Too Good To Go stelt tijdelijk app beschikbaar voor reguliere afhaalmaaltijden
_1080_608.png)
Platform - Too Good To Go stelt het platform beschikbaar voor reguliere afhaalmaaltijden. De huidige omstandigheden in de horeca zijn zo bijzonder dat de organisatie de app aanbiedt zonder verder winstoogmerk. Dankzij de app kunnen gasten gerechten ophalen bij de restaurants, die toch gerechten willen blijven maken voor gasten.
Too Good To Go is een platform dat normaal samen met 1,5 miljoen Nederlandse app-gebruikers strijdt tegen voedselverspilling. In de app staan restaurants, cafés, supermarkten, bakkerijen en hotels die tegen een gereduceerd tarief producten aanbieden die aan het einde van de dag over dreigen te blijven.
Aan dat model wordt nu het initiatief ‘Steun lokaal - afhalen, zo voor elkaar!’ tijdelijk toegevoegd. Gebruikers van de app vinden onder de zoekterm ‘Steun lokaal’ afhaalmaaltijden van lokale ondernemers die voor de normale prijs worden verkocht. Daarbij gaat het niet om onverkochte producten, maar verse maaltijden waarmee je als consument ondernemers kunt steunen.
Joost Rietveld, Country Director van Too Good To Go Nederland: “We hebben de afgelopen twee jaar enorm veel steun gekregen van Nederlandse ondernemers in de strijd tegen voedselverspilling. Nu willen we graag iets terugdoen.
Naast de introductie van het ‘Steun lokaal’-initiatief zal Too Good To Go ook zoveel mogelijk eten veilig blijven redden. “We staan onverminderd klaar voor locaties waar voedselverspilling plaatsvindt. Voor sommige ondernemers is onze Magic Box juist de uitkomst die nu nodig is,” aldus Rietveld.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
INTERNORGA wil gastronomie naar hoger niveau tillen
Vakbeurzen – De coveniencebeurs INTERNORGA die van 14 tot en met 18 maart 2025 wordt gehouden in Hamburg wil niet alleen de belangrijkste trends signaleren, maar ook de gastronomie naar een hoger niveau brengen. De beurs is bestemd voor foodprofessionals uit de out-of-homemarkt en de retail.
Lees berichtKoningin Máxima bezoekt Food Rescue Center InstockMarket
Voedselverspilling – Hare Majesteit Koningin Máxima heeft deze week een werkbezoek gebracht aan het Food Rescue Center van InstockMarket in Diemen. Dit bezoek maakt deel uit van een reeks werkbezoeken die de koningin aflegt in het kader van duurzaamheid en circulariteit.
Lees berichtGezonde formule Poké&ZO kiest Sligro als leverancier
Formulenieuws - Poké&ZO is een samenwerking aangegaan met Sligro Food Group. De groothandel is daarmee de totaalleverancier van de vijf Poké&ZO-locaties in Nederland geworden. Het contract heeft een looptijd van vijf jaar.
Lees berichtDrie nieuwe jonge chefs benoemd tot New Chefs on the Block
Event – Tijdens de tiende jubileumeditie van New Chefs on the Block werden drie jonge culinaire talenten in het zonnetje gezet. De New Chefs zijn Gijs Kemmeren (restaurant Vannu), Peter Bogema (restaurant Sober) en Luca Carli (restaurant Reverie). Zij werden gekozen vanwege hun innovatieve aanpak, focus op duurzaamheid, innovatie en sterke culinaire visie.
Lees berichtKop is er af bij HorecaEvenTT in WTC Expo Leeuwarden
Vakbeurzen - De kop is er af bij HorecaEventt in Leeuwarden in WTC Expo. Bijna 500 exposanten presenteren nog tot en met woensdag hun producten en concepten. De horecabeurs in het noorden trekt traditioneel altijd veel ondernemers van de Waddeneilanden.
Lees berichtING gematigd positief over horeca in 2025
Analyse - De vooruitzichten voor de horeca voor 2025 zijn, met een verwachte volumegroei van 3%, gematigd positief. Dankzij een verbeterde koopkracht en ‘gewenning’ aan de hogere prijzen geeft de consument dit jaar volgens de bank weer meer uit in de horeca dan in 2024.
Lees bericht