TivoliVredenburg en Vrumona verlengen 20-jarige samenwerking
Leisure - TivoliVredenburg en Vrumona verlengen opnieuw hun samenwerking. In combinatie met Unilever is de al twintig jaar durende samenwerking, opnieuw met vijf jaar verlengd. In de nieuwe overeenkomt staan het inspireren met frisdrank, productinnovatie en het tegengaan van plastic centraal.
In een gezamenlijk toelichting geven de partijen aan dat nieuwe producten en aandacht voor non-alcoholische dranken de belangrijke speerpunten voor TivoliVredenburg. Als leverancier van diverse A-merken als Pepsi en Royal Club kan Vrumona hier goed op inspelen. Ferry Poppegaai, directeur OOH van Vrumona: ‘Wij zijn continue aan het innoveren en introduceren, vooral in het laagcalorische segment. Daarnaast spelen de nieuwe craftmerken van start up dochter Sir Joe direct in op de huidige trends binnen de horeca met o.a. de merken Tenzing en Butcha die passen binnen onze missie ‘Goed en Gezond drinken voor Iedereen’. Tevens is de samenwerking met Unilever en Lipton een belangrijk onderdeel van het partnership.’ Jeroen Bartelse, algemeen directeur van TivoliVredenburg, dat jaarlijks een miljoen bezoekers trekt: ‘Ons publiek is zeer gevarieerd en dat vraagt om een breed assortiment en een partij die ons begrijpt en met ons meedenkt. Daarnaast sluiten de nieuwe frisdranken van Sir Joe aan bij de toenemende vraag van ons publiek naar meer bijzondere, alcoholvrije dranken.’
Circulair systeem
Ook in de samenwerking met Tivoli/Vredenburg speelt duurzaamheid een belangrijke rol, net als het tegengaan van plastic. Zo wordt er extra ingezet op het inrichten van een circulair systeem voor alle PET-afval. Ferry Poppegaai: ‘PET is een grondstof en geen afval. Om van plastic nieuwe bekers en flessen te maken, is een schone stroom van PET-afval cruciaal. Om deze schone inzameling te realiseren wordt een flessenautomaat op en ludieke manier ingezet. Bovendien wordt op een video getoond hoe het recycleproces van PET-flessen er uit ziet.
Bron: Vrumona/@FoodClicks
Leisure - TivoliVredenburg en Vrumona verlengen opnieuw hun samenwerking. In combinatie met Unilever is de al twintig jaar durende samenwerking, opnieuw met vijf jaar verlengd. In de nieuwe overeenkomt staan het inspireren met frisdrank, productinnovatie en het tegengaan van plastic centraal.
In een gezamenlijk toelichting geven de partijen aan dat nieuwe producten en aandacht voor non-alcoholische dranken de belangrijke speerpunten voor TivoliVredenburg. Als leverancier van diverse A-merken als Pepsi en Royal Club kan Vrumona hier goed op inspelen. Ferry Poppegaai, directeur OOH van Vrumona: ‘Wij zijn continue aan het innoveren en introduceren, vooral in het laagcalorische segment. Daarnaast spelen de nieuwe craftmerken van start up dochter Sir Joe direct in op de huidige trends binnen de horeca met o.a. de merken Tenzing en Butcha die passen binnen onze missie ‘Goed en Gezond drinken voor Iedereen’. Tevens is de samenwerking met Unilever en Lipton een belangrijk onderdeel van het partnership.’ Jeroen Bartelse, algemeen directeur van TivoliVredenburg, dat jaarlijks een miljoen bezoekers trekt: ‘Ons publiek is zeer gevarieerd en dat vraagt om een breed assortiment en een partij die ons begrijpt en met ons meedenkt. Daarnaast sluiten de nieuwe frisdranken van Sir Joe aan bij de toenemende vraag van ons publiek naar meer bijzondere, alcoholvrije dranken.’
Circulair systeem
Ook in de samenwerking met Tivoli/Vredenburg speelt duurzaamheid een belangrijke rol, net als het tegengaan van plastic. Zo wordt er extra ingezet op het inrichten van een circulair systeem voor alle PET-afval. Ferry Poppegaai: ‘PET is een grondstof en geen afval. Om van plastic nieuwe bekers en flessen te maken, is een schone stroom van PET-afval cruciaal. Om deze schone inzameling te realiseren wordt een flessenautomaat op en ludieke manier ingezet. Bovendien wordt op een video getoond hoe het recycleproces van PET-flessen er uit ziet.
Bron: Vrumona/@FoodClicks
Voedselverspilling – De samenwerking tussen Unilever en Too Good To Go tegen voedselverspilling heeft in twee jaar tijd 1 miljoen producten gered. Deze mijlpaal werd bereikt met het aanbieden van magic boxen, een verrassingspakket met producten die tegen de ‘ten minste houdbaar tot-datum' (THT) zitten, die via de Too Good To Go-app worden aangeboden. Eind 2022 introduceerden beide partijen ook de mogelijkheid om...
Benoeming - Jorg Brouwer treedt per deze maand aan als general manager van Iglo Nederland. Voor deze overstap werkte hij als general manager global sales bij Nomad Foods International in het Verenigd Koninkrijk, het moederbedrijf van Iglo Nederland.
Personalia - Hein Schumacher verkast van FrieslandCampina naar Unilever. Daar wordt hij per 1 juli dit jaar de nieuwe topman. Schumacher volgt bij Unilever Alan Jope op, die vorig jaar september al te kennen gaf met pensioen te willen gaan.
Interview - fritz-kola is al sinds 2008 in Nederland beschikbaar. Vooral in de randstad. Toch is er betrekkelijk weinig bekend over het merk dat in 2003 bij onze oosterburen door twee vrienden in de markt werd gezet. @FoodClicks spreekt met een van de oprichters, Mirco Wolf Wiegert. Hij wil naast internationaal campagne voeren, in Nederland toch vooral werken aan naamsbekendheid via de...
Restaurantconcept -The Shift is misschien wel uniek in de wereld. Het restaurantconcept dat enkele weken geleden opende in Den Bosch verandert niet alleen driemaal daags van interieur en menukaart, het biedt daarnaast ook nog eens vegetarische gerechten en een suikervrij frisdrankenassortiment.
Voedselbanken – Vier dagen lang pakken honderden medewerkers van Unilever, voor het twaalfde jaar op rij pakketten in voor de Voedselbank. Dit jaar wordt een recordaantal van 45.000 pakketten samengesteld, met behulp van een aantal partners.