Too Good To Go stelt tijdelijk app beschikbaar voor reguliere afhaalmaaltijden


Platform - Too Good To Go stelt het platform beschikbaar voor reguliere afhaalmaaltijden. De huidige omstandigheden in de horeca zijn zo bijzonder dat de organisatie de app aanbiedt zonder verder winstoogmerk. Dankzij de app kunnen gasten gerechten ophalen bij de restaurants, die toch gerechten willen blijven maken voor gasten.

Too Good To Go is een platform dat normaal samen met 1,5 miljoen Nederlandse app-gebruikers strijdt tegen voedselverspilling. In de app staan restaurants, cafés, supermarkten, bakkerijen en hotels die tegen een gereduceerd tarief producten aanbieden die aan het einde van de dag over dreigen te blijven.

Aan dat model wordt nu het initiatief ‘Steun lokaal - afhalen, zo voor elkaar!’ tijdelijk toegevoegd. Gebruikers van de app vinden onder de zoekterm ‘Steun lokaal’ afhaalmaaltijden van lokale ondernemers die voor de normale prijs worden verkocht. Daarbij gaat het niet om onverkochte producten, maar verse maaltijden waarmee je als consument ondernemers kunt steunen.

Joost Rietveld, Country Director van Too Good To Go Nederland: “We hebben de afgelopen twee jaar enorm veel steun gekregen van Nederlandse ondernemers in de strijd tegen voedselverspilling. Nu willen we graag iets terugdoen.

Naast de introductie van het ‘Steun lokaal’-initiatief zal Too Good To Go ook zoveel mogelijk eten veilig blijven redden. “We staan onverminderd klaar voor locaties waar voedselverspilling plaatsvindt. Voor sommige ondernemers is onze Magic Box juist de uitkomst die nu nodig is,” aldus Rietveld.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsArtiesten vieren heropening horeca met variant op Hazes-lied

Actie – De artiesten Diggy Dex, Nick Schilder en Roel van Velzen vieren met een nieuwe uitvoering van de Hazes-hit ‘Het Laatste Rondje’ de heropening horeca. In de nieuwe versie draait het niet om de laatste minuten waarin een café open is, maar juist om de eerste minuten dat deze weer opengaat.

Lees bericht

OMT adviseert heropening horeca met sluiting om 20.00 uur

Advies - Het Outbreak Management Team (OMT) heeft geadviseerd de horeca- en cultuursector te openen tot 20.00 uur. Het adviesteam acht het op basis van de huidige besmettingscijfers en redelijk stabiele ziekenhuisopnames het verantwoord een aantal maatregelen te versoepelen en de horeca te heropenen tot 20.00 uur.

Lees berichtStudenten organiseren Colourfull Lunch voor de horeca

Actie – Studenten van het Horeca & Toerisme College van ROC Midden Nederland hebben met een lunch aandacht gevraagd voor de problemen in de horeca. Met de Colourfull Lunch wilden zij de aandacht vestigen op het werken in de horeca in het algemeen en het tekort aan personeel en de horeca-opleidingen in het bijzonder.

Lees bericht

KHN wil deze week duidelijkheid heropening horeca

Heropening - Nu er steeds meer geluiden komen vanuit gemeenten en maatschappij over de mogelijkheden de horeca te heropenen, roept Koninklijke Horeca Nederland (KHN) het kabinet op om nog deze week de horecasector duidelijkheid te geven over heropening.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid