Trash’ure Taarten bakt taarten met gered fruit
Duurzaamheid - Taarten bakken met gered fruit en groente. Dat is wat Trash’ure Taarten in Nijmegen doet. Daarnaast worden de taarten ook nog eens gebakken door mensen met een migratieachtergrond die een integratietraject volgen.
Trash'ure Taarten is een onderneming met een wereldverbeterende missie. De oprichters Jeanne van Ittersum en Anton van Kooij kregen het idee voor een dergelijke onderneming in 2017 en gingen er in 2018 mee van start. Inmiddels werken er tien tot twaalf Nieuwe Nederlanders per week in de bakkerij, die een periode van zes maanden kunnen blijven.
Alle taarten bij Trash'ure Taarten worden gemaakt van groente en fruit dat anders wordt weggegooid. Net als bij de Verspillingsfabriek worden producten gebruikt, die net te weinig wegen om in de supermarkt te worden verkocht of omdat ze net niet de perfecte vorm hebben. Door er taarten van te bakken wordt de strijd aangebonden met voedselverspilling.
De taarten worden in een straal van tien kilometer binnen Nijmegen elektrisch bezorgd. Buiten die bezorgzone kunnen geïnteresseerden een brievenbustaart bestellen met een variatie aan producten.
Trash’ure Taarten is als initiatief inmiddels verschillende keren onderscheiden.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Minder verspilling brood en banket blijkt uit NVB Monitor
Voedselverspilling – Brood is het product dat het meest wordt verspild. Dat komt vooral omdat het een dagvers product is. Daarom zet de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) zich in om de reststromen en verspilling in de keten inzichtelijk te maken, zodat ze gericht kunnen werken aan reductie. En met resultaat, zo laat de NVB weten. Op basis van de...
Lees berichtOrbisk bestaat 5 jaar en heeft inmiddels 737.520 kilo voedsel gered
Voedselverspilling - Orbisk, een Nederlandse scale-up die zich inzet voor een duurzamer voedselsysteem, bestaat vijf jaar. Het jubileum wordt gevierd met de lancering van een Impact Report. Uit dit eerste rapport blijkt onder andere dat Orbisk wereldwijd 737.520 kilo voedsel heeft gered uit de afvalbak, wat neerkomt op zo'n 1,6 miljoen maaltijden.
Lees berichtOrbisk en Accor-hotels streven naar halvering voedselverspilling
Voedselverspilling - Accor Group is één van de eerste grote hotelketen die haar wereldwijde voedselverspilling actief gaat terugdringen. In een samenwerking met de voedselafvalmonitor van Orbisk gaat de hotelorganisatie in honderden Accor hotels de komende maanden een start maken met het tegengaan van voedselverspilling. Die slimme technologie moet chefs helpen hun voedselafval te meten en met de helft terug te...
Lees berichtOntbijtmerk Yespers introduceert nieuwe granola’s
Introductie – Het duurzame ontbijtmerk Yespers heeft vier nieuwe granola’s geïntroduceerd. Het gaat om een viertal ontbijtproducten gemaakt van Nederlandse haver met gered fruit.
Lees berichtInstockMarket ontvangt B Corp-certificering
Certificering - InstockMarket, de duurzame horecagroothandel, laat weten dat het bedrijf officieel een B Corp is. Om deze erkenning te verdienen, moet een organisatie voldoen aan strenge normen op het gebied van sociale en ecologische duurzaamheid.
Lees berichtKetenbrede samenwerking leidt tot aanpak tegen voedselverspilling
Voedselverspilling tegengaan gaat beter wanneer je in de keten samenwerkt, dat is de uitkomst van een pilot die vier partijen zijn aangegaan in een uitdagende ‘In 100 Days to Zero Food Waste’ challenge.
Lees bericht