Top Bakkers twee keer genomineerd voor de Horecava Awards
_1080_608_90.jpg)
Verkiezing - Top Bakkers is met Circulair Brood twee keer genomineerd voor de Horecava Innovation Awards 2023. Het brood van de coöperatieve organisatie voor ambachtelijke bakkers is genomineerd binnen de categorie Food & Beverage en voor de Duurzaamheid Karel de Vos Award.
Brood is één van de meest verspilde voedingsproducten in Nederland en daar willen de Top Bakkers wat aan gaan doen. Met één Circulair Brood voorkomen we de verspilling van drie broden. Retourbrood wordt verwerkt tot gefermenteerd paneermeel, een soort desem wat als nieuw ingrediënt wordt toegevoegd aan het deeg. Door de fermentatie wordt het brood, volgens de bakkersorganisatie, ook nog eens smaakvoller; dus minder verspilling en meer smaak.
Circulair Brood is een samenwerking tussen Bakkerij Koenen, Bakkersgrondstof en Top Bakkers. Het brood is te proeven op de Horecava op standnummer 12.310. De uitslag van Horecava Innovation Awards 2023 is op de beurs op 9 januari 2023.
Bron: Top Bakkers/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Bakkerij ‘t Kraayennest Top Bakker van het jaar 2023
Verkiezing - Bakkerij ‘t Kraayennest uit Nijmegen is verkozen tot Top Bakker van het jaar 2023. Dit werd woensdag bekend gemaakt op het Bakkersfestijn. Elk jaar reikt Top Bakkers de wisseltrofee uit aan de bakker die het beste scoort op twaalf verschillende onderdelen. Bakkerij ‘t Kraayennest heeft de hoogste score behaald en mag zich een jaar lang Top Bakker van het...
Lees berichtJohan van der Weerd krijgt plein naar zich vernoemd
Fastservice - Johan van der Weerd heeft tijdens de Horecava afscheid genomen van de Stichting de Lekkerste Wedstrijden. Hij was de founder van het initiatief, dat de creativiteit in de fastservicesector aanwakkert. Om hem te eren kreeg hij een plein naar zich vernoemd; het Johan van der Weerdplein.
Lees berichtBakkerij Beukeveld bakt met ‘Nedertarwe’
Bakkerij Beukeveld bakt voortaan als één van de negen bakkers met graan van Nederlandse bodem, het zogenoemde Nedertarwe. Dat is bijzonder, het Nederlandse klimaat is namelijk niet ideaal voor graan om mee te bakken.
Lees berichtHorecava-organisatie telt in totaal 61.000 bezoekers
Vakbeurzen – De horecavakbeurs Horecava, die afgelopen vier dagen plaats had in de RAI in Amsterdam, heeft 61.000 bezoekers getrokken volgens de organisatie. Op sommige momenten was de drukte ook duidelijk merkbaar in de gangpaden van bepaalde hallen.
Lees berichtPaolo Marino pakt goud tijdens NK Pizza bakken 2023
Wedstrijd – De hoofdprijs van het NK Pizza bakken 2023 is voor Paolo Marino van Mangia Pizza & Pasta Centrum in Amsterdam. De Italiaan gaf tijdens de Horecava een groot deelnemersveld het nakijken.
Lees berichtZuivelhoeve overall-winnaar bij Foodservice Awards
Verkiezing - De winnaars van de Foodservice Awards zijn dinsdag bekend gemaakt op de Horecava. De vijfde editie werd voor de tweede keer op rij overall gewonnen door Zuivelhoeve. Anne & Max, Eazie en AH to Go konden ook een prijs mee naar huis nemen.
Lees bericht