Top 3 wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2022/2023 bekend


Verkiezing - Donderdag 1 december maakte SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca), namens de commissie Beste Leerbedrijf Horeca, bekend welke leerbedrijven in de Top 3 van de wedstrijd staan. De leerbedrijven die gaan strijden voor de titel Beste Leerbedrijf Horeca 2022/2023, zijn in willekeurige volgorde: De Hof uit Renswoude, De Werf uit Veere en ’t Voorhuys uit Emmeloord.

Ook dit jaar had de wedstrijdcommissie, die bestaat uit vertegenwoordigers van SVH, SBB, KHN, FNV Horeca, de MBO Raad en eerdere winnaars Van der Valk Sassenheim-Leiden en ’t Havenmantsje, de taak om te bepalen welke leerbedrijven dit jaar de finale bereiken.

De Top 10 van beste leerbedrijven is afgelopen weken bezocht door de vakjury van de wedstrijd. Om een compleet beeld te krijgen van het leerbedrijf en de leermeesters, werd tijdens het bezoek uitvoerig met hen gesproken. Daarnaast werd het opleidingsplan en de visie op opleiden onder de loep genomen. De resultaten van de bedrijfsbezoeken werden door de vakjury gepresenteerd aan de wedstrijdcommissie, waarna de Top 3 werd bepaald.

De Top 3

De Hof, De Werf en ’t Voorhuys wisten zich als beste leerbedrijven te onderscheiden. De bedrijven vielen tijdens de jurybezoeken op door de gestructureerde en heldere opleidingsvisie, met een individuele aanpak voor elke leerling. Ook werden de opdrachten tijdens de nominatieronde door deze bedrijven het beste uitgevoerd.

Beste Leermeester Horeca

De rol van de leermeester wordt dit jaar ook weer onder de aandacht gebracht: zij maken kans op de titel Beste Leermeester Horeca 2022/2023. De beste leermeester kwam in beeld bij de bezoeken van de vakjury aan de leerbedrijven in de Top 10. Deze prijs is bedoeld voor die leermeester, die er met zijn of haar eigen kwaliteiten bovenuit steekt. Welke leermeesters in de Top 3 Beste Leermeester Horeca staan wordt maandag 5 december bekendgemaakt door SVH.

Finale

De leerbedrijven in de Top 3 worden in december bezocht en beoordeeld door de voltallige wedstrijdcommissie. Het winnende leerbedrijf en de winnende leermeester worden tijdens de finale op de Horecava in 2023 bekendgemaakt.

Eerdere winnaars Beste Leerbedrijf Horeca

2019/2020: 't Havenmantsje in Harlingen

2018/2019: Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden

2017/2018: Het Hooihuis in Roosendaal

2016: DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station

2015: Vroeg in Bunnik

2014: Stempels Haarlem

2013: Hotel Greenside Texel

2012: McDonald’s Nederweert

2011: Sheraton Amsterdam Airport Hotel

2010: Golden Tulip Tjaarda Oranjewoud

2009: Conferentiehotel Willibrordhaeghe

2008: Restaurant Smits Koffiehuis in Amsterdam

2007: Landgoed De Wilmersberg in De Lutte

Eerdere winnaars Beste Leermeester Horeca

2019/2020: Nita Huning-Koster van Het Noorden van Aalten

Bron: SVH/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

SVH en VANG Buitenshuis starten e-learning duurzame horeca

Opleiding - Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en VANG Buitenshuis, een uitvoeringsorgaan van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, gaan samen aan de slag voor een meer duurzame horeca. Beide partijen willen ondernemers met een e-learning voorbeelden en kennis aanreiken, zodat zij meer kunnen bijdragen aan het bereiken van een duurzame bedrijfsvoering en daarmee de klimaatdoelstellingen.

Lees bericht


De Werf Beste Leerbedrijf en Mark Benneker Beste Leermeester

Verkiezing - Restaurant De Werf uit Veere is uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2022/2023. Op de tweede plaats staat ’t Voorhuys in Emmeloord, gevolgd door De Hof in Renswoude. Mark Benneker van ’t Kruisselt in De Lutte kreeg de titel Beste Leermeester Horeca 2022/2023 uitgereikt.

Lees bericht

Eerste ‘Horeca Hart’ uitgereikt aan Eric Frericks

Uitreiking - Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) heeft een nieuwe prijs in het leven geroepen voor mensen die de horecasector op een mooie manier uitdragen. De award hiervoor heet het 'Horeca Hart', Het eerste ‘Horeca Hart’ werd uitgereikt aan Eric Frericks, werkzaam in de keuken bij Prins Heerlijk in Tilburg. Hij ontving de award uit handen van SVH directeur Ricardo Eshuis.

Lees bericht

Pizza Profs organiseert eerste Pizza Inspiratie Event

Event - Pizza Profs, het platform voor alle professionele pizzabakkers in Nederland, organiseert op maandag 24 oktober het allereerste Pizza Inspiratie Event bij SVO in Houten. Een van de gastsprekers op het event is de Italiaanse tomatenspecialist Carlo Casoni van Pizza Prof-partner Mutti. Daarnaast zijn er verschillende proeverijen.

Lees bericht


© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid