Twan Hakvoort tweede SVH Meesterhorecaondernemer
_1024_768_90.jpg)
Geslaagd - Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, is onlangs geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Hij is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft behaald, en de 300ste SVH Meester van Nederland.
Met deze meestertitel wordt de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca geborgd.De Meesterproef nam twee dagen in beslag, om zo voldoende tijd te hebben om alle aspecten van het runnen van een onderneming op meesterlijk niveau te kunnen beoordelen. De proef werd afgenomen door drievoudig SVH Meester Paul van Oers (Hotel Management School Maastricht track Foodservice), SVH Meesterhorecaondernemer Koen Bakker (Het Hooihuis in Roosendaal), Ricardo Eshuis (directeur SVH) en Hanneke Westland (Secretaris SVH Meestertitels).
Voorzitter van de commissie SVH Meesterproef Koen Bakker is erg onder de indruk van de nieuwe Meester: “Op alle domeinen waarop beoordeeld wordt, personeel, finance, marketing, sales en ondernemen scoort Twan geweldig en is het bijzonder indrukwekkend wat hij kan overleggen als bewijs van zijn meesterlijkheid. Een boegbeeld.”
SVH Meestertitels
De titel SVH Meesterhorecaondernemer is een manier om kwaliteit zichtbaar te maken en om kwaliteit leveren te stimuleren. De meester heeft een voorbeeldfunctie naar medewerkers en andere ondernemers en biedt een wenkend perspectief voor jongeren. Met het slagen van Twan Hakvoort heeft Nederland in totaal 300 SVH Meesters, die samen 316 SVH Meestertitels hebben behaald, verdeeld over de zes SVH Meestertitels (SVH Meesterkok, Meesterhorecaondernemer, Meesterijsbereider, Meesterkok, Meesterschenker en Wijnmeester). In 1980 is de eerste SVH Meesterkok geslaagd voor de Meesterproef.
Bron: SVH/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Sem Beks geslaagd voor Meesterproef SVH Wijnmeester
Horeca - Op vrijdag 27 juni is Sem Beks (32), Hoofd-sommelier van De Librije*** in Zwolle, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Wijnmeester. Hij is daarmee de 36ste SVH Wijnmeester van Nederland. De Librije is nu het enige restaurant waar vier SVH Meesters actief zijn, waaronder SVH Wijnmeester en Meestergastvrouw Thérèse Boer.
Lees berichtRobèrt van Beckhoven nu ook SVH Meesterijsbereider
IJsbereiding - Robèrt van Beckhoven (64), eigenaar van ‘bij Robèrt’ in Oisterwijk, is geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterijsbereider. Naast Meester Patissier en Meester Boulanger is hij nu dus ook SVH Meesterijsbereider
Lees berichtGreendish en SVH bouwen aan duurzamere hospitality
Samenwerking - Greendish en SVH bundelen hun krachten om de online Greendish Academy nieuw leven in te blazen op het platform SVH Horecatalent.
Lees berichtHart voor de Horeca Award uitgereikt aan Frans Hazen
Persoonlijk – Hotelier Frans Hazen heeft de Hart voor de Horeca Award ontvangen uit handen van Ricardo Eshuis, directeur van SVH. De uitreiking vond plaats tijdens de overdracht van de dagelijkse leiding van Grand Hotel De Draak in Bergen op Zoom. Hazen heeft hier 40 jaar de leiding gehad.
Lees bericht‘Meer mensen dan ooit werkzaam in de horeca’
Analyse - Nieuwe cijfers uit de Arbeidsmarktmonitor Gastvrijheidssector laten zien dat het aantal mensen dat werkzaam is in de horeca een recordhoogte heeft bereikt. Het totaal aantal dienstverbanden komt in 2023 uit op 517.000.
Lees berichtMet Nelson Tanate telt De Librije nu vier SVH Meesters
Meesterproef - Nelson Tanate (33), chef-kok van Restaurant De Librije*** in Zwolle, is geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. De Librije telt nu vier SVH Meesters.
Lees bericht