Tool Gastronomixs gaat culinaire inspiratie Vitam-chefs borgen


Catering – De chefs van de meer dan 250 restaurants van Vitam krijgen vanaf oktober de tool Gastronomixs ter beschikking om hun eigen recepturen te kunnen borgen. In het online platform waar zij toegang toe krijgen, kunnen zij ook nieuwe gerechten toevoegen of bestaande gerechten aanpassen. De chefs bij de restaurants van Vitam stellen allemaal hun eigen weekmenu samen. Om die gerechten te borgen was een systeem noodzakelijk waarin dit goed en gemakkelijk kon. Het online platform Gastronomixs biedt die mogelijkheid. Op het platform staan duizenden gerechten en hun bereiding. Door deze vast te leggen en toegankelijk te maken, worden enerzijds de gerechten vastgelegd, maar dienen zij tevens als bron van inspiratie voor andere chefs en medewerkers. Sezoensgroenten De chefs van Vitam koken dagelijks met verse producten, met zo min mogelijk toevoegingen, maar bij voorkeur met Nederlandse seizoensgroenten. Het platform ondersteunt de chefs ook op dat terrein door de inzet van een productkalender. Hierop is te zien welke seizoensproducten wanneer beschikbaar zijn. Bron: @FoodClicks Catering – De chefs van de meer dan 250 restaurants van Vitam krijgen vanaf oktober de tool Gastronomixs ter beschikking om hun eigen recepturen te kunnen borgen. In het online platform waar zij toegang toe krijgen, kunnen zij ook nieuwe gerechten toevoegen of bestaande gerechten aanpassen. De chefs bij de restaurants van Vitam stellen allemaal hun eigen weekmenu samen. Om die gerechten te borgen was een systeem noodzakelijk waarin dit goed en gemakkelijk kon. Het online platform Gastronomixs biedt die mogelijkheid. Op het platform staan duizenden gerechten en hun bereiding. Door deze vast te leggen en toegankelijk te maken, worden enerzijds de gerechten vastgelegd, maar dienen zij tevens als bron van inspiratie voor andere chefs en medewerkers. Sezoensgroenten De chefs van Vitam koken dagelijks met verse producten, met zo min mogelijk toevoegingen, maar bij voorkeur met Nederlandse seizoensgroenten. Het platform ondersteunt de chefs ook op dat terrein door de inzet van een productkalender. Hierop is te zien welke seizoensproducten wanneer beschikbaar zijn. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Join Program wint contract campus Booking.com

Catering - Booking.com kiest voor cateringvernieuwer Join Program om het complete voedsel- en drank aanbod te produceren en faciliteren voor het nieuwe kantoor. Booking.com verhuist in 2023 naar een nieuwe campus en heeft in Join Program de partner gevonden om ervoor te zorgen dat alle HQ-medewerkers zich thuis gan voelen.

Lees bericht


Fors verlies van banen verwacht in facilitaire sector

Catering – Geert van de Laar verwacht als voorzitter van de Code Verantwoordelijk Marktgedrag (Code VM) een fors verlies van banen in de facilitaire sector. De facilitaire sector (branches beveiliging, catering, projectverhuizing, schoonmaak, samen goed voor € 8,7 miljard omzet) kent meer dan 250.000 medewerkers.

Lees bericht


Markies en Summa College zetten stappen in verduurzaming schoolkantines

Schoolcatering – Een duurzaam en gezond voedselaanbod, intensief hergebruik van overgebleven producten en het doneren van reststromen aan stadsboerderijen in Zuidoost-Brabant. Dit zijn enkele opvallende ingrediënten van de samenwerking van het Summa College en Markies Catering bij de exploitatie van schoolkantines, die in september ingaat.

Lees bericht



Vitam opent ‘dark kitchen’ Chef by Vitam

Catering – Vitam opent een ‘dark kitchen’ in Amstelveen, genaamd Chef by Vitam. Hiermee speelt de facilitaire horecadienstverlener in op de veranderende wensen van medewerkers van de Rijksoverheid die hybride werken. Gerechten worden in een centrale keuken voorbereid, die vervolgens worden afgemaakt op de betreffende locatie worden afgemaakt. Hierdoor is het voor Vitam mogelijk om een breder assortiment aan te bieden,...

Lees bericht



© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid