Tweejarige sector-cao Zoetwaren afgesloten


De sector-cao Zoetwaren is afgesproken voor de periode van 24 maanden en loopt van 1 oktober 2024 tot 1 oktober 2026 / Foto bij: Mondelez

Zoetwaren – De zoetwarensector heeft een tweejarige cao afgeslote. Het onderhandelingsresultaat voor de sector-cao Zoetwaren dat op 17 juni 2024 door de vier sociale partners werd bereikt, is door de achterbannen akkoord verklaard.

Het akkoord werd bereikt door de branchevereniging VBZ namens de werkgevers en de vakbonden FNV, CNV en De Unie namens de werknemers. De cao is afgesproken voor de periode van 24 maanden en loopt van 1 oktober 2024 tot 1 oktober 2026. De salarisschalen en salarissen worden stapsgewijs verhoogd: per 1 oktober 2024: 0,5%, per 1 januari 2025: 3%, per 1 oktober 2025: 2% en per 1 april 2026: 2%. Over de looptijd van twee jaar betekent dat een loonsverhoging van 7,5%.

Verder zijn er afspraken gemaakt over onder meer reiskostenregeling woon-werkverkeer, loondoorbetaling bij ziekte en nog enkele andere zaken. VBZ-voorzitter Thijmen Peter de With: “We zijn verheugd dat de achterbannen van alle vier de sociale partners inmiddels positief hebben ingestemd met het onderhandelingsresultaat. In aanloop naar deze cao hebben we zeer uitgebreid de wensen en behoeften van de medewerkers in kaart gebracht. De nieuwe cao betekent een koopkrachtverbetering en weerspiegelt de inflatieontwikkeling van de afgelopen maanden. We zijn van mening dat we een toekomstbestending en gebalanceerd collectief pakket hebben bereikt waarmee werknemer en werkgever de komende twee jaar uitstekend uit de voeten kunnen.”

Bron: VBZ/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Horeca akkoord met cao-onderhandelingsresultaat

Horeca - KHN is samen met FNV Horeca en CNV Vakmensen een nieuwe cao voor de horeca overeengekomen. Vandaag werd bekend dat de achterbannen akkoord zijn met het eerder bekendgemaakte onderhandelingsresultaat. Daarmee is de nieuwe Horeca-cao een feit. De nieuwe Horeca-cao gaat per 1 januari 2024 in en loopt tot en met 31 december 2024.

Lees bericht
Napoleon snoepjes voortaan in waspapieren wikkel

Zoetwaren - Snoepproducent Confiserie Napoleon stapt vanaf dit najaar over op een waspapieren wikkel in plaats van de traditionele plastic variant. De nieuwe verpakking geldt voor alle 27 smaakvarianten. Met de jaarlijkse verkoop van 360 miljoen snoepjes in Nederland en België bespaart het merk 60.000 kg plastic.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid