Too Good To Go brengt eerste Impact Report uit


Voedselverspilling – 3,6 miljoen maaltijden heeft Too Good To Go in 2020 gered. Dat blijkt uit het eerste Impact Report dat het voedselverspillingsinitiatief vandaag heeft uitgebracht. Wereldwijd werden 28.615.597 maaltijden gered.

Too Good To Go gaat het Impact Report voortaan jaarlijks uitbrengen. Het laat zien welke resultaten er wereldwijd worden geboekt tegen voedselverspilling. In Nederland werden 3.620.319 maaltijden gered in plaats van verspild, een stijging van 85% ten opzichte van 2019. Daarnaast laat Too Good To Go via het verslag weten vanaf dit jaar klimaatneutraal+ te werken.

Impactvol

Voedselverspilling zorgt voor 8% van de wereldwijde CO2e-uitstoot. Het verminderen van voedselverspilling is volgens Project Drawdown, een veel omvattend plan om klimaatontwrichting te keren, het meest impactvolle wat we kunnen doen om klimaatverandering tegen te gaan. Too Good To Go heeft daarom de ambitie in 2021 om wereldwijd 65 miljoen maaltijden te redden van de prullenbak. Tot nu toe zijn in 2021 in Nederland al 2,8 miljoen maaltijden gered.

Internationaal

Het van origine Deense bedrijf is actief in 13 Europese landen, langs de Oost- en Westkust van de Verenigde Staten en in Canada. Miljoenen consumenten komen in actie via de app waar ze overgebleven eten kunnen redden bij winkels in de buurt. Naast de app zet Too Good To Go zich ook op zoveel mogelijk andere plekken in de maatschappij in om een beweging tegen voedselverspilling op gang te brengen. Wereldwijd sloten 50.387 nieuwe partners zich aan bij Too Good To Go, waarvan 2.495 in Nederland.

Zichtbaar

Geertje Zeegers, Country Manager Too Good To Go Nederland: “De lancering van het Impact Report maakt voor mij nog zichtbaarder dat we onderdeel zijn van een wereldwijde beweging tegen voedselverspilling. Het is geweldig om te zien dat we er niet alleen voor staan en samen met zoveel consumenten, partners, bedrijven en overheden strijden voor verandering. Tegelijkertijd blijven we ook kritisch op onszelf en willen we volgend jaar nog beter presteren.”

Verspillings-app

Too Good To Go is een platform dat samen met bijna 1,5 miljoen Nederlandse app-gebruikers strijdt tegen voedselverspilling. In de app staan restaurants, cafés, supermarkten, bakkerijen en hotels die tegen een gereduceerd tarief producten aanbieden die aan het einde van de dag over dreigen te blijven.

Bron: Too Good To Go/ @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Nu ook ‘bio-puree’ van afgekeurde biologische bananen

Voedselverspilling  – The Banana Factory opende begin 2023 haar deuren om anders afgekeurde bananen, te redden van onnodige vernietiging door hier bananenpuree van te maken. Naast reguliere bananenpuree, maakt het bedrijf in samenwerking met Coroos nu ook biologisch gecertificeerde bananenpuree zodat ook bio producenten kunnen werken met “no-waste” bananenpuree.

Lees bericht


Minder verspilling brood en banket blijkt uit NVB Monitor

Voedselverspilling – Brood is het product dat het meest wordt verspild. Dat komt vooral omdat het een dagvers product is. Daarom zet de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) zich in om de reststromen en verspilling in de keten inzichtelijk te maken, zodat ze gericht kunnen werken aan reductie. En met resultaat, zo laat de NVB weten. Op basis van de...

Lees bericht

Orbisk bestaat 5 jaar en heeft inmiddels 737.520 kilo voedsel gered

Voedselverspilling - Orbisk, een Nederlandse scale-up die zich inzet voor een duurzamer voedselsysteem, bestaat vijf jaar. Het jubileum wordt gevierd met de lancering van een Impact Report. Uit dit eerste rapport blijkt onder andere dat Orbisk wereldwijd 737.520 kilo voedsel heeft gered uit de afvalbak, wat neerkomt op zo'n 1,6 miljoen maaltijden.

Lees bericht

Orbisk en Accor-hotels streven naar halvering voedselverspilling

Voedselverspilling - Accor Group is één van de eerste grote hotelketen die haar wereldwijde voedselverspilling actief gaat terugdringen. In een samenwerking met de voedselafvalmonitor van Orbisk gaat de hotelorganisatie in honderden Accor hotels de komende maanden een start maken met het tegengaan van voedselverspilling. Die slimme technologie moet chefs helpen hun voedselafval te meten en met de helft terug te...

Lees bericht



InstockMarket ontvangt B Corp-certificering

Certificering - InstockMarket, de duurzame horecagroothandel, laat weten dat het bedrijf officieel een B Corp is. Om deze erkenning te verdienen, moet een organisatie voldoen aan strenge normen op het gebied van sociale en ecologische duurzaamheid.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid