François Geurds kookt voor daklozen als actie tegen voedselverspilling


Sterrenchef François Geurds kokt samen met Zegro en MKN voor Rotterdamse daklozen tegen voedselverspilling

Actie - Sterrenchef François Geurds Heeft wel een hele bijzondere manier gevonden om voedselverspilling tegen te gaan; hij en zijn team gaan in de Verspillingsweek van 7 tot en met 13 september koken voor de daklozen in Rotterdam.

De actie is opgezet samen met de Rotterdamse horeca groothandel Zegro en met de keukenapparatuur van MKN. De initiatiefnemers bieden op die manier daklozen een warme maaltijd en dragen tegelijkertijd hun steentje bij aan een beter milieu.

Verspillingsvrije Week

François Geurds kookt al enkele keren per jaar voor daklozen in Rotterdam. Niet alleen omdat hij die mensen een warm hart toedraagt, maar ook om voedselverspilling tegen te gaan. Want nog steeds wordt er over de hele wereld te veel voedsel weggegooid, waar van alles mee gedaan kan worden. Zo kwam François samen met Zegro op het idee om maaltijden te bereiden voor daklozen. Om dat idee te ondersteunen stelde MKN keukenapparatuur beschikbaar voor de bereiding van deze maaltijden. Met deze liefdadigheidsactie vragen zij aandacht aan voedselverspilling in Nederland, in de hoop dat zoveel mogelijk mensen hun steentje bijdragen om dit tegen te gaan.

Sharing

Sinds François Geurds de deuren van restaurants François Geurds en FoodLabs by François Geurds aan Katshoek, Rotterdam, heeft geopend wilde hij maar één ding, zijn liefde voor gastronomie delen met zoveel mogelijk mensen. ‘Het koken voor daklozen geeft een fantastische voldoening, ons vak bestaat uit sharing en dit is de ultieme vorm van delen met iedereen.’

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Albron neemt De Buurtboer over

Overname - Albron heeft De Buurtboer, leverancier van bedrijfslunches overgenomen van de beide oprichtsters. Albron versterkt hiermee haar portfolio aan oplossingen voor eten en drinken op het werk.

Lees bericht
AH komt met Verspil-mij-niet zakje in strijd tegen verspilling

Formulenieuws – Naast een landelijke uitrol van het initiatief 'Brood van gisteren' tegen voedselverspilling, komt Albert Heijn met het Verspil-me-niet zakje en gaat de supermarktketen producten tegen de houdbaarheidsdatum ‘dynamisch afprijzen’. AH zet daarmee een volgende stap in de strijd tegen het verspillen van voedsel.

Lees bericht


60 miljoen boterhammen redden tijdens Verspillingsvrije Week

Actie – Wat zorgvuldiger omgaan met brood en broodproducten, kan in een week tijd 60 miljoen boterhammen besparen. Dat is ook de inzet van bakkers en supermarkten die meedoen aan de campagne van de stichting Samen Tegen Voedselverspilling om broodverspilling onder consumenten te voorkomen, tijdens de nationale Verspillingsvrije Week van 7 tot en met 13 september.

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid