Toilet- en wasgelegenheden vakantieparken open per 15 juni


De park-winkels gingen al eerder open, nu de was- en toiletruimtes

Leisure – Gemeenschappelijke was-, toilet- en douchevoorzieningen bij recreatieparken, vakantieparken, kampeerterreinen, kampeerveldjes en jachthavens mogen per 15 juni weer open.

De versoepeling volgt op de gunstige ontwikkelingen in het aantal coronabesmettingen. Stapsgewijs komt er op die manier steeds meer ruimte in het openbare leven, laat ook de Rijksoverheid weten. De versoepeling zorgt er ook voor dat het aantal reserveringen weer toeneemt.

Veel maatregelen zijn genomen om te voorkomen dat mensen in grote groepen bijeenkomen zodat het coronavirus zich snel kan verspreiden. Indien mensen hun eigen verantwoordelijkheid nemen en zich aan de regels houden is er steeds meer mogelijk. Vermijd daarom drukte, is het advies en wanneer het lastig wordt om 1,5 meter afstand te houden, ga dan weg.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsFSIN: ‘Schade lockdown en crisis ongelijk verdeeld’

Analyse  - Binnen Foodservice is de schade van de lockdown en de coronacrisis zeer ongelijk verdeeld. Zakenhotels, catering, bedrijven in de Randstad, travel en horecabedrijven met weinig (buiten)ruimte worden het hardst geraakt. Minder hard getroffen worden leisurehotels, horeca met veel (buiten)ruimte, horeca in toeristische gebieden, fastservice en pompshops.

Lees bericht

Horecasector zwaar getroffen in eerste kwartaal 2020

Omzetcijfers - De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal. De omzetdaling was de eerste in zeven jaar tijd. Dat meldt het CBS.

Lees berichtLeisure groeit matig, fastfood met 3,5 procent

Analyse – Volgens berekeningen van ABN AMRO vlakt de omzet in leisure licht af: van 4,1 procent in 2018 naar 1,5 procent in 2019. Fastfood daarentegen liet juist een forse groei zien van 3,5 procent, met name door een groeiende behoefte bij jongeren naar gemak. De groei in leisure heeft de afgelopen jaren hoog gelegen, maar neemt nu af. Vooral bij restaurants (+0,6 procent) en cafés ...

Lees bericht

Landal Greenparcs past interne organisatie aan

Leisure - Landal GreenParks gaat veranderingen doorvoeren in de interne organisatie. Het vakantieparkenbedrijf wil daarmee de winstgevendheid vergroten zich meer richten zich op groei. Het bedrijf zou ook meer willen investeren in het vernieuwen van de horeca. Dat laat het leisurebedrijf weten in een persverklaring. Landal Greenparcs gaat een regiostructuur invoeren, waarmee het slagvaardiger denkt te zijn. Er komen vier...

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid