Total slaat megaklapper met overname BP-locatie Kok aan A4


Foto bij: Rijksvastgoedbedrijf

Petrol – Een megaklapper, zo is de overname van het BP-tankstation Kok aan de A4 bij Hoofddorp door Total Nederland wel te noemen. Het tankstation ‘Den Ruygenhoek West’ van de firma Kok & Zonen behoort tot een van de belangrijkste tankstations lang de Nederlandse wegen, zowel in omvang als in service. Nog voor het einde van het jaar kleurt het station om in de kleuren van Total.

Het tankstation aan de A4 tussen Amsterdam en Den Haag, ter hoogte van Hoofddorp, was nog altijd zelfstandig. Afgelopen september zat het station in de landelijke veiling van Rijksvastgoedbedrijf en werden de rechten voor 15 jaar weer toegewezen aan het familiebedrijf kok & Zonen. Na een uitgebreide marktverkenning, samen met BETA adviseur Chris van der Straaten, is besloten om met Total Nederland verder in zee te gaan. Belangrijke reden voor die keuze voor Total Nederland is de expertise in het exploiteren van een tankstation en de ambities die de maatschappij heeft als het gaat om nieuwe energie.

Versterking

Voor Total Nederland is de toplocaties aan de A4 een aanzienlijke versterking van het landelijk netwerk. Geert Houbrechts, directeur Retail van Total Nederland is dan ook bijzonder verheugd met de locatie. “Het tankstation ligt strategisch zeer goed en er is hier de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in de shop. We willen deze bestaande shop in de komende jaren blijven moderniseren en aanpassen met onze conceptvisie aan de behoeften en wensen van onze gasten,” aldus Houbrechts.

Multi Energy Hub

Total is al langer bezig het strategisch netwerk te versterken. Enkele jaren geleden nam de maatschappij ook de huurrechten van de toplocatie Bijleveld aan de A12 bij Harmelen over voor een recordbedrag van 24 miljoen euro voor de exploitatie van 15 jaar. Ook voor de locatie in Hoofddorp verwerft Total Nederland nu de huurrechten voor die periode. Verder ziet Total Nederland grote kansen om verschillende vormen van nieuwe energie aan te bieden, zoals Total EV charge snelladers, groen gas en het plaatsen van een waterstofinstallatie. De combinatie van locatie, de grote moderne shop, nieuwe energieën en de ruime parkeermogelijkheden maakt van dit Total station een multi Energy Hub.

Vaste stop

Het tankstation aan de A4 is nog een echt familiebedrijf. Het station is voor menig reiziger op de A4 een vast stop vanwege de bakery en de service op het terrein. Karin Kok, die tevens voorzitter is van de Vereniging Particuliere Rijkswegvergunningen van Tankstations (VPR):  “Wij  hebben decennia lang ons tankstation geëxploiteerd aan de A4. Samen met een grote groep trouwe medewerkers hebben we onze klanten met veel plezier in een veranderende wereld kunnen bedienen. Wij vertrouwen vanaf eind dit jaar de tankstation exploitatie toe aan Total in de wetenschap dat zij verder zullen bouwen aan het tankstation van de toekomst.

Carwash

De locatie kent naast een uitgebreide shop en verschillende soorten brandstof ook een carwash. Houbrechts:  “We hebben tijdens de gesprekken met de firma Kok & Zonen ervaren dat zij dit station op een heel professionele en klantvriendelijke manier exploiteren. Wij zullen uiteraard de gasten met dezelfde spirit blijven ontvangen en hen al onze premium Total diensten aanbieden.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsEerste One Hundred restrooms geplaatst bij TOTAL Leiderdorp

Formulenieuws -  Gisteren is de eerste locatie van One Hundred restrooms bij TOTAL Aurora in Leiderdorp (A4) officieel in gebruik genomen. Ter gelegenheid hiervan gaf Johan Molenbroek, hoofddocent TU Delft en ‘de toiletprofessor’ een korte toelichting op het belang van voldoende, toegankelijke en hygiënische toiletten onderweg. ‘En als je dat dan ook nog beleving kunt noemen…’.

Lees bericht

Total gaat samenwerken met One Hundred Restrooms

Petrol - Total Nederland is een samenwerking aangegaan met One Hundred Restrooms. Total wil door de samenwerking de reiziger een betere ‘toiletervaring’ bieden. Drie snelweglocaties worden nog dit voorjaar voorzien van een nieuwe toiletgroep, de eerste is Aurora aan de A4 Bij Liederdorp.

Lees bericht

Total wint met Café Bonjour Foodservice Award 2020

Verkiezing - Café Bonjour, het shopconcept van Total servicestations is opnieuw verkozen tot de beste foodservice-aanbieder langs de weg. Het bedrijf ontving de Foodservice Award in de categorie petrol. De prijs werd op de Horecava uitgereikt. Het was de tweede keer dat de awards werden toegekend en ook de tweede keer dat Total binnen petrol de prijs ontving. Alwin Kautz,...

Lees bericht


Total start ‘epische weken’ voor schonere motor

Petrol – De tankstations van Total Nederland binden de strijd aan tegen ‘vervuiling’ en starten met de epische weken voor een schonere motor. Bedoeling van de actie is het stimuleren van de verkoop van Total Excellium, de brandstof die zorgt voor een schonere motor waardoor deze beter presteert. Personeel is gehuld in ridder-outfit, het foodassortiment is aangepast, maar ook door de...

Lees bericht

Veiling tankstations levert staat bijna 162 miljoen euro op

Petrol – Opnieuw bracht een veiling van tankstations de schatkist een fors bedrag op. De 19 stations die woensdag 11 september onder de hamer gingen leverde de staat 161,9 miljoen euro op. Het hoogste bedrag werd neergelegd door Shell voor de locatie Hackelaar aan de A1 bij Muiden. Shell betaalde 22,4 miljoen voor deze locatie om deze vijftien jaar te mogen exploiteren. Elk jaar worden...

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid