Topman maant kabinet in ‘open brief’ tot doorpakken


Actie – Gerard van der Krogt, voormalig managing director van Unilever Food Solutions en thans in diezelfde functie verantwoordelijk voor maaltijdenbedrijf Maitre, heeft in een ‘open brief’ het kabinet gemaand tot doorpakken. Met de hartenkreet ‘Gas er op’ doet hij op linkedin een klemmend beroep op de overheid om snel en gericht kleine ondernemers te steunen.

‘We zijn nu twee weken circa 2 weken verder na de aankondiging van terechte extreme maatregelen tegen Corona,’ schrijft hij op zijn linkedin. En, geweldig dat er diverse regelingen zijn aangekondigd om ondernemers te helpen, maar wanneer komt het door?, zo vraagt hij zich af.

Domino-effect

“Inmiddels heb ik diverse kleinere ondernemers gesproken en de cashflows issues stapelen zich op en ‘t wordt een domino-effect van ontslagen en faillissementen! En dus mega recessie!’ Daraom zijn oproep ‘pak s.v.p door!’. Van der Krogt denkt daarbij niet alleen aan een compensatie van de loonkosten, maar de vraag is ook wat doen we met de huur? ‘De compensatie voor deloonkosten is in veel gevallen voor de meeste ondernemers een druppel op een gloeiende plaat, maar omzet en marge en aflossingen is een totaal ander verhaal. “Drie maanden huuruitstel is fijn, maar de omzet en marge inhalen, hoe doe je dat?”

Gas erop

Volgens Van der Krogt is het hoog tijd dat uit de diepe zakken van de overheid de ondernemers die nu in liquiditeitsproblemen zitten, worden geholpen. “En rap,”schrijft hij, “want anders gaan die bedrijven of zichzelf liquideren of failliet" GAS EROP DUS!, schrijft hij in kapitalen.

Afromen

Verder zouden de winnaars van dit ‘ongekende mega issue meer moeten worden afgeroomd om de rest te steunen’, aldus de Van der Krogt. ‘Waarom zouden bedrijven en haar aandeelhouders aan een noodlottig issue extreem moeten winnen? “, zo vraagt hij zich af.

Uiteraard ziet de topman ook kansen voor na de corona-periode, maar eerst zullen de bedrijven overeind moeten blijven. “Kansen en up sides zijn er overal (duurzaamheid, terug naar de basis, etc.) maar eerst de boel stabiliseren, ook economisch! Gas erop dus!”

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Supermarkten zien omzet ook in 2021 toenemen

Supermarkt – In 2021 hebben de Nederlandse supermarkten €44.6 miljard omzet gedraaid. Dit is weliswaar een lichte daling van -0.2%, echter door de extra 53e week in 2020, had 2021 één week minder. Gecorrigeerd voor deze extra week zou de groei +1.7% zijn geweest.

Lees berichtGinjaar (Postillion Hotels) stapt uit publieke debat na grimmige kritiek

Hotels – Bijna twee jaar lang presenteerde algemeen directeur Erik-Jan Ginjaar van Postillion Hotels na afloop van elke persconferentie of kabinetsmededeling over de bestrijding van de coronapandemie een filmpje waarin hij inging op het door de overheid geformuleerde coronabeleid. Hij gaf daarin aan hoe Postillion daar op een positieve manier mee omging. Daaraan is nu een einde gekomen omdat de toon...

Lees bericht

‘NVBF wil geen coronatoegangsbewijs voor bioscoop- en theaterbezoek’

Bioscopen - De Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) spreekt in een  open brief aan het demissionaire kabinet haar zorgen uit over het vervallen van de anderhalvemeterregel per 20 september als het aantal besmettingen en ziekenhuizen die versoepeling toestaan. Consequentie daarvan zou zijn dat de bedrijven in deze sector bezoekers moet vragen om een coronatoegangsbewijs wanneer meer dan 75 mensen in...

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid