Top Bakkers twee keer genomineerd voor de Horecava Awards


Het circulaire vloerbrood van de Top Bakkers

Verkiezing - Top Bakkers is met Circulair Brood twee keer genomineerd voor de Horecava Innovation Awards 2023. Het brood van de coöperatieve organisatie voor ambachtelijke bakkers is genomineerd binnen de categorie Food & Beverage en voor de Duurzaamheid Karel de Vos Award.

Brood is één van de meest verspilde voedingsproducten in Nederland en daar willen de Top Bakkers wat aan gaan doen. Met één Circulair Brood voorkomen we de verspilling van drie broden. Retourbrood wordt verwerkt tot gefermenteerd paneermeel, een soort desem wat als nieuw ingrediënt wordt toegevoegd aan het deeg. Door de fermentatie wordt het brood, volgens de bakkersorganisatie, ook nog eens smaakvoller; dus minder verspilling en meer smaak.

Circulair Brood is een samenwerking tussen Bakkerij Koenen, Bakkersgrondstof en Top Bakkers. Het brood is te proeven op de Horecava op standnummer 12.310. De uitslag van Horecava Innovation Awards 2023 is op de beurs op 9 januari 2023.

Bron: Top Bakkers/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Bakkerij ‘t Kraayennest Top Bakker van het jaar 2023

Verkiezing - Bakkerij ‘t Kraayennest uit Nijmegen is verkozen tot Top Bakker van het jaar 2023. Dit werd woensdag bekend gemaakt op het Bakkersfestijn. Elk jaar reikt Top Bakkers de wisseltrofee uit aan de bakker die het beste scoort op twaalf verschillende onderdelen. Bakkerij ‘t Kraayennest heeft de hoogste score behaald en mag zich een jaar lang Top Bakker van het...

Lees bericht


Johan van der Weerd krijgt plein naar zich vernoemd

Fastservice - Johan van der Weerd heeft tijdens de Horecava afscheid genomen van de Stichting de Lekkerste Wedstrijden. Hij was de founder van het initiatief, dat de creativiteit in de fastservicesector aanwakkert. Om hem te eren kreeg hij een plein naar zich vernoemd; het Johan van der Weerdplein.

Lees bericht
© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid