Ton van Veen wordt nieuwe CEO van Jumbo


Met de benoeming van Ton van Veen gaat Jumbo door op de ingeslagen weg en is de strategische koers voor de korte en lange termijn gewaarborgd

Benoeming - Ton van Veen is per 6 maart benoemd tot CEO van Jumbo. Colette Cloosterman-van Eerd wordt president-commissaris. Zij volgt hiermee haar vader en grondlegger Karel van Eerd op, die december vorig jaar is overleden. Dat meldt Jumbo dinsdag.

Met de benoeming van Ton van Veen gaat Jumbo door op de ingeslagen weg en is de strategische koers voor de korte en lange termijn gewaarborgd, zo laat het bedrijf uit Veghel weten. Van Veen werkt sinds 2004 bij Jumbo en stond samen met de familie Van Eerd, bestaande uit Karel, Colette, Frits en Monique van Eerd, aan de basis van de groei van het bedrijf. Als gedelegeerd commissaris geeft hij sinds oktober 2022 leiding aan het directieteam.

Gelijktijdig is Colette Cloosterman-van Eerd benoemd tot president-commissaris. Vanuit deze nieuwe rol werkt zij samen met de andere commissarissen en Van Veen aan de verdere groei van Jumbo. Cloosterman-van Eerd over de benoeming van Van Veen: “Wij zijn verheugd dat Ton Frits wil opvolgen als CEO. Ton biedt Jumbo de continuïteit en stabiliteit die het in deze economisch uitdagende tijd nodig heeft. Hij kent als geen ander onze familiewaarden en snapt hoe Jumbo oorspronkelijk bedoeld is. We hebben er alle vertrouwen in dat hij ons familiebedrijf naar een nieuwe generatie kan leiden.”

Met de benoeming van Van Veen komt er een einde aan de ‘tijdelijk stap terug’ die Frits van Eerd in september 2022 heeft gedaan. Hij trad terug naar aanleiding van een onderzoek van het Openbaar Ministerie (OM) naar mogelijke witwaspraktijken. Ondanks het feit dat dit onderzoek nog loopt, heeft Frits van Eerd het besluit genomen niet meer terug te keren als CEO. Als aandeelhouder blijft hij wel betrokken bij belangrijke strategische ontwikkelingen binnen Jumbo.

Bron: Jumbo/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

La Place introduceert nieuw foodconcept bij HEMA

Formulenieuws - La Place introduceert een nieuw foodconcept in twee vernieuwde HEMA winkels in Hilversum en Alkmaar. In dit nieuwe concept lopen de gasten niet langs een buffet, maar kunnen zij direct bestellen bij een food- of barista bar, waar de bestelling ter plekke vers wordt bereid. De nieuwe vestigingen worden op donderdag 23 maart in Hilversum en op 6 april in...

Lees bericht


‘Naamsbekendheid fritz-kola moet groeien via festivals’

Interview - fritz-kola is al sinds 2008 in Nederland beschikbaar. Vooral in de randstad. Toch is er betrekkelijk weinig bekend over het merk dat in 2003 bij onze oosterburen door twee vrienden in de markt werd gezet. @FoodClicks spreekt met een van de oprichters, Mirco Wolf Wiegert. Hij wil naast internationaal campagne voeren, in Nederland toch vooral werken aan naamsbekendheid via de...

Lees bericht

In ‘bewogen Jumbo’-jaar doet La Place het goed

Jaarcijfers – Het overlijden van Jumbo-grondlegger Karel van Eerd, de gebeurtenissen rondom algemeen directeur en medeaandeelhouder Frits van Eerd en de perikelen rondom de supermarktprijzen, mede door inflatie, zorgden voor een bewogen Jumbo-jaar. De gebeurtenissen hadden veel impact, zo laat Jumbo weten in een toelichting op de jaarcijfers. La Place vormde een goede uitzondering. Met een omzet van €107 miljoen zit de...

Lees berichtMarit van Egmond Foodmanager van het Jaar 2022

Verkiezing - Op het Nationaal Food Congres (NFC) in het Scheveningse Kurhaus is Marit van Egmond, ceo van Albert Heijn, gekozen tot Foodmanager van het Jaar. Marit van Egmond is de eerste vrouw die de titel mag dragen. Het is dit jaar voor de 25e keer dat er een Foodmanager van het Jaar wordt uitgeroepen.

Lees bericht

Jumbo opent zeventiende thuisbezorglocatie

Thuisbezorging - Jumbo Supermarkten heeft in Bergen op Zoom maandag haar 17e thuisbezorghub geopend. Vanuit de nieuwe distributielocatie worden de online bestelde boodschappen via Jumbo.com en de Jumbo app rechtstreeks bezorgd bij klanten in de regio Brabant‑Zuidwest en het zuiden van Zuid‑Holland.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid