Too Good To Go-app heeft inmiddels 800.000 gebruikers


Voedselverspilling – Het initiatief Too Good To Go heeft vandaag de 1 miljoenste maaltijd gered. De 800.000 gebruikers van de app tegen voedselverspilling kunnen bij zo’n 2.000 aangesloten locaties terecht voor eten wat tegen sluitingstijd over dreigt te blijven. Voedselverspilling is om meerdere redenen verwerpelijk. Het is een belasting voor het milieu, maar ook om ethische redenen is van het grootste belang om zorgvuldig om te gaan met de geproduceerde voedselproducten. Ieder jaar wordt in Nederland tussen de 1,7 en 2,5 miljoen ton eten verspild. Er wordt eten weggegooid in de gehele voedselketen, van boer tot aan bord. De app Too Good To Go wil die verspilling tegen gaan. Door gebruik te maken van de app sluiten steeds meer ondernemers hun dag verspillingsvrij af en genieten consumenten tegen een leuke prijs van een duurzame maaltijd. Met het milieu als winnaar. Want met het redden van 1 miljoen maaltijden voorkomt Too Good To Go een CO₂-uitstoot van circa 2,5 miljoen kg. Dit staat gelijk aan de hoeveelheid energie die nodig is om meer dan 300 miljoen smartphones op te laden*. Het Too Good To Go-initiatief dat vorig jaar januari live ging, wil de komende tijd niet alleen groeien in aantal gebruikers, maar ook meer kennis delen over het voorkomen van voedselverspilling. Daarom is vanaf vandaag een gedeelte van de site ingeruimd voor educatie en inspiratie voor particulieren en bedrijven hoe zij voedselverspilling kunnen voorkomen. Bron: @FoodClicks Voedselverspilling – Het initiatief Too Good To Go heeft vandaag de 1 miljoenste maaltijd gered. De 800.000 gebruikers van de app tegen voedselverspilling kunnen bij zo’n 2.000 aangesloten locaties terecht voor eten wat tegen sluitingstijd over dreigt te blijven. Voedselverspilling is om meerdere redenen verwerpelijk. Het is een belasting voor het milieu, maar ook om ethische redenen is van het grootste belang om zorgvuldig om te gaan met de geproduceerde voedselproducten. Ieder jaar wordt in Nederland tussen de 1,7 en 2,5 miljoen ton eten verspild. Er wordt eten weggegooid in de gehele voedselketen, van boer tot aan bord. De app Too Good To Go wil die verspilling tegen gaan. Door gebruik te maken van de app sluiten steeds meer ondernemers hun dag verspillingsvrij af en genieten consumenten tegen een leuke prijs van een duurzame maaltijd. Met het milieu als winnaar. Want met het redden van 1 miljoen maaltijden voorkomt Too Good To Go een CO₂-uitstoot van circa 2,5 miljoen kg. Dit staat gelijk aan de hoeveelheid energie die nodig is om meer dan 300 miljoen smartphones op te laden*. Het Too Good To Go-initiatief dat vorig jaar januari live ging, wil de komende tijd niet alleen groeien in aantal gebruikers, maar ook meer kennis delen over het voorkomen van voedselverspilling. Daarom is vanaf vandaag een gedeelte van de site ingeruimd voor educatie en inspiratie voor particulieren en bedrijven hoe zij voedselverspilling kunnen voorkomen. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Nu ook ‘bio-puree’ van afgekeurde biologische bananen

Voedselverspilling  – The Banana Factory opende begin 2023 haar deuren om anders afgekeurde bananen, te redden van onnodige vernietiging door hier bananenpuree van te maken. Naast reguliere bananenpuree, maakt het bedrijf in samenwerking met Coroos nu ook biologisch gecertificeerde bananenpuree zodat ook bio producenten kunnen werken met “no-waste” bananenpuree.

Lees bericht


Minder verspilling brood en banket blijkt uit NVB Monitor

Voedselverspilling – Brood is het product dat het meest wordt verspild. Dat komt vooral omdat het een dagvers product is. Daarom zet de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) zich in om de reststromen en verspilling in de keten inzichtelijk te maken, zodat ze gericht kunnen werken aan reductie. En met resultaat, zo laat de NVB weten. Op basis van de...

Lees bericht

Orbisk bestaat 5 jaar en heeft inmiddels 737.520 kilo voedsel gered

Voedselverspilling - Orbisk, een Nederlandse scale-up die zich inzet voor een duurzamer voedselsysteem, bestaat vijf jaar. Het jubileum wordt gevierd met de lancering van een Impact Report. Uit dit eerste rapport blijkt onder andere dat Orbisk wereldwijd 737.520 kilo voedsel heeft gered uit de afvalbak, wat neerkomt op zo'n 1,6 miljoen maaltijden.

Lees bericht

Orbisk en Accor-hotels streven naar halvering voedselverspilling

Voedselverspilling - Accor Group is één van de eerste grote hotelketen die haar wereldwijde voedselverspilling actief gaat terugdringen. In een samenwerking met de voedselafvalmonitor van Orbisk gaat de hotelorganisatie in honderden Accor hotels de komende maanden een start maken met het tegengaan van voedselverspilling. Die slimme technologie moet chefs helpen hun voedselafval te meten en met de helft terug te...

Lees bericht



InstockMarket ontvangt B Corp-certificering

Certificering - InstockMarket, de duurzame horecagroothandel, laat weten dat het bedrijf officieel een B Corp is. Om deze erkenning te verdienen, moet een organisatie voldoen aan strenge normen op het gebied van sociale en ecologische duurzaamheid.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid