Tweede backWERK geopend in binnenstad Arnhem


Nieuwe BackWERK-locatie aan Grote Oord in de binnenstad van Arnhem

Formulenieuws – Arnhem heeft een tweede backWERK. De bakery-café formule opende donderdag een tweede locatie in de binnenstad van Arnhem.

De nieuwe locatie aan Grote Oord is de 37e vestiging van backWERK en de tweede locatie in de Arnhemse binnenstad. De winkel heeft een vloeroppervlakte van circa 87 vierkante meter. BackWERK heeft een langdurige huurovereenkomst gesloten voor het pand tegen een marktconforme huurprijs en is daarin bijgestaan door Engelvast, de vaste makelaar van backWERK. De fomule is groeiende in Nederland en heeft gesprekken lopen met diverse verhuurders over het openen van nieuwe vestigingen in verschillende steden door het land.

backWERK

BackWERK is van origine een Duitse formule, maar heeft in de loop der jaren een vrijwel volledige Nederlandse invulling gekregen. Het is een bakery-café format waarbij gasten in een warme, gezellige omgeving vers bereide gerechten direct kunnen kiezen. BackWERK opent steeds meer vestigingen in Nederland. In 2009 werd de eerste Nederlandse vestiging geopend in Nijmegen. De afgelopen jaren is de franchiseketen hard gegroeid en telt op dit moment meer dan 340 vestigingen met locaties in diverse Europese landen, waaronder Duitsland, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland. Momenteel staat het aantal vestigingen in Nederland op 37 (en met geplande openingen in Delft en Amsterdam straks op 39). Sinds het najaar van 2017 valt backWERK onder het Zwitserse beursgenoteerde Valora A.G..

Broodzaak

Recent werd een franchiseovereenkomst gesloten met horecabedrijf HMSHost voor de ombouw van een drietal Broodzaak-locaties op treinstations. Als die locaties zich in omzet en klantbeleving naar tevredenheid ontwikkelen worden ook de andere Broodzaken op de Nederlandse treinstations omgebouwd naar de backWERK-formule.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Horecasector richt platform op in strijd tegen personeelscrisis

Horecaplatform – Partners uit verschillende hoeken van de horeca sector richten gezamenlijk het platform mijnhorecabaan.nl op. Onder andere HMSHost International, Heineken, Coca Cola, Vrumona, McDonald’s, Restaurant Company Europe, Bidfood en Bram Ladage slaan de handen ineen om de nationale personeelscrisis aan te pakken.

Lees bericht


Moederbedrijf BackWERK neemt Duits Frittenwerk over

Buitenland – Valora, het moederbedrijf van BackWERK, neemt in Duitsland het horecaconcept Frittenwerk over. Het is de eerste stap die Valora zet in het snel groeiende fastcasualsegment. Valora is voornamelijk actief is met horecaconcepten die zich richten op afhalen.

Lees bericht

Valora Food Service Duitsland vergroot slagkracht management

Benoeming –  Valora Food Service Duitsland, het moederbedrijf van onder andere de BackWerk-formule, breidt het management uit met twee nieuwe leden. Dick de Vilder treedt toe en krijgt de algehele verantwoordelijkheid voor de BackWerk formule en Angelo Mans zal verantwoordelijk worden voor alle product gerelateerde zaken, van productontwikkeling tot supply chain management.

Lees berichtBackWERK en Lekkerland verlengen samenwerking

Samenwerking – Ook de komende jaren worden de bakery-cafe’s van backWERK bevoorraad door Lekkerland Nederland. Beide partijen hebben de samenwerking per april 2022 verlengd. De focus komt te liggen op verdere groei van de bakkerijketen.

Lees bericht

Vijf grootste stations gaan plastic flesjes innemen

Statiegeld - Vanaf september kunnen reizigers op de vijf grootste treinstations in Nederland hun plastic flesjes met statiegeld inleveren. Op ieder flesje zit namelijk sinds 1 juli dit jaar 15 eurocent statiegeld. De inlevermachines zijn ook geschikt voor het inzamelen van blikjes, waar vanaf 31 december 2022 statiegeld op zit.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid