Trash’ure Taarten bakt taarten met gered fruit


Oprichters Jeanne van Ittersum en Anton van Kooij van Trash'ure Taarten

Duurzaamheid - Taarten bakken met gered fruit en groente. Dat is wat Trash’ure Taarten in Nijmegen doet. Daarnaast worden de taarten ook nog eens gebakken door mensen met een migratieachtergrond die een integratietraject volgen.

Trash'ure Taarten is een onderneming met een wereldverbeterende missie. De oprichters Jeanne van Ittersum en Anton van Kooij kregen het idee voor een dergelijke onderneming in 2017 en gingen er in 2018 mee van start. Inmiddels werken er tien tot twaalf Nieuwe Nederlanders per week in de bakkerij, die een periode van zes maanden kunnen blijven.

Alle taarten bij Trash'ure Taarten worden gemaakt van groente en fruit dat anders wordt weggegooid. Net als bij de Verspillingsfabriek worden producten gebruikt, die net te weinig wegen om in de supermarkt te worden verkocht of omdat ze net niet de perfecte vorm hebben. Door er taarten van te bakken wordt de strijd aangebonden met voedselverspilling.

De taarten worden in een straal van tien kilometer binnen Nijmegen elektrisch bezorgd. Buiten die bezorgzone kunnen geïnteresseerden een brievenbustaart bestellen met een variatie aan producten.

Trash’ure Taarten  is als initiatief inmiddels verschillende keren onderscheiden.

Bron: @FoodClicks
 

Worteltaart van groente die gered is van verspilling

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Bakkerij ‘t Kraayennest Top Bakker van het jaar 2023

Verkiezing - Bakkerij ‘t Kraayennest uit Nijmegen is verkozen tot Top Bakker van het jaar 2023. Dit werd woensdag bekend gemaakt op het Bakkersfestijn. Elk jaar reikt Top Bakkers de wisseltrofee uit aan de bakker die het beste scoort op twaalf verschillende onderdelen. Bakkerij ‘t Kraayennest heeft de hoogste score behaald en mag zich een jaar lang Top Bakker van het...

Lees bericht


Too Good To Go redt in vijf jaar 18 miljoen maaltijden in Nederland

Voedselverspilling  – Too Good To Go is deze maand vijf jaar actief in Nederland. In die periode heeft het in ons land 18 miljoen maaltijden gered van voedselverspilling. In 2022 waren dat er alleen al 6,4 miljoen. Een toename van 21,8% ten opzichte van 2021. Een bewijs dat het gebruik van de app nog steeds groeit. Ook in het buitenland.

Lees bericht

Instock wil meer voedsel redden en gaat verhuizen

Voedselverspilling -  Instock heeft inmiddels meer dan 2 miljoen kg aan eten gered van verspilling. Dit jaar verwacht Instock meer dan een miljoen kilo te redden. Om de grotere hoeveelheden met eten te kunnen ontvangen verhuist Instock in april met hun Food Rescue Center naar Diemen naar een grotere locatie.

Lees bericht

Bakker Bart Ede opent met vernieuwend format

Formulenieuws – Anderhalf jaar na een grootscheepse verbouwing, heeft Bakker Bart-ondernemer Ronald van Kolthoorn zijn filiaal aan de Grotestraat  in Ede opnieuw verbouwd en aangepast. Belangrijke reden voor de verbouwing was het plaatsen van een extra keukenblok en het bijplaatsen van meer orderkiosken voor een snellere doorstroming in de bakkerij. Dinsdag opende de verbouwde winkel.

Lees bericht


Unilever haalt mijlpaal van 1 miljoen geredde producten

Voedselverspilling  – De samenwerking tussen Unilever en Too Good To Go tegen voedselverspilling heeft in twee jaar tijd 1 miljoen producten gered. Deze mijlpaal werd bereikt met het aanbieden van magic boxen, een verrassingspakket met producten die tegen de ‘ten minste houdbaar tot-datum' (THT) zitten, die via de Too Good To Go-app worden aangeboden. Eind 2022 introduceerden beide partijen ook de mogelijkheid om...

Lees bericht
© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid