Tour Culinair viert 40-jarig jubileum op Mallorca
_1080_655_90.jpg)
Jubileum – Tour Culinair, een horecanetwerkgroep waar ondernemers elkaar al fietsend inspireren, had onlangs het 40-jarig jubileum. Om het te vieren vertrok de groep van 1 tot en met 4 oktober naar het fietseiland Mallorca. Het weekend stond in het teken van bezoeken aan inspirerende horecaconcepten, gecombineerd met twee zware fietsritten op het bergachtige Spaanse eiland.
Voor de tweede keer in het 40-jarig bestaan van de Tour Culinair werd de rit niet in Nederland verreden. Mallorca staat bij veel wielrenners bekend als hét wielerparadijs. Ook op hospitality-gebied valt er veel inspirerends te beleven. Voorzitter Richard Francke, in het dagelijks leven directeur van de Koninklijke Industrieele Groote Club in Amsterdam: “De ondernemers hebben dit jaar extra getraind om het zware parcours aan te kunnen. Bijkomend voordeel is dat ze tijdens al die trainingsuren hun hoofd helemaal leeg konden maken”.
Sportief én zakelijk
Met 40 jaar is Tour Culinair een van de oudste netwerkplatforms in de horeca. In 1984 werd het peloton 'weggeschoten' door Prins Bernhard, ook Hans Wiegel en Erica Terpstra hebben die rol wel eens vervuld. Tegenwoordig zijn er vaak burgemeesters en profwielrenners bij de start of finish aanwezig. De leden van de Tour Culinair zijn beslissers in de gastrvijheidsbranche, die elkaar al fietsend inspireren. Volgens voorzitter Francke is sporten cruciaal voor ondernemers om binnen het eigen bedrijf tot goede prestaties te komen. “Sporten en ondernemen zijn in mijn ogen onlosmakelijk met elkaar verbonden, zeker in onze hectische bedrijfstak. In dit vak moet je lichamelijk en geestelijk fit zijn.”
Een ander belangrijk doel van de Tour Culinair is het uitwisselen van kennis. Francke: “Wij zijn een fietsende studieclub. Ondernemers nemen dagelijks talloze beslissingen: over investeringen, personeel, overnames, financiering, contracten, noem maar op. En dan hebben ze ook nog eens te maken met ingewikkelde regelgeving. Het helpt ontzettend als je hoort hoe een ander het doet. Een ritje op de fiets kan je zomaar een paar duizend euro opleveren.”
Oeuvre award
Tijdens het weekend werd routinier en tourvriend Rick Claus van Claus Company in het zonnetje gezet. Hij ontving uit handen van Tour Culinair voorzitter Richard Francke de Tour Culinair Oeuvre Award. Francke: “De altijd enthousiaste Rick Claus heeft als eigenaar van Claus Park Collection veel bereikt. Tijdens de vele ritten met Tour Culinair heeft hij de collega's weten te inspireren met zijn vele anekdotes”.
Naast de Tour Culinair wordt er jaarlijks een klasbaktrofee uitgereikt. Met deze prijs wil Tour Culinair het belang van overdragen van vakkennis in de horeca positief onder de aandacht brengen.
Bron: Tour Culinair/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Horeca gaat speeddaten met talenten
Horeca – Horecabedrijven gaan woensdag speeddaten met talenten. Vanwege het enorme aantal horecavacatures in Utrecht is het voor leerbedrijven van belang zichzelf op de juiste wijze in de kijker te spelen. En dat is precies wat de vertegenwoordigers van ruim 70 horecabedrijven uit de regio Utrecht aanstaande woensdag tijdens de jaarlijkse speeddate op het Horeca & Toerisme College in Nieuwegein zullen proberen
Lees berichtRestaurantplatforms Formitable en Zenchef bundelen krachten
Samenwerking - Het Amsterdamse groeiplatform voor restaurants Formitable en de Parijse ontwikkelaar van restauranttechnologie Zenchef gaan hun krachten bundelen. Door de samenwerking kunnen beide partijen efficiënter innoveren en hun eigen marktpositie in Europa verstevigen.
Lees bericht11.100 horecabedrijven moeten definitieve NOW berekening nog aanvragen
Financieel - Werkgevers in de horeca- en cateringsector, die in de vier aanvraagperiodes tussen oktober 2020 en september 2021 gebruikmaakten van de NOW-regeling hebben in veel gevallen nog geen definitieve berekening van de NOW-regelingen aangevraagd. Het gaat om de NOW-aanvragen NOW 3.1, 3.2, 3.3 en 4. Zo’n 11.100 bedrijven hebben daarvoor nog een kleine maand de tijd. Om de bedrijven daarop te wijzen komt het UWV,...
Lees berichtTwee nieuwe horecaoplossingen bij Sligro: QR-bestellen en Tafel reserveren
Groothandel – Met oplossingen als QR-bestellen en Tafel reserveren wil Sligro een bijdrage leveren aan de problemen in de horeca. Stijgende kosten en het gebrek aan personeel, in combinatie met marges die onder druk staan, zorgen er voor dat het runnen van een rendabele horecazaak niet eenvoudig is.
Lees berichtFoodservice gaat meer pijn voelen dan supermarkt
De druk op de koopkracht van consumenten zal meer gaan worden gevoeld bij horeca, foodservice en voedingsspeciaalzaken dan bij de supermarkten. Dit voorspelt ING Research in een speciaal schrijven richting de groothandels in Nederland.
Lees berichtDe Werf Beste Leerbedrijf en Mark Benneker Beste Leermeester
Verkiezing - Restaurant De Werf uit Veere is uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2022/2023. Op de tweede plaats staat ’t Voorhuys in Emmeloord, gevolgd door De Hof in Renswoude. Mark Benneker van ’t Kruisselt in De Lutte kreeg de titel Beste Leermeester Horeca 2022/2023 uitgereikt.
Lees bericht