Too Good To Go redt in vijf jaar 18 miljoen maaltijden in Nederland

Voedselverspilling – Too Good To Go is deze maand vijf jaar actief in Nederland. In die periode heeft het in ons land 18 miljoen maaltijden gered van voedselverspilling. In 2022 waren dat er alleen al 6,4 miljoen. Een toename van 21,8% ten opzichte van 2021. Een bewijs dat het gebruik van de app nog steeds groeit. Ook in het buitenland.
Wereldwijd namen de cijfers de afgelopen anderhalf jaar vijf keer harder toe dan de zes jaar voorgaande jaren. In totaal zijn er inmiddels al 200 miljoen maaltijden gered. Geertje Zeegers, Country Director Nederland, signaleert dat Nederlanders steeds bewuster minder voedsel verspillen omdat ze weten hoe groot de milieu-impact is.
Het van origine Deense platform Too Good To Go gaat verspilling tegen door consumenten via een app te koppelen aan producenten en bedrijven met voedseloverschotten die nog van goede kwaliteit zijn, maar in de winkel niet langer verkocht mogen worden. Ze worden tegen een lagere prijs aangeboden in ‘Verrassingspakketten’ die appgebruikers bij bedrijven kunnen ophalen.
In Nederland telt de app ruim 3,9 miljoen Nederlandse gebruikers. Samen met meer dan 6.000 partners wordt er dagelijks gewerkt aan een wereld waar voedselverspilling wordt tegengegaan. Zeegers, Country Director: “Het is geweldig om te zien hoeveel we de afgelopen vijf jaar hebben bereikt en hoeveel impact we al hebben gemaakt. We zijn dankbaar voor alle gebruikers van ons platform, zowel partners als consumenten, die bijdragen aan het verminderen van voedselverspilling en daarmee ook klimaatverandering tegengaan. We blijven ons inzetten voor een duurzame toekomst en werken vastberaden toe naar een wereld waarin voedselverspilling niet langer bestaat.”
200 miljoen maaltijden wereldwijd
Wereldwijd zijn er, dankzij meer dan 75 miljoen gebruikers en 134.000 actieve partners in 17 landen, 200 miljoen maaltijden gered. Dat staat volgens Too Good To Go gelijk aan 500.000 ton CO2e. Het kostte het platform zes jaar om 100 miljoen maaltijden te bereiken, maar de volgende 100 miljoen werd vijf keer zo snel gehaald. Een logisch gevolg van de huidige omstandigheden, aldus Zeegers. “Het bewustzijn groeit. Eten redden via de app is een toegankelijke manier voor consumenten om hun steentje bij te dragen. Bovendien biedt het, gezien de inflatie, voor velen een uitkomst op financieel vlak.”
‘Kijk-ruik-proef’-label
Too Good To Go is niet alleen meer online actief: om consumenten te motiveren thuis minder te verspillen en hun zintuigen vaker te laten gebruiken, werd in 2022 een ‘Kijk-ruik-proef’-label geïntroduceerd. Deze staat inmiddels op meer dan 700 supermarktproducten gedrukt.
Bron: Too Good To Go/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
InstockMarket opent nieuw Food Rescue Center
Voedselverspilling - Duurzame horeca groothandel InstockMarket heeft een nieuwe locatie geopend in Diemen. De verhuizing van Amsterdam naar een groter pand maakt het mogelijk de diensten verder op te schalen.
Lees berichtISS doneert 1 miljoen kommen soep aan Voedselbanken
Donatie - Facilitair dienstverlener ISS Facility Services is een samenwerking gestart met het sociale soepmerk Soupalicious. Dit partnerschap levert de Nederlandse voedselbanken maar liefst 1 miljoen kommen soep op per jaar. Een prachtige stap om honger door armoede tegen te gaan.
Lees berichtCateringsector gaat voedselverspilling in kaart brengen
Catering – Elf ondernemingen in de cateringsector en twee brancheverenigingen hebben gezamenlijk besloten werk te gaan maken van voedselverspilling en starten met het in kaart brengen van de hoeveelheid voedsel dat wordt verspild. Het gaat om alle sectoren waarin de cateraars actief zijn, dus bedrijfskantines, zorginstellingen en schoolkantines.
Lees berichtVitam start met ‘No Time to Waste Wall’
Catering – In de strijd tegen voedselverspilling is cateraar Vitam op een van de locaties van CFD (Belastingdienst) gestart met een ‘No Time to Waste Wall’. In deze automaat zijn diverse samengestelde producten te vinden die zijn gemaakt van ingrediënten die anders zouden worden weggegooid.
Lees berichtCompass start wereldwijde campagne tegen voedselverspilling
Catering - Compass Group, wereldwijd marktleider in food- en supportservices, gaat internationaal campagne voeren tegen voedselverspilling. Het bedrijf doet dit ter gelegenheid van de zevende Stop Food Waste Day, een internationale dag in de strijd tegen voedselverspilling.
Lees berichtInstock wil meer voedsel redden en gaat verhuizen
Voedselverspilling - Instock heeft inmiddels meer dan 2 miljoen kg aan eten gered van verspilling. Dit jaar verwacht Instock meer dan een miljoen kilo te redden. Om de grotere hoeveelheden met eten te kunnen ontvangen verhuist Instock in april met hun Food Rescue Center naar Diemen naar een grotere locatie.
Lees bericht