Too Good To Go opent voor producenten met (horeca)overschotten


Uitgifte van Too Good To Go-producten bij de Circl-locatie van vermaat

Voedselverspilling – Producenten met (horeca)overschotten kunnen vanaf vandaag terecht bij Too Good To Go. In een samenwerking met Vermaat, worden de voedseloverschotten via enkele gesloten locaties van het horecabedrijf aan consumenten geleverd.

Producenten die meedoen zijn onder andere Verkade, Fish Tales, Farm Brothers, Van Tol, GRO, Oma’s Soep, Mayoneur en Keesmakers.

Too Good To Go richt zich sinds januari 2018 in Nederland op het redden van overgebleven eten bij onder andere supermarkten, bakkerijen, restaurants en hotels. Maar voedselverspilling is een probleem dat op veel meer plekken in de voedselketen plaatsvindt: van boer tot aan bord wordt er eten weggegooid. Eerder zette Too Good To Go al stappen in die keten en werden ook boeren aangesloten op het platform. Vandaag kondigt de social impact company aan de app open te stellen voor producenten met (horeca)overschotten.

Samenwerking met Vermaat

Ook bij producenten blijven producten over. Door de langdurige sluiting van de horeca groeit dit probleem. Cateraar Vermaat, partner van Too Good To Go, zag deze verontrustende trend terug in het contact met hun toeleveranciers. Uit deze contacten bleek dat producenten willen voorkomen dat hun producten verloren gaan, maar ze niet precies weten hoe ze de producten alsnog bij mensen thuis kunnen krijgen. Dat is het moment waarop Too Good To Go en Vermaat besloten de handen ineen te slaan. Op gesloten cateringlocaties hebben zij afhaalpunten voor de overgebleven producten ingericht. Op 15 locaties waaronder Circl, Ten Good Food Café en B. Building in Amsterdam en Mockamore in Rotterdam en Almere is het nu mogelijk een Magic Box met bijvoorbeeld chocolade van Verkade, overgebleven tonijn van Fish Tales, vegetarische oesterzwam bitterballen van GRO, pizza’s van Van Tol en horeca koekjes van Farm Brothers op te halen.

Directe pick-up

Er zijn ook producenten die een toegankelijk distributiepunt hebben waar Too Good To Go-gebruikers gemakkelijk langs kunnen komen. Dit geldt bijvoorbeeld voor het bedrijf Keesmakers en producent van veganistische mayonaise Mayoneur. Bij deze locaties is het nu mogelijk om via de Too Good To Go-app overgebleven plakken Kees en mayonaise af te halen.

Ambities

Op dit moment zijn er in Nederland al 75.000 Magic Boxen gered bij producenten, maar het bedrijf kijkt ook naar de toekomst. Joost Rietveld, Country Manager bij Too Good To Nederland: “We springen nu natuurlijk in op een heel actueel probleem, maar ik kijk ernaar uit om langdurig samen te werken met producenten. We blijven dromen van een wereld zonder voedselverspilling, dus willen we ook met producenten meedenken om op een duurzame manier vernietiging te voorkomen en verspilling terug te dringen. Zoals we dat ook met al onze andere partners doen.”

Bron: Too Good To Go/@FoodClicks

De chocoladebox van Vermaat

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Vermaat gaat exploitatie oppakken van 44 La Place-restaurants

Samenwerking - Jumbo Groep Holding, eigenaar van La Place, en horeca-en cateringspecialist Vermaat Groep maken vandaag bekend dat beide partijen een strategische samenwerking aan gaan voor de exploitatie van 44 La Place restaurants. Jumbo blijft eigenaar van het La Place merk, zes eigen restaurants, vier stationslocaties en de (inter)nationale franchiserelaties.

Lees bericht

UFS en Orbisk strijden samen tegen voedselverspilling

Voedselverspilling - Unilever Food Solutions (UFS) en voedselafvalmonitor Orbisk gaan gezamenlijk strijden tegen voedselverspilling in de horeca. De samenwerking sluit aan bij Unilevers ‘Future Foods’ plan, dat de milieu-impact van de voedselketen moet verminderen en mensen gaat helpen met de transitie naar gezondere voedingspatronen.

Lees berichtBrabantse Houben Worstenbrood failliet

Faillissement  - Houben  Worstenbrood in Eindhoven heeft faillissement aangevraagd. Minder bezoek in de bakkerij, afnemende verkopen en het niet doorgaan van verschillende evenementen als gevolg van de coronamaatregelen hebben aan de basis gestaan van de financiële problemen, zo laten de eigenaren weten.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid