Tweede editie Utrechts culinair festival ‘Bier und Wein am Rhein’


BUWAR-festival in Utrecht wil brug slaan tussen oude stad en nieuwe wijk Leidsche Rijn

Foodfestival - In het weekend van 9 en 10 juli vindt de 2e editie van het culinair festival ‘Bier Und Wein Am Rhein’ (BUWAR) plaats in het park bij “Buiten Bij De Sluis” foodbar aan het Amsterdam Rijnkanaal in Leidsche Rijn. Het BUWAR festival wordt georganiseerd door een aantal lokale ondernemers.

Bezoekers kunnen genieten van live muziek van Utrechtse bandjes en dj’s, culinaire lekkernijen, eigen gebrouwen bieren, wijnen en diverse workshops. De workshops variëren van het maken van brood, het bereiden van een rivierkreeften lunch tot cupcakes versieren voor kids en van grillen met groenten tot sushi maken. Het festival is gratis toegankelijk.

900 jaar Utrecht

Het BUWAR festival maakt deel uit van de viering van ‘900 Jaar Utrecht’. Zo is er een middeleeuwse riddertent ingericht als herberg, waar de ontwikkeling van bier en wijn in de 900 jarige geschiedenis van Utrecht wordt toegelicht. Het festival wordt zaterdag 9 juli afgetrapt met een inzameling voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie, waarbij een groep van 150 motorrijders in allerlei kostuums verkleed zullen rondrijden om hiervoor geld op te halen.

BUWAR

Het BUWAR festival moet een jaarlijkse traditie worden en heeft als doel om de aantrekkelijkheid van Leidsche Rijn te promoten en een binding te maken tussen de nieuwe en oude stad. Het eerste BUWAR in 2021 was ondanks corona een groot succes met bijna 1000 bezoekers. Deelnemende ondernemers zijn Buiten bij de Sluis, Brood Brood, Venster Wijkrestaurant, Maximus Brouwerij, Terweide Bierclub, Roemer Wijnbar, Most Wijnbar en Leidsche Rijn Wijn. Het BUWAR festival is mede mogelijk gemaakt door Ondernemersfonds Leidsche Rijn.

Bron: BUWAR/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Qalkoen-initiatief om zieke kinderen te steunen en de horeca

Kerstinitiatief – Vleeschmeester en verschillende lokale horecazaken hebben de handen in een geslagen en zijn een nieuw kerstinitiatief gestart om de ziekenkinderen in vier kinderziekenhuizen te steunen. Voor iedere verkochte kwaliteitskalkoen - ‘de Qalkoen’ - wordt namelijk €10,- gedoneerd aan de stichtingen van deze kinderziekenhuizen.

Lees bericht


Een tweede zaak willen openen in coronatijd

Horeca – Terwijl de meeste horecaondernemers bezig zijn hun omzetten weer op niveau te krijgen is ondernemer Bas van Heezik in Utrecht bezig geld in te zamelen voor een tweede locatie in Leidsche Rijn. Een nieuw horecaconcept dat de huiskamer moet worden van het nieuwe winkelcentrum.

Lees bericht

Biologisch horecaconcept The Barn in Leidsche Rijn gaat weer open

Formulenieuws – The Barn, de horecagelegenheid met uitsluitend biologische en verse producten, die onlangs failliet ging, opent in ieder geval weer één locatie. De vestiging in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn gaat vanaf morgen weer open. “Of het een doorstart moet worden genoemd, weet ik niet,” laat eigenaar René Jaspers weten aan @FoodClicks, “maar we openen in ieder geval weer een...

Lees bericht

Kwalitaria Délifrance opent in Leidsche Rijn

Formulenieuws – Tijdens de openingsweek van het winkelcentrum is er al een klein voorproefje gegeven, maar zaterdag is het echt zover: dan wordt Kwalitaria Délifrance aan de Grauwaartsingel in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn Centrum feestelijk geopend. De zaak is gebouwd in de allernieuwste stijl. Volgens eigenaar Arend Roest omvat dat meer dan een moderne inrichting: “Kwaliteit staat bij ons...

Lees bericht


Biologische winkelketen’ The Barn failliet

Faillisement – Het doek voor de 'biologische winkelketen' The Barn is gevallen. Sinds een paar dagen hingen er al briefjes op de deuren van de vier winkels dat ze ‘wegens omstandigheden’ waren gesloten, maar gisteren is het faillissement uitgesproken. Als curator is aangesteld mr. E.J. Schuurs. Over het faillissement kon hij nog niet veel zeggen en ook vanuit de organisatie...

Lees bericht

La Place krijgt vaste plek binnen vierde Jumbo Foodmarkt

Formulenieuws – De produceten en concepten van restaurantketen La Place hebben een definitieve plek gekregen binnen de nieuwe Jumbo Foodmarkt in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn. In de vierde Jumbo Foodmarkt is niet alleen de signing aangepast en voorzien van het La Place-embleem op talloze plaatsen, ook in het assortiment zijn de vers- en convenience producten van de populaire restaurantketen overal...

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid