Trash’ure Taarten bakt taarten met gered fruit


Oprichters Jeanne van Ittersum en Anton van Kooij van Trash'ure Taarten

Duurzaamheid - Taarten bakken met gered fruit en groente. Dat is wat Trash’ure Taarten in Nijmegen doet. Daarnaast worden de taarten ook nog eens gebakken door mensen met een migratieachtergrond die een integratietraject volgen.

Trash'ure Taarten is een onderneming met een wereldverbeterende missie. De oprichters Jeanne van Ittersum en Anton van Kooij kregen het idee voor een dergelijke onderneming in 2017 en gingen er in 2018 mee van start. Inmiddels werken er tien tot twaalf Nieuwe Nederlanders per week in de bakkerij, die een periode van zes maanden kunnen blijven.

Alle taarten bij Trash'ure Taarten worden gemaakt van groente en fruit dat anders wordt weggegooid. Net als bij de Verspillingsfabriek worden producten gebruikt, die net te weinig wegen om in de supermarkt te worden verkocht of omdat ze net niet de perfecte vorm hebben. Door er taarten van te bakken wordt de strijd aangebonden met voedselverspilling.

De taarten worden in een straal van tien kilometer binnen Nijmegen elektrisch bezorgd. Buiten die bezorgzone kunnen geïnteresseerden een brievenbustaart bestellen met een variatie aan producten.

Trash’ure Taarten  is als initiatief inmiddels verschillende keren onderscheiden.

Bron: @FoodClicks
 

Worteltaart van groente die gered is van verspilling

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Albron neemt De Buurtboer over

Overname - Albron heeft De Buurtboer, leverancier van bedrijfslunches overgenomen van de beide oprichtsters. Albron versterkt hiermee haar portfolio aan oplossingen voor eten en drinken op het werk.

Lees bericht


AH komt met Verspil-mij-niet zakje in strijd tegen verspilling

Formulenieuws – Naast een landelijke uitrol van het initiatief 'Brood van gisteren' tegen voedselverspilling, komt Albert Heijn met het Verspil-me-niet zakje en gaat de supermarktketen producten tegen de houdbaarheidsdatum ‘dynamisch afprijzen’. AH zet daarmee een volgende stap in de strijd tegen het verspillen van voedsel.

Lees bericht

60 miljoen boterhammen redden tijdens Verspillingsvrije Week

Actie – Wat zorgvuldiger omgaan met brood en broodproducten, kan in een week tijd 60 miljoen boterhammen besparen. Dat is ook de inzet van bakkers en supermarkten die meedoen aan de campagne van de stichting Samen Tegen Voedselverspilling om broodverspilling onder consumenten te voorkomen, tijdens de nationale Verspillingsvrije Week van 7 tot en met 13 september.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid