Thuiskok start samen met chef-kok Jan Smink The Cool Market
Bezorging – Het moet de nieuwste ontwikkeling in de bezorgmarkt worden: ingevroren gerechten van de betere restaurants voor thuis. Thuiskok Tom van der Wagen is samen met chef kok Jan Smink in het avontuur The Cool Market gestapt met medewerking van Thais restaurant BaiYok uit Zwolle hopen zij de markt open te breken.
Het idee voor The Cool Market ontstond thuis in de keuken van Tom van der Wagen. Ingevroren Indonesische rendang en pesto lagen al standaard in zijn vriezer, als praktische noodvoorraad in zijn drukke gezinsleven. Alternatieven als online bestellen en de supermarkt boden voor hem geen alternatief, dus werd een eigen plan uitgewerkt.
(IJs)koude acquisitie
Na maandenlange koude acquisitie bij restaurants en vele gesprekken, was er de overtuiging om zijn initiatief van een eigen bedrijf op te zetten. Met de overwaarde van zijn huis in Utrecht werd The Cool Market gestart. Invriezen heeft als voordeel dat goed ingevroren gerechten maandenlang houdbaar zijn en er geen conserveringsmiddelen bij hoeven om het beter te bewaren. Bovendien is diepvries logistiek een stuk eenvoudiger en kan in principe elk restaurant worden aangesloten.
Voorverkoop
Via een recente voorverkoopcampagne zijn de eerste 170 proefpakketten door heel Nederland bezorgd. Sinds deze week kunnen ook andere geïnteresseerden bestellen via de site.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Diepvriesproducten Dirk voortaan via Leen Menken & Lelieveld
Samenwerking - Na een intensieve periode van voorbereiding komen sinds deze week de diepvriesproducten, voor alle locaties van supermarktketen Dirk van den Broek, bij Leen Menken en Lelieveld vandaan.
Lees berichtVriesVers Platform benoemt twee nieuwe bestuursleden
Benoeming – Het VriesVers Platform heeft twee nieuwe bestuursleden benoemd. Tot het huidige VVP-bestuur treden toe Jorg Brouwer (Iglo Nederland) en Wouter Smits (Albert Heijn). VriesVers Platform ziet zich als platform in om het imago rond vriesverse producten te verbeteren.
Lees berichtJorg Brouwer nieuwe general manager Iglo Nederland
Benoeming - Jorg Brouwer treedt per deze maand aan als general manager van Iglo Nederland. Voor deze overstap werkte hij als general manager global sales bij Nomad Foods International in het Verenigd Koninkrijk, het moederbedrijf van Iglo Nederland.
Lees berichtFSIN ziet bezorgmarkt in Nederland minder hard groeien
Analyse – De boodschappen- en maaltijdbezorging in Nederland is na de coronaperiode minder hard doorgegroeid. De markt groeide dit jaar weliswaar nog met 4,6% naar een omzet van €7.982 miljoen, maar is in vergelijking met de groei van 2021 en 2020 fors lager. Toen bedroeg de groei respectievelijk nog 29% en 52%. De cijfers zijn afkomstig uit het FSIN Dossier Delivery 2022 van het FoodService Instituut Nederland. De...
Lees berichtInzet diepvries is alternatief voor horeca bij voedselverspilling
Onderzoek – Horeca kan meer gebruik maken van diepvriesproducten in de keuken als duidelijk is dat voedselverspilling daarmee voorkomen kan worden. Met name jongeren hebben minder moeite met het feit dat horecabedrijven meer gebruik maken van diepvriesproducten als zij weten dat daarmee verspilling van voedsel wordt tegengegaan. Dit blijkt uit onderzoek van diepvriesfabrikant Iglo waarvoor @FoodClicks specifieke horecavragen heeft laten meelopen.
Lees berichtNo Fairytales lanceert vers ingevroren burrito’s
Introductie – Na de kleurrijke groente tortilla’s breidt No Fairytales het assortiment uit met een primeur in het diepvriesschap: de vries-verse Burrito. De Burrito komt in drie smaken: Chili Sin Carne, BBQ Chicken en Smokey Beef.
Lees bericht