Too Good To Go brengt eerste Impact Report uit


Voedselverspilling – 3,6 miljoen maaltijden heeft Too Good To Go in 2020 gered. Dat blijkt uit het eerste Impact Report dat het voedselverspillingsinitiatief vandaag heeft uitgebracht. Wereldwijd werden 28.615.597 maaltijden gered.

Too Good To Go gaat het Impact Report voortaan jaarlijks uitbrengen. Het laat zien welke resultaten er wereldwijd worden geboekt tegen voedselverspilling. In Nederland werden 3.620.319 maaltijden gered in plaats van verspild, een stijging van 85% ten opzichte van 2019. Daarnaast laat Too Good To Go via het verslag weten vanaf dit jaar klimaatneutraal+ te werken.

Impactvol

Voedselverspilling zorgt voor 8% van de wereldwijde CO2e-uitstoot. Het verminderen van voedselverspilling is volgens Project Drawdown, een veel omvattend plan om klimaatontwrichting te keren, het meest impactvolle wat we kunnen doen om klimaatverandering tegen te gaan. Too Good To Go heeft daarom de ambitie in 2021 om wereldwijd 65 miljoen maaltijden te redden van de prullenbak. Tot nu toe zijn in 2021 in Nederland al 2,8 miljoen maaltijden gered.

Internationaal

Het van origine Deense bedrijf is actief in 13 Europese landen, langs de Oost- en Westkust van de Verenigde Staten en in Canada. Miljoenen consumenten komen in actie via de app waar ze overgebleven eten kunnen redden bij winkels in de buurt. Naast de app zet Too Good To Go zich ook op zoveel mogelijk andere plekken in de maatschappij in om een beweging tegen voedselverspilling op gang te brengen. Wereldwijd sloten 50.387 nieuwe partners zich aan bij Too Good To Go, waarvan 2.495 in Nederland.

Zichtbaar

Geertje Zeegers, Country Manager Too Good To Go Nederland: “De lancering van het Impact Report maakt voor mij nog zichtbaarder dat we onderdeel zijn van een wereldwijde beweging tegen voedselverspilling. Het is geweldig om te zien dat we er niet alleen voor staan en samen met zoveel consumenten, partners, bedrijven en overheden strijden voor verandering. Tegelijkertijd blijven we ook kritisch op onszelf en willen we volgend jaar nog beter presteren.”

Verspillings-app

Too Good To Go is een platform dat samen met bijna 1,5 miljoen Nederlandse app-gebruikers strijdt tegen voedselverspilling. In de app staan restaurants, cafés, supermarkten, bakkerijen en hotels die tegen een gereduceerd tarief producten aanbieden die aan het einde van de dag over dreigen te blijven.

Bron: Too Good To Go/ @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

AH komt met Verspil-mij-niet zakje in strijd tegen verspilling

Formulenieuws – Naast een landelijke uitrol van het initiatief 'Brood van gisteren' tegen voedselverspilling, komt Albert Heijn met het Verspil-me-niet zakje en gaat de supermarktketen producten tegen de houdbaarheidsdatum ‘dynamisch afprijzen’. AH zet daarmee een volgende stap in de strijd tegen het verspillen van voedsel.

Lees bericht


60 miljoen boterhammen redden tijdens Verspillingsvrije Week

Actie – Wat zorgvuldiger omgaan met brood en broodproducten, kan in een week tijd 60 miljoen boterhammen besparen. Dat is ook de inzet van bakkers en supermarkten die meedoen aan de campagne van de stichting Samen Tegen Voedselverspilling om broodverspilling onder consumenten te voorkomen, tijdens de nationale Verspillingsvrije Week van 7 tot en met 13 september.

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid