak van Nederlanders in een stroomversnelling is gekomen. Zo ziet de bestelsite steeds vaker vegetarische en veganistische alternatieven op de bestellijstje komen naast klassiekers.

Pizza favoriet

De Italiaanse keuken met pizza is veruit favoriet bij de Nederlander, maar de Midden-Oosterse keuken wint snel aan populariteit, zo wordt gesignaleerd in Food Trend Rapport 2021. Het gerecht dat het hardste steeg in populariteit is dan ook: de pita falafel. Een gerecht dat ook als lekker vegetarisch alternatief gezien wordt. Maar ook kipproducten in allerlei variaties worden steeds vaker besteld.

Vegetarisch

De vraag naar vegetarische en veganistische gerechten groeit enorm bij de Thuisbezorgd-bestellers. Niet alleen in de Randstad, maar ook daarbuiten steeg het aantal bestellingen van deze gerechten dit jaar hard. De grootste groei werd daarbij in Limburgse steden gezien met ruim 55% meer vegetarische en veganistische bestellingen in 2021.

Bestelmoment

Niet alleen de gerechten veranderen, ook de momenten waarop het eten wordt besteld. De vroege avond is weliswaar nog steeds het meest populaire tijdstip om eten te bestellen, maar de lunch en snackbestellingen rukken op. Ruim 22% van alle bestellingen vindt inmiddels plaats tussen 12.00 en 16.00 uur ‘s middags. Gijs Weterings, Country Director Thuisbezorgd.nl: “Vorig jaar zagen we enorme pandemie-gerelateerde verschuivingen in het eten en bestelgedrag van Nederlanders. Dit heeft haar sporen nagelaten in 2021 waardoor ontwikkelingen in een stroomversnelling zijn geraakt. Zo zijn we getuige van een opmars van nieuwe wereldkeukens en gerechten op ons platform. Daarnaast is er een enorme diversiteit aan bestellingen en bestelmomenten bij Nederlanders”.

Bron: Thuisbezorgd/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Wederom meer groente- en fruit gegeten in 2021

Analyse - Gezond eten met groenten en fruit blijft onverminderd in de belangstelling staan. In het tweede coronajaar werd in Nederland 3 procent meer verse groenten en fruit gegeten, zo blijkt uit de analyse van GroentenFruit Huis over 2021.

Lees bericht


Thuisbezorgd.nl verwacht recorddrukte op Nieuwjaarsdag

Bezorgservice - Thuisbezorgd.nl maakt zich wederom op voor recorddrukte op Nieuwjaarsdag. Vorig jaar beleefde op 1 januari de etenbestelsite de drukste dag ooit. Toen werden er op die Nieuwjaarsdag ruim drie keer zoveel bestellingen gedaan als op een reguliere dag, en 30 procent meer dan op Nieuwjaarsdag 2020.

Lees bericht

La Place lanceert bezorgservice met Thuisbezorgd

Formulenieuws - La Place lanceert vandaag de La Place bezorgservice. Via online bestelplatform Thuisbezorgd.nl is het voortaan op drie plaatsen mogelijk om de broodjes en sappen thuisbezorgd te krijgen. Het gaat vooralsnog om de locaties ’s-Hertogenbosch Arena, Eindhoven Piazza en Rotterdam Alexandrium.

Lees bericht

Naast pizza en hamburger is het vooral vegetarisch bij Thuisbezorgd

Analyse - De pizza, hamburger en kapsalon zijn al jaren verreweg de meest bestelde gerechten in Nederland bij thuisbezorging, maar toch rukken andere producten op. Vooral vegetarisch komt vaker voor op de bestellijstjes bij Thuisbezorgd, zo laat het bedrijf weten. Thuisbezorgd.nl, het grootste platform voor het bestellen van eten in Nederland, deed voor het eerst onderzoek naar het eet-...

Lees berichtKarma Kebab gaat eigen horecaconcept openen

Winkelconcept - Het plantaardige initiatief Karma Kebab heeft 1 miljoen euro investeringsgeld van investeringsfonds Phase2.earth opgehaald en wil daarmee onder meer een nieuw eigen horecaconcept openen in Utrecht. Dat maakt het bedrijf donderdag bekend.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid