Thuisbezorgd levert 15 miljoen maaltijden in eerste kwartaal


Bezorgdienst - Meer dan 15 miljoen maaltijden in de eerste drie maanden van 2021, ruim 50% meer dan vorig jaar. Die aantallen wist Thuisbezorgd.nl dinsdag te melden op basis van de gepresenteerde kwartaalcijfers.

De coronacrisis heeft bij Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, voor een recordaantal bestellingen gezorgd. Consumenten bestelden maar liefst 15,3 miljoen maaltijden, een stijging van 53 procent.

Ook het totale aantal bezorgingen liep fors op tot zo’n anderhalf miljoen in het eerste kwartaal. Ook dat betekende een stijging van 151 procent in de eerste drie maanden. Het verschil laat zich verklaren doordat bestellingen uit meerdere maaltijden kan bestaan.

De groei in bestellingen en bezorging laat zich eigenlijk al sinds vorig jaar zien en loopt ook dit jaar verder door. Met uitzondering van een dipje van twee weken in bestellingen kort na de lockdown in maart vorig jaar, blijven de bestellingen op een structureel hoog niveau zitten. In de eerste drie maanden van dit jaar werd er alleen in Nederland al voor 400 miljoen euro aan maaltijden thuisbezorgd, een plus van 72 procent.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Willie Wartaal lanceert eigen Fat Phill’s hamburger met Pockies-boxershort

Actie - Rapper Willie Wartaal lanceert in samenwerking met modemerk Pockies en restaurant Fat Phill’s de ‘burger with a side of boxers’. Wie de burger van de artiest via Thuisbezorgd bestelt, krijgt bij het afrekenen de keuze om een schone boxer als bijgerecht te bestellen. “Dit is nog nooit gedaan, een boxer werd nog nooit zo snel bezorgd,” aldus...

Lees bericht

Just Eat Takeaway boekt 54% omzetplus, maar ook verlies

Bezorgdienst - Just Eat Takeaway, het bedrijf achter de maaltijdleverancier Thuisbezorgd, boekte vorig jaar een omzet van 2,4 miljard euro. Dat is 54 procent meer dan in 2019. Maar ondanks dit resultaat boekte het bezorgbedrijf een verlies van 151 miljoen euro, 31 procent meer dan in het jaar voor-corona. Dat heeft het bedrijf woensdag bekendgemaak

Lees bericht


Samenwerking Frisdrank.com en Thuisbezorgd.nl

Samenwerking – Het onlangs opgerichte bedrijf Frisdrank.com heeft een samenwerking gesloten met Thuisbezorgd.nl als leverancier op de Partner Webshop. Het betekent dat de startup frisdranken gaat aanbieden aan de partner restaurants van Thuisbezorgd.nl via het eigen inkoopplatform.

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid