Thuisbezorgd levert 15 miljoen maaltijden in eerste kwartaal


Op Nieuwjaarsdag liggen de bestellingen drie keer hoger dan op een normale dag

Bezorgdienst - Meer dan 15 miljoen maaltijden in de eerste drie maanden van 2021, ruim 50% meer dan vorig jaar. Die aantallen wist Thuisbezorgd.nl dinsdag te melden op basis van de gepresenteerde kwartaalcijfers.

De coronacrisis heeft bij Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, voor een recordaantal bestellingen gezorgd. Consumenten bestelden maar liefst 15,3 miljoen maaltijden, een stijging van 53 procent.

Ook het totale aantal bezorgingen liep fors op tot zo’n anderhalf miljoen in het eerste kwartaal. Ook dat betekende een stijging van 151 procent in de eerste drie maanden. Het verschil laat zich verklaren doordat bestellingen uit meerdere maaltijden kan bestaan.

De groei in bestellingen en bezorging laat zich eigenlijk al sinds vorig jaar zien en loopt ook dit jaar verder door. Met uitzondering van een dipje van twee weken in bestellingen kort na de lockdown in maart vorig jaar, blijven de bestellingen op een structureel hoog niveau zitten. In de eerste drie maanden van dit jaar werd er alleen in Nederland al voor 400 miljoen euro aan maaltijden thuisbezorgd, een plus van 72 procent.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Nog meer onrust bij Just Eat Takeaway

Bezorgdienst – Bij Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, was er al gerommel vanwege een onrustige aandeelhouder over de aankoop van het Amerikaanse Grubhub. Daar komt het vertrek van president-commissaris Adriaan Nühn bij. En vervolgens is er dan ook nog het voorlopige vertrek van Operationeel directeur Jörg Gerbig vanwege mogelijk grensoverschrijdend gedrag. Het zorgt voor nog meer...

Lees bericht


SPAR laat boodschappen via thuisbezorgd bezorgen

Formulenieuws - SPAR Nederland en Thuisbezorgd.nl, onderdeel van Just Eat Takeaway.com, starten pilot om nu ook boodschappen te bezorgen in Nederland via het platform. Het gaat om een assortiment van zo’n 1000 geselecteerde producten, waaronder brood, melk en andere verse ingrediënten tot toiletartikelen en andere last-minute benodigdheden.

Lees bericht

Just Eat Takeaway ziet omzet fors toenemen

Maaltijdbezorger - Just Eat Takeaway.com, moederbedrijf van Thuisbezorgd,  heeft de omzet in 2021 fors zien toenemen, maar daarnaast tekende het bezorgbedrijf ook voor een verlies van bijna 1 miljard euro. Dit bleek woensdagochtend bij de presentatie van de definitieve cijfers van de maaltijdbezorger.

Lees berichtThuisbezorgd komt met afbreekbare verpakking met zeewier

Bezorgdienst – Bezorgplatform Thuisbezorgd.nl gaat de biologisch afbreekbare verpakkingen van Notpla exclusief voor de Nederlandse restaurants aanbieden. De afhaal- en bezorgverpakkingen bestaan uit karton dat gecoat is met zeewier. De dozen zijn biologisch afbreekbaar binnen vier weken en daarmee een goed alternatief voor single-use plastics.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid